Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2008. március 13. - 16:53

shimanonak is van ilyen müanyag bepattintos kütyüje. én anno az 520 as spd pedált eleve olyannal kaptam.
de külön is kapható. sztem ~2500 körül van. tuti h nem csak bbb van/
Írta 2008. március 13. - 16:40

:help:
tud valaki olyanról, hogy spd adapter? (spd pedálba belepattintva lehetségessé válik a normál cipõs taposás) egyedül a BBB-nek láttam ilyen holmiját, de az 100% mûanyag és majd 3e pénz.
Ha tudnátok mondani olyan helyet ahol eséllyel kapnék ilyet, vagy ehhez hasonlót (jobbat) azt megköszönném.
köszi :prosze:
Írta 2008. március 12. - 17:31

tudom, tisztába vagyok azzal hogy a direkt egysebességes agyra fûzött kerék merevebb meg minden... de én mégis ezt a megoldást választottam... én bringám, én pénzem, hagy döntsem el én, jó?!!
jah és nem csúszópapucsos vázam van de mégis kijött az az áttétel amit én akartam...
1. Jó...
(Ez egyébként gyakori jelenség internetes fórumukon, hogy valaki jön egy kérdéssel, mire a topiclakók kedvesen és segítõkészen megpróbálják rábeszélni valami teljesen másra, mint amit az illetõ kigondolt...

2. Mák.
Ha nem vagyok indiszkrét, elárulnád, hogy milyen áttétel, és mennyi a láncvillahossz? Hadd ellenõrizzelek le... Izé, hadd ellenõrizzem le a Fixmeupot, hogy jól mûködik-e.

Írta 2008. március 12. - 16:33

tudom, tisztába vagyok azzal hogy a direkt egysebességes agyra fûzött kerék merevebb meg minden... de én mégis ezt a megoldást választottam... én bringám, én pénzem, hagy döntsem el én, jó?!!Igen, de ha soksebességes agyat hézagolsz ki, akkor elveszted az SS-nek azon elõnyét, hogy struktúrálisan erõsebb a kerék... (Nincs félrefûzve, nem olyan "meredeken" mennek a küllõk a hajtásoldalon, es így azonos terhelés mellett kisebb erõ ébred bennük.) Kultúráltabb egy "valódi" SS agy, kazettásban is létezik (rövidebb a kazettája), pl. Novatec, az ebike oldalán az is megtalálható, de a piactéren is árul valaki egy durva példányt.
A másik meg az, hogy a kényelem nem minden, elõször le is kell ellenõrizni, hogy a választott kombináció összejön-e a láncvillahosszal. A Fixmeup ( eehouse.org/fixin ) jó barát... A kényelmeshez képest egy-két fog különbséghez hozzá lehet szokni, de a láncvilla nem fog kinyúlni-összehúzódni... (Hacsak nem csúszópapucsos váza van az embernek. :-)) Nagyon elcseszett kombinációkon még a láncfeszítõ sem segít, tapasztalat.

jah és nem csúszópapucsos vázam van de mégis kijött az az áttétel amit én akartam...
Írta 2008. március 12. - 10:56

nah most azért irogatok mindenhova és azért kérdezgetek mindenfélét,mert most építem a bringát. eddig csak ilyen szar menetes racsni volt fennt egy teszkóós szintû bringán. jaa egyszer volt egy caprine em,de még azon is menetes racsni volt és még nem volt dolgom ilyennel
Megvan még az a menetes aggyal fûzött kerék? Mûködõképes? Ha igen, akkor válassz ki egy fogszámot (16-tól felfele) az igényeid, az elsõ lánckereked fogszáma, a vázad láncvillahossza, és a Fixmeup alapján. Vegyél egy ilyen fogszámú racsnit a boltban, és tekerd fel az agyra. Távtartózd ki az agyat a papucsok között úgy, hogy a racsni lánckereke egy síkban legyen a hajtómû lánckerekével. (Valszeg jobbra fog elmozdulni.) Centríroz(tats)d át a kereket úgy, hogy a felni ismét középen legyen a villában. Tedd fel a láncot és a gumit, aztán élvezd az "új" gépet. Igaz, ezzel részben elveszted a fentebb említett "struktúrális erõsség" elõnyt, de legalább olcsó megoldás.
A "szar menetes racsni" így általánosságban nem igaz. Nekem egy Bike+ Halifax agy van az SS-emben, 16 fogú Dicta racsnival. Ez egy jó középkategória, de egy Surly agy egy White Industries racsnival még eklatánsabb példa, csak ennek már az ára is olyan...
Írta 2008. március 12. - 10:43

neked ez kell!!: http://bicishop.hu/d...treszek_row=341
én is ilyet használok, mer inkább vettem egy többsebességes agyat és ezzel egysebbességessé alakítottam át, mer ha esetleg váltok és eladom az agyat akkor ezt könnyebb eladni...
Igen, de ha soksebességes agyat hézagolsz ki, akkor elveszted az SS-nek azon elõnyét, hogy struktúrálisan erõsebb a kerék... (Nincs félrefûzve, nem olyan "meredeken" mennek a küllõk a hajtásoldalon, es így azonos terhelés mellett kisebb erõ ébred bennük.) Kultúráltabb egy "valódi" SS agy, kazettásban is létezik (rövidebb a kazettája), pl. Novatec, az ebike oldalán az is megtalálható, de a piactéren is árul valaki egy durva példányt.
A másik meg az, hogy a kényelem nem minden, elõször le is kell ellenõrizni, hogy a választott kombináció összejön-e a láncvillahosszal. A Fixmeup ( eehouse.org/fixin ) jó barát... A kényelmeshez képest egy-két fog különbséghez hozzá lehet szokni, de a láncvilla nem fog kinyúlni-összehúzódni... (Hacsak nem csúszópapucsos váza van az embernek. :-)) Nagyon elcseszett kombinációkon még a láncfeszítõ sem segít, tapasztalat.
Írta 2008. március 12. - 01:57

Írta 2008. március 11. - 23:07

2000-2500 HUF
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2008. március 11. - 23:03

neked ez kell!!: http://bicishop.hu/d...treszek_row=341
én is ilyet használok, mer inkább vettem egy többsebességes agyat és ezzel egysebbességessé alakítottam át, mer ha esetleg váltok és eladom az agyat akkor ezt könnyebb eladni...
Ezzel csak egy a gond. az ára

Írta 2008. március 11. - 23:00

Matekmatekmatek
FazzLess rá most hogy használod! milyen áttétel a kényelmes.
válaszd ki , végy egy ilyet.
Majd vidd be egy boltba, és csináltasd meg
Mondanám hogy bonts szét két kazettát, szedd ki a hézagolókat, tedd fel az agyra, keress egy zárógyûrût, meg egy utolsó recés fogat, és tedd össze...
nah most azért irogatok mindenhova és azért kérdezgetek mindenfélét,mert most építem a bringát. eddig csak ilyen szar menetes racsni volt fennt egy teszkóós szintû bringán. jaa egyszer volt egy caprine em,de még azon is menetes racsni volt és még nem volt dolgom ilyennel

Írta 2008. március 11. - 22:28

Írta 2008. március 11. - 22:26

Fazz

válaszd ki , végy egy ilyet.
Majd vidd be egy boltba, és csináltasd meg

Mondanám hogy bonts szét két kazettát, szedd ki a hézagolókat, tedd fel az agyra, keress egy zárógyûrût, meg egy utolsó recés fogat, és tedd össze...

Írta 2008. március 11. - 21:54

Dicsák' mit találtam

http://ebike.hu/term...-kazettas/3389/
és milyen kell ez a bizonyos fogszám? 12,13,14T ? jah és pölö most jön a hülye kérdés

Írta 2008. március 11. - 21:47

vagy végy egyet pár 100 ft-ért egy boltban.
Írta 2008. március 11. - 21:43

de nem 7-8-9 stb sebességes hanem 1 azaz single speed...vagy nem éri meg olyat venni?végülis célnak megfelel ez is és késõbb váltót is tudok rá dobni...
Írta 2008. március 11. - 21:39

Menetes racsnit keresel, egy sebességeset menetes SS agyra?
Single speed fogaskoszorút? Avass be bennünket

Írta 2008. március 11. - 21:37

Írta 2008. március 11. - 19:22

Írta 2008. március 11. - 19:08

http://www.blackspir...5947/263221/0/0
BMX/monoblokk alatti/ISCG/ISCG "05 - balról jobbra, alulról felfelé
Írta 2008. március 11. - 19:00

RIDE OR DIE! :scared: