Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
8, 9 ugyanolyan széles (fogsor)

szûkebb a lánc ezért a 9esen közelebb vannak a lánckerekek egymáshoz így 8 helyett 9 fér el

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, lehet.

A sebesség mindent megold.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy kilences agyra lehet e 8-as fogkoszorút tenni?Csak azért kérdezem. ,mert nekem nem tiszta a dolog és agyakat akarok venni a vasra és 8-as rendszerem van.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jakus: uj integrált lx hajtómû?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Ne foglalkozz vele, vegyél egy újat, kb 200 Ft.

Sajnos nem a patentszem hajlott, hanem a vele átellenes szem. Gondolom ahogy leugrott egy kicsit a patent, én meg erõsebben megtekerhettem és enyhén elhajlott a szemközti. Csak az is cserélhetõ? (Tényleg nem tudom.)

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Minden alkatrész új! Az Lx hajtókatnál a leírás szerint a lánctányér oldalra egy távtartót is be kellett volna rakni, de akkor még kijjebb került volna az egész cucc. Tehát most már nem tudom beljebb vinni az elsõ tányérokat, mert nincs távtartó.
Az érdekes, hogy 5ös alatt sokkal jobban csicsereg.
Ezt a nagytányér csörlõt hogy kell érteni? Kicsit bõvebben leírnád? Mondjuk ettõl sem szabadna leugrania. Van +1 ugyanilyen láncom (az is új), esetleg megpróbálom azzal is. Lehtséges, hogy ez az egy lánc valami miatt szar?
FELAHEGYRE! :scared:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Hali!
A következõ a problémám: Most raktam össze egy bicikit. Merida Matts Pro váz, XT 11-32es fogsor, SRAM 951 lánc ls LX 42es hajtómû. Ha hátul az 5ön van a lánc (elöl a középsõn), akkor egy erõsebb pedálnyomástól elöl leugrik a kicsi tányérra. Rögtön utánna a váltó vissza is kapja, csak ugye ez nem túl kellemes, fõleg mikor erõsen kellene nyomni a pedált. A következõt vettem még észre. Ha hátul az 5ön vagy lejjebb van a lánc, akkor csicsereg, zörög a lánc(vagy valami). Mi lehet a probléma?

Elsõváltót normálisan beállitani, láncvonalat ellenõrizni (alátétet átrakni ha kell), váltogörgõ nem kopott-e, a csicserés attol is lehet Ja, meg jó-e a lánchosszúság... (nagytányér csörlõn még pont ne csavarja fel a váltót)
Ha nem kopott még össze, akkor sem szabadna ledobnia.
elsõre ennyi maybe...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
a csicsergés azért s lehet ha minden új mert még nem koptak össze.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Hali!

A következõ a problémám: Most raktam össze egy bicikit. Merida Matts Pro váz, XT 11-32es fogsor, SRAM 951 lánc ls LX 42es hajtómû. Ha hátul az 5ön van a lánc (elöl a középsõn), akkor egy erõsebb pedálnyomástól elöl leugrik a kicsi tányérra. Rögtön utánna a váltó vissza is kapja, csak ugye ez nem túl kellemes, fõleg mikor erõsen kellene nyomni a pedált. A következõt vettem még észre. Ha hátul az 5ön vagy lejjebb van a lánc, akkor csicsereg, zörög a lánc(vagy valami). Mi lehet a probléma?

Minden alkatrész új?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hali!

FELAHEGYRE! :scared:

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Érdemes ezzel valamit foglalkozni, vagy csak nézzek rá idõnként, nem ugrik-e szét? Egyáltalán, mitõl ugorhatott szét? (Váltás közben nem szoktam erõbõl tekerni; gondolom attól lehetne.)
A láncom Shimano HG-53-as.

Ne foglalkozz vele, vegyél egy újat, kb 200 Ft.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
nemérdekes amúgy. csak ma éreztem egy egyszerû bunnyhopnál .. mitnha a kerék a földön maradt volna.. nah mind1. ezvan :)

:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

az a röhely ha durvulok ez nemtörténik meg hacsak gurulgatok vele akkor meg igen.. szal most erre mit tudsz mondani?:D

így már érdekesebb:S

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
az a röhely ha durvulok ez nemtörténik meg hacsak gurulgatok vele akkor meg igen.. szal most erre mit tudsz mondani?:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mennyire durvulsz?

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
üdv. azt mondjátok meg nekem hogy mi a fenéért lazul ki a hátsó kerekem gyorszára állandóan. meghuzom mászkálok vele eg yhétmúlva meg kisujjalkilehet lökni...

vagy vki szórakozik velem :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Érdemes ezzel valamit foglalkozni, vagy csak nézzek rá idõnként, nem ugrik-e szét? Egyáltalán, mitõl ugorhatott szét? (Váltás közben nem szoktam erõbõl tekerni; gondolom attól lehetne.)

nekem kis ideig volt talán pont ugyanilyen láncomon SRAM patentszem, és felrakásnál is azt vettem észre, hogy jobban szorul a cuccos, mint sram láncnál. márhogy a patentsztem. mintha nem tökéletesen ugyanaz a méret lenne,de aztán nem sokkal ezután láncot cseréltem, szóval bõvebb tapasztalatom nincs.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Érdekes dologra lettem fogyelmes a kb. 1100 km-t használt bicajomon. Ma egy rövidke kis ausztriai túra után hazafelé tekerés közben érdekes maró, súrlódó rezonanciát éreztem a pedálokon néha lámaimmal - és csak ha tekerek. Hazaérve azonnal kimostam brigéciollal (az egyébként 150-200 km-el ezelõtt tisztított) láncom, és már "mosás" közben feltûnt, hogy az egyik szem mintha szétnyílt volna. Miután fémtisztára mostam, kiöblítettem és nagynyomású levegõvel megszárítottam a láncot, akkor láttam, hogy ez a patentszem (nem szoktam levenni a tisztításhoz), és az ellenkezõ oldal enyhén meghajlott. Fogóval visszapattintottam, de pár tized milliméternyit látszik, hogy "eláll".

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
Az LX is létezik 170-es hosszban, bár hogy beszerezhetõ-e, nem tudom, mindenhol a 175-öst nyomják.
térd: eddig csak 120 kilométert mentem az új karral, és ennek is csak az utsó 20 km-én éreztem úgy, hogy most jó a nyeregmagasság, a végén már millimétereket variáltam, szóval újra meg kell találni a megfelelõ beállításokat.
a térdem érzi, egyébként jobban megyek vele :)
nem mondanám, hogy fáj, de érzi.
melesleg az normális, hogyha a 68-as csapágyházhoz elõírásszerûen kialátétezem a csapágyakat, akkor a jobb oldali hajtókar 7-8mm-rel jobban kiáll?? a láncvonal pontosan 50 mm volt. át is pakoltam úgy, hogy most csak 2mm az eltérés. lehet, hogy a térdem is ezt érezte inkább, mint a hosszváltozást, nem tudom. majd késõbb beszámolok.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Hello. Úgy tervezem, veszek egy Deore LX hajtómûvet. Gondolkodtam a Deore-on is, de az octalinkes, nekem pedig négyszöges hajtómûvem van jelenleg, ergo nem sokkal jövök ki drágábban az LX-el, és felteszem jobb is, bár aligha tudnék különbséget tenni a kettõ között.
Az lenne a kérdésem, hogy csak egyféle hosszúságú karral létezik? Ha eltér a jelenlegitõl hosszban akkor mi várható? Térdfájás amíg meg nem szoktam?
Ugye nem kell semmit sem venni mellé? (Gondolom nem mert integrált)