Meglátom, garanciában kicserélik-e (csak 3 hónapos a bicajom). De pont erre gondoltam, inkább nem raknám vissza ezt a láncot. Ha mindenképp vennem kell egy újat, akkor HG-73 lesz mondjuk. Nem sokkal drágább, de csak jobb valamivel!az én HG53-asom is 1000 km után nyílt szét. én nem mertem visszarakni, és ennyit ki kell szerintem bírnia egy fogsornak, mehet rá új lánc racsnicsere nélkül. nekem legalábbis semmi gond nem adódott ebbõl, azóta is megy.
Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2007. július 10. - 13:22

Írta 2007. július 10. - 11:05

Sztella: Elmegy bõven, nem lesz baja ha nem rosszul tört, ha meg igen, akkor dolgozd meg egy kis reszelõvel
Gyufa: google, amugy meg gyakorlatilag müanyag rockguard.
Vki kérdezte: Nagytányér csörlõ== elöl legnagyobb lánckerék, hátul szintén. Ezt meg kell bírnia a rendszernek, ha nem, elõbb-utóbb felcsavarod a váltót, de túl hosszúra sem kell hagyni a láncot.
Köszi

Írta 2007. július 10. - 10:41

Ha lánc és fogaskoszorú csere után a hátsó váltókanál elölre-hátulra mozog, de a váltás szép és határozott, akkor a váltógörgõ szar, vagy lánctányér csere?
A lánc a hunyó valúszínûleg. Vedd le, s kezd el mozgatni az összes szemet, valahol szorulni fog. Ha megtalálod a szoruló szemeket, akkor oldalirányú rángatással lazítsd fel annyira a csapot, hogy már szépen elforduljon a csap. Vadiúj láncoknál és nagy sarazások után ismert hibajelenség.

(a váltókanál mozgás emiatt van, nem ugyanazon az íven fordul a lánc a görgõk között a szorulás miatt)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. július 10. - 10:20

Írta 2007. július 10. - 10:19

lánckenés alap
Rohloff

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. július 10. - 10:17

ha 68mm széles a monoblokkházad akkor 3 alátét gyürüt kell használnod
ha 73 akkor csak egyet.
alapból jobb oldalra megy több ergo 1-2
vagy 73 esetén 0-1
ettõl eltérni nem lehet!!!!!!!! fõleg nem kivenni gyürüt mert összeroppantja a porvédõ fekete hengert és a hajtókar is tulságosan felcsuszik a tengelyre
uff
Sala,
lánckenéshez mit tudsz ajánlani? :offtopic: 07 Pyxis Team váz ügyben van valami híred?
Írta 2007. július 10. - 10:12

Igen.
ha 68mm széles a monoblokkházad akkor 3 alátét gyürüt kell használnod
ha 73 akkor csak egyet.
alapból jobb oldalra megy több ergo 1-2
vagy 73 esetén 0-1
ettõl eltérni nem lehet!!!!!!!! fõleg nem kivenni gyürüt mert összeroppantja a porvédõ fekete hengert és a hajtókar is tulságosan felcsuszik a tengelyre
uff
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. július 10. - 10:07

egykérdés van egy tabletoppom és a hajtokar (gyári )görbe már és lehet majd lecserélném
létszi segitsetek mit vegyek
20 körül szánék rá mert ha veszek rá akor már strapabirot szeretnék,halotam olyat ami a DH kon is van hogy kivül van a monoblock vagy h van ez???
ajánloták a simano deore lx -et ez jó dirtre???
köszi a segitséget!!
Írta 2007. július 09. - 22:24

Ez a furcsa nekem. Én is alig 1100 km-t tekertem eddig, karban is tartom; talán még véletlenül sem használtam "keresztbe'". Ezelõtti bicajom, amit 11 évig használtam, na annak a láncában bõven 10.000 km felett van
az én HG53-asom is 1000 km után nyílt szét. én nem mertem visszarakni, és ennyit ki kell szerintem bírnia egy fogsornak, mehet rá új lánc racsnicsere nélkül. nekem legalábbis semmi gond nem adódott ebbõl, azóta is megy.
Írta 2007. július 09. - 20:23

A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 09. - 20:09

Köszi
Írta 2007. július 09. - 19:39

Gyufa: google, amugy meg gyakorlatilag müanyag rockguard.
Vki kérdezte: Nagytányér csörlõ== elöl legnagyobb lánckerék, hátul szintén. Ezt meg kell bírnia a rendszernek, ha nem, elõbb-utóbb felcsavarod a váltót, de túl hosszúra sem kell hagyni a láncot.
Írta 2007. július 09. - 19:15

Írta 2007. július 09. - 18:26

Holnap megyek szervizbe cserélni láncot meg fogsort kopás-nyúlás miatt. Viszont most nézegettem a Shimano Altus hajtómûvemet (egy trekking keróban van benne) és az egyik fog le van törve rajta, de amúgy nincs megkopva ha jól látom. Ez okozhat problémát? Mármint érdemes lecserélni a hajtómûvet vagy az az egy fog nélkül is elfog mûködni?
Írta 2007. július 09. - 17:41

én is ilyen láncot használok és bizony elõfordult,hogy kihajlott egy két szem,most nyaralás alatt meg eltört az egyik csap...immár 2 db patentszem van a láncomban...nem vagyok megelégedve ezzel a lánccal,amint lehet csere a fogsorral eggyütt(max 1000 km ha van benne)
Ez a furcsa nekem. Én is alig 1100 km-t tekertem eddig, karban is tartom; talán még véletlenül sem használtam "keresztbe'". Ezelõtti bicajom, amit 11 évig használtam, na annak a láncában bõven 10.000 km felett van úgy, hogy - nem vagyok rá különösebben büszke, de - megesett, egy évig nem látott se olajat, se zsírt, tisztítva pedig soha(!) nem volt. WD40 oszt' jóvan.

Írta 2007. július 09. - 17:13

én is ilyen láncot használok és bizony elõfordult,hogy kihajlott egy két szem,most nyaralás alatt meg eltört az egyik csap...immár 2 db patentszem van a láncomban...nem vagyok megelégedve ezzel a lánccal,amint lehet csere a fogsorral eggyütt(max 1000 km ha van benne)Na, alig fél órája láttam, hogy amit bevágott patentszemnek (ha így hívják) gondoltam, az igazából törés... Szóval van egy láncszem-párom, aminek egyik oldalán törött és megnyúlt az a lap (vagy mi), másik felén meg elhajlott. Ez cserésnek tûnik.
Írta 2007. július 09. - 16:10

Na, alig fél órája láttam, hogy amit bevágott patentszemnek (ha így hívják) gondoltam, az igazából törés... Szóval van egy láncszem-párom, aminek egyik oldalán törött és megnyúlt az a lap (vagy mi), másik felén meg elhajlott. Ez cserésnek tûnik.Gondolom ahogy leugrott egy kicsit a patent, én meg erõsebben megtekerhettem és enyhén elhajlott a szemközti

Írta 2007. július 09. - 16:08

Lánctányér meg nem ocsó

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2007. július 09. - 16:07

görgö lesz ott a hunyó
Írta 2007. július 09. - 16:04

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!