Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a 3.4. körül ugrik..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
valszeg alsóbb fogaskeréken ugrik ahol relativ rövid lánc fekszik a lánckerékre ugye az átmérõ miatt

fogaskeréksor csere lesz belõle....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
vidd vissza, hisz egy hete csinálták.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

- 1 hete lett beállítva a szervízben
- a lánc vadi új
- ugyancsak új bowdenezés (bowdenkülsõk is)
AZ egész cumóban 3000 kilcsi lehet...

tehát van egy 3000 km-es racsnid, és egy új láncod? ejjj....

ezt már nem csoda, hogy észreveszi a rendszer, bizony a racsnit is cserélni kellett volna a lánccal. valószínûleg ugyanis ugrik egyet a láncod a kopott fogaskerekeken.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
igen vissza fogom vinni oda ahol vettem amint lesz ra idom, csak elotte megprobaltam kideriteni mi lehet a baja.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Ötleteket kérek: mikor a bringával megyek fel egy hosszabb emelkedõn és szeretném tartani az adott fokozatot tartani ergo nem szeretnék pörgetni, egyszercsak akkora csattanás, hogy majdnem leugrok a bringáról ijedtemben...
alapból a váltó olyan mintha váltani szeretne de!
- 1 hete lett beállítva a szervízben
- a lánc vadi új
- ugyancsak új bowdenezés (bowdenkülsõk is)
AZ egész cumóban 3000 kilcsi lehet...

edit: ez a hatalmas csattanás akkor is jelentkezik, mikor lejövök egy padkáról és kezdenék tekerni...
editke: hajtómû, vmi Suntour , elsõ/hátsó váltó Alivio/ Deore , lánc, Sram racsni sram,

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hát ez valóban érthetettlen föleg hogy azt olvastam ,,kb fél éves a gép'' mihali vidd oda ahol vetted és valószinü megcsinálják garanciába
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Én se értem ezt.
Akinek ilyen prob.-ja van sztem annak egyszerûbb lenne elvinni egy szervízbe ahol pár nap alatt megcsinálják.

Bár nálam is volt már olyan eset h haverom inkább nekiesett a Howitzeres monoblokknak csavarhúzóval meg kalapáccsal, én érdekes kibírtam a 2napot a szervízbe hogy megcsinálják.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor miért nem viszed szervizbe?

A sebesség mindent megold.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

ha négyszöges a monoblokkod vagy neadj isten isis akkor kiszed kipucol ujrazsiroz összerak és örül :D

hogy tudom megnezni, hogy milyen tipusu? sajnos nem nagyon vagyok otthon alkatreszekben es szerelesben.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha négyszöges a monoblokkod vagy neadj isten isis akkor kiszed kipucol ujrazsiroz összerak és örül :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
tekeréskor olyan ropogást érzek, mint amikor valami ki van kopva. a bicaj kb fél éves szinte csak hétvégén használom. mi lehet a baja? néztem a pedált, monoblokkot nem kotyog, nem tûnik elkopottnak. gondoltam arra is, hogy a váltók nincsenek jól összehangolva, mert némelyik fokozatban sokkal erõsebben jelentkezik a probléma. nem teszkóbike kb 100e ft-os kategória, minden gyári rajta.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Köszi a segítségeket. Akor valószínüleg nem tologatom el marad középen elvileg el kell férni.

Köszi a segítségeket!
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Hogyan tudnám nem középre betenni? Hézagolókkal?

ha a powerspline is hasonlóan rögzül, mint a hagyományos négyszöges monoblokkok, akkor hézagoló nélkül is a bal oldalt csészéjét rá tudod húzni a jobboldali cuccra, úgy hogy nincs teljesen betekerve, és így stabilan rögzül - adott határig persze, meg azért nekem is megnyugtatóbb lenne ha ütközésig megy a jobb oldal, de valószínûleg semmi gond nem lenne vele így sem...

a középtõl eltolást azért ha lehet, mellõzném, márcsak az aszimmetrikus pedálozás miatt is, de pár mm még nem számít.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Hogyan tudnám nem középre betenni? Hézagolókkal?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Azt esetleg még meg tudod játszani, hogy nem pontosan középre teszed be a monoblockot, hanem egyik oldalra kicsit eltolod.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Köszi a segítséget. Akor szerintem szólok, hogy jó lesz a 113-as. Ez is majd egy hónap várakozásomba került, mert ha jól tudom csak a Truvativ Blaze-nek van Power Spline-os monoblokkja, szóval elég ritka. Sajnos úgyérzem ezzel még rosszul járok egyszer.Dehát ez van. Egyébként semmi bajom se a hajtókarral se a monoval. Amióta megvan talán másfél év egyszer sem lazult le és amikor levettem is könnyedén lecsusszant.

Köszi a segítségeteket.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Szevasztok. Az lenne a problémám, hogy most egy 68/118-as monoblokkom van ami már csere érett. Rendeltem is másikat de sajnos csak 68/113 as van nekik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha most kicsit több, mint 5mm van a lánckerekek és a láncvilla között, hogy jó lenne-e a 113 vagy akor túl közel lennének a tányérok a vázhoz? Ha jól gondolom akor ugye mind2 oldal 2,5 mm-re lenne közelebb, mint most szóval elférne de nem vagyok benne biztos, hogy az úgy jó.(ha gondoljátok tudok linkelni majd képet)

Válaszaitokat elõre is köszi!

Hát akkor jónak kell lennie hogyha nincsen 8-as a tányérba meg nincsen meghajolva a hajtókar se. Szerintem... ;)

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Streetesek figyelmébe ajánlanám

Tesom elég keményen nyomja, jópár lánc szétment már neki. balcsin volt lenn és ott is elszakadt neki és nem lehetett kapni sehol. Nem volt más elõvette a kamrábol a 34es évjáratú Puch paraszbikot, amire 70 es években került uj lánc, kölcsönvette róla. Igazábol azóta nyomja vele igen brutál a lánc, a lemezek is vastagabbak a maiaknál. Akkor még más szempontok voltak...

Csak azért mondom, h nem kell feltétlen uj lánc, a régiek elég jók, akár streetelésre is ;)

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Elsõváltóm nincs, csak rockring szóval azzal nem lesz gond. igaz a láncvonal lehet, nem lesz jó, mert most ha hátul a fogsor legalján van a és hozzáér a rockringhoz tekerés közben remélem a 113-asnál is csak a legalsón fog hozzáérni. Igaz nemtudom, hogy ez baj-e de ha nemgond hogy hozzá ér akor elvileg jó lesz a 113-as? Amúgy egy 02'es PolarX és Truva Blaze kombóról van szó.