Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Shimano LX/Hone/Saint hajtókar tud müködni Truva Boxguide-al ?
vagy ott is útban van a kis lánckerék rögzitõ csavarhely?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem egy sunrace van,szép, sokáig bírja.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

ááááá, váltáskönnyítés! :D
én meg azt nem tudom, hogy a 8 seb. SRAM, meg Shimano fogsoron vajon gyárilag állnak összevissza (jobbra-balra kihajolva) a fogak, vagy én voltam ilyen "erõs"? nem emlékszem, milyen volt eredetileg, de szerintem egy síkban mentek... biztos sz*r anyag...

Ugyhogy akkor vehetek uj fogaskoszorút! :(
Melyiket ajánljátok? (8.seb-es)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Mitõl lehet az h a fogaskoszorú fogai letörnek 1-2 helyen??? :cry: :wallbange
Ma néztem és erre lettem figyelmes... Talán ezért ugrál 3. és 4. fokozatban a lánc!

ááááá, váltáskönnyítés! :D
én meg azt nem tudom, hogy a 8 seb. SRAM, meg Shimano fogsoron vajon gyárilag állnak összevissza (jobbra-balra kihajolva) a fogak, vagy én voltam ilyen "erõs"? nem emlékszem, milyen volt eredetileg, de szerintem egy síkban mentek... biztos sz*r anyag...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Mitõl lehet az h a fogaskoszorú fogai letörnek 1-2 helyen??? :cry: :wallbange
Ma néztem és erre lettem figyelmes... Talán ezért ugrál 3. és 4. fokozatban a lánc!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:clap: én jo ötletnek tartom ezt. sztem sulyra vmivel könnyebb lesz, meg ha jo tömitést raknak a csapágyak elé akkor szvsz birni is fogja a nedves körülményeket :)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
A Treknél már 90 mm óuti csapágyházszélességgel operálnak. A csapágy elhelyezés egészen egyedi, kvázi a váz rá van "húzva" a csapágyra, ami talán (?) úgy van belenyomva, mint az integrált kormánycsapágyak. Ez lesz az új szabvány ?
http://www2.trekbike...ogy/efficiency/
Innen már csak 1 lépés a tökéletes középcsapágyig, nemsokára eljõ az is...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Xtr lánc sram patentszemmel az igazi.

na meg persze XTR sorral :P (csak kár hogy egy vagyon....)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Xtr lánc sram patentszemmel az igazi.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is 971 van fenn, csajosom bringajan meg 991... szoval sajat tapasztalatom nincs, de havernak is sz.rt mar be [tura, indulas, ket perc mulva csatt...] meg a muhelybe is jott mar be egy par. szerintem keruljetek.

amugy nem rosszak a shimano lancok, de a sram patentszem zsenialis [bar a kov. gepemre felkerulo KMC-ben is ugyanolyan van] es ha jol tevedek akkor olcsobb is. de azert egy xtr/dura ace lanc az ugy valt mint az alom...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
azért sztem 951 meg 971 között szemmel is látható a különbség. legalábbis nekem sokkal bizalomgerjesztõbb a 971. árban meg egy ezres a különbség szóval...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

mostanaban egyre tobb problemank van 951-es lancokkal. szakadnak, szetnyilnak, stb. Mi most ott tartunk, hogy csak 971-et es 991-et adunk el.

ez tényleg gáz, pedig általában a shimanoval szemben jobbnak szokták tartani õket, úgy tudom. (már a SRAMot)
akkor lehet hogy jól tettem, hogy a 971-et választottam én is, pedig általában spórolok ilyeneken..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mostanaban egyre tobb problemank van 951-es lancokkal. szakadnak, szetnyilnak, stb. Mi most ott tartunk, hogy csak 971-et es 991-et adunk el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Megoldódott a korábbi "lánc leugrik elöl a kistányérra ha odallépek neki" problémám. A lánc egyik görgõje, ami az összetartó csapokon van, egyszerûen hiányzott. Mikor felraktam a láncot még megvolt. Valszínû anyaghibás volt, és eltört. Kicseréltem a hibás szemet, de kb 5 km után meg szétnyílt az egyik szem. Ez egy SRAM 951 lánc volt. Volt 2 belõle, úgyhogy felraktam a másikat. Ezzel most tökéletesen mûködik. Azért a láncbontót viszem magammal a köv párszáz km-en.
FELAHEGYRE! :scared:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A tengelyhossznak és a láncvonalnak van köze egymáshoz. A katalógusban az van, hogy van egy monoblokk 51mm-s láncvonalhoz és van egy 56mm-shez.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
és abból lehet vmi gondom ha a hosszabb tengelyt választom?Boccs h ennyit kérdezõsködök és akadékoskodok de jobb félni mint megijedni.Azt vágom h nem ugyanaz a 2 de a tengelyhosszához van köze a láncvonalnak v nem? azt az 51mm-t honnan mérik?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mivel egy tányért használsz, az a középsõ helyén lesz a hajtókaron. Ha gond lesz, akkor kirakhatod a nagy helyére.

A csapágyház szélessége és a láncvonal (51/56 mm) más kávéház.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Még 1 kérdés h tom ráraknia hajtókart a monoblokkra ha a tengely az 51 v 56 mm hosszú a csapágyház pedig 68.Így bentebb lesz a tengely a csapágyház szélénél?v nincs igazam?

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ezt pontosan hogy érted h kívülre tehetem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A rövidebbet vedd, ami az 51mm-s láncvonalhoz van, ha beleérne a vázba a tányér (de nem fog) akkor kivülre teheted és nem fog beleérni. A sram.com-on biztos le van valahol írva.