Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
5e-el többet érhet egy XT hajtókar az LX-nél? :chin:

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
SX.5 is müxik Sx.4 váltókarral ugye?Am meg egySx.5 árából tok venni két SX.4-et vagy3.0 csak ebben a .....országban nem lehet sehol kapni sx.4-et még a nagykernél sincs és 3.0-ból is csak néhány darab van.A véleményekbõl arra következtetek h inkább sram mint shimano.?Ja és 4.0 sehol nem találtam a testbike-on kívül.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Dirt/street-re a legjobb, ha nincs váltód (nincs minek letörnie), a sramon kívül még megpróbálkozhatsz egy sora vagy tiagra váltóval és alivio karral.

ok, rendi ajanlottak mar masok is a tiagra valtot, ejjsze az lesz. Single speed nem jo, ha arra gondolsz, nem dirt/street hanem freeride, enyhe dh, egyeb baromkodas, de nem dirt jump. Szoal kellenek azert a sebessegek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dirt/street-re a legjobb, ha nincs váltód (nincs minek letörnie), a sramon kívül még megpróbálkozhatsz egy sora vagy tiagra váltóval és alivio karral.

A sebesség mindent megold.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Szerintem minden váltónak mûanyag a görgõje gyárilag, még egy XTR-nek is... Az viszont igaz, hogy össze van szegecselve, nem lehet cserélni (elméletileg).

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Sziasztok!Egy kicsit off topic de néhányan már írtak ide váltóval kapcsolatos dolgot.Mivel a váltók váltókarok topicban nem válaszoltak felteszem itt is azt a kérdést hogy sztetek melyik párosítás lenne a jobb dirt streetre Shimano Alivio h. váltó Alivio váltókarral v pedig Sram 3.0 h. váltó Sram SX.4 karral?
Válaszokat elõre is köszi

Nekem Sram 4.0 van, SX4 karral. Tökéletes, és nem csapdossa a váznak magát.

edit: csak annyi a baja ennek a Sram 3.0, 4.0-nák h a görgõk mûanyagok és nem lehet cserélni õket. Ha van egy kicsit több pénzed akkor inkább SX5-öt vegyél. ;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
dirt streetre alvio :scared: ami müanyag (egy jo része):D
csak azt ne....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sram mivel az nem tud a vázhoz csapódni.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Sziasztok!Egy kicsit off topic de néhányan már írtak ide váltóval kapcsolatos dolgot.Mivel a váltók váltókarok topicban nem válaszoltak felteszem itt is azt a kérdést hogy sztetek melyik párosítás lenne a jobb dirt streetre Shimano Alivio h. váltó Alivio váltókarral v pedig Sram 3.0 h. váltó Sram SX.4 karral?
Válaszokat elõre is köszi

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

szted?

fogalmam sincs. pont ezért kértem segítséget.

azóta már megpldódott a kérdés így az árat is figyelembe véve az idei lesz belõle.
na peace!

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

na ok de mi az igazi a brutalkodasra ? mien valto ? es te most miet hasznalsz ?

Vegyél Sram SX5-öt az elég jó árban van, és azthiszem jó hozzá az SX4-es Trigger Shift! Nekem is az van...

Feltöltött kép

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
kezdjük otthogy én cc-zek. városba aszfalon nem vol gond sose. erdöbe lefele nekem is a vázhoz csapodott.
most egy pár évvel régebbi xtr hátsóváltom van.
44/11 v 12 be azaz nagytányér konusz közeli állapotban néha még ezt is simán vázhoz csapom. pl mos bükk marcin is lefele 60 körüli temponál hallottam h a villán csattog :D

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

most már lecseréltem de par honapig igy hasznaltam a deoret :)
ha nincs más bajod vele akkor ez a sufni 2 perces munka megoldja a problémádat ;)
egyébként neked vmi rövidkanalas hváló kellesz majd

na ok de mi az igazi a brutalkodasra ? mien valto ? es te most miet hasznalsz ?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
most már lecseréltem de par honapig igy hasznaltam a deoret :)
ha nincs más bajod vele akkor ez a sufni 2 perces munka megoldja a problémádat ;)
egyébként neked vmi rövidkanalas hváló kellesz majd

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

beabox: deore hásóválóm nekem is csaTTogoTT a vázamon. én az csinálam h egy kis belsö darabká szigszalagozam a vázra. azT meg hagy üTögesse :D

Es maradt a Deore ? Nem cserelted le ? Sufni tuning rulz ? :P

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
beabox: deore hásóválóm nekem is csaTTogoTT a vázamon. én az csinálam h egy kis belsö darabká szigszalagozam a vázra. azT meg hagy üTögesse :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha a lánctányérokból indulunk ki, akkor biztosan frissebb-lágyabb-hamarabbszarrámenõ, de leginkább drágább lesz! :D

És pedig már majdnem vettem egy 08-as hajtómûvet. Utána szembesültem a tányérok árával, valamint azzal, hogy a tányérfelfogatás csak önmagával kompatibilis. Heló. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szted?

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
lenne egy rövid kérdésem:
van külömbség a mostani, és a '08 XT fogassor között?
mert erõsen gondolkodom az ide beszerzésén. vagy inkább várjam meg a '08-ast?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Egy gumidarab segíthet, rögzítsd valahogy a váltó azon részére, ami neki szokott csapódni a váznak.

Hmm , erre gondoltam en is, holnap ki is probalom, de azert idovel lehet csak lecserelnem a Deore-t. Szoval megis, szerintetek mien valto illik a brutalkodas kategoriaba. Igazabol egy XT tesztben olvastam arrol, hogy egesz jol meg van oldva, h ne tudjon mozogni vertikalisan amikor o akar, csak amikor szukseges, tehat amikor valtunk vele. Na meg hogy freerideolni is hasznalgatjak. Tudom, elvileg erre Shimanon belul egy Saint, vagy Hone lenne az igazi, de nekem az XT is eleg sok penz, nem hogy az elobbiek. De talan az XT re meg valahogy oszehozom a penzt. Szerintetek erdemes ?