Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Ehhez nekem is lenne 1 kérdésem.
Szeretnék feltenni mtb-ra trekking hajtómûvet 28-38-48-as tányérokkal.
LX elsõ váltóm van.
Elméletileg lehetslges ez?

http://ebike.hu/term...elso-valto/722/

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Tudnátok segíteni abban, hogy a Truvativ '06 Touro Compact 50/36 PS-es hajtómûve milyen elsõ váltókkal kompatibilis? Deore LX-em van, a váltókar is LX kilences rendszer, de azok elvileg csak max. 48-as lánctányérral mûködnek. Elõre is köszönöm mindenkinek!

Ehhez nekem is lenne 1 kérdésem.
Szeretnék feltenni mtb-ra trekking hajtómûvet 28-38-48-as tányérokkal.
LX elsõ váltóm van.
Elméletileg lehetslges ez?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Milyen súlykülönbség lehet egy négyszögtengelyes deore hajtómû és egy új integrált tengelyes xt között? Nagyságrendileg érdekel nem grammra pontosan :)

a yasec oldalán van egy csúcs mintagép, amibe octás ht1 deore került (tudom hogy négyszögrõl szólt a kérdés)
idézek:
"A hajtókar sokakat elbizonytalaníthat, mivel egy Deore feliratot látunk rajta… Tényleg egy Hollowtech I-es 2006-os Deore figyel a gépen, mely alu lánctányér, csavartuning után Hollowtech II XT-s súlyban van, ráadásul az ára mellett a Q-faktora (pedáltávolsága) is sokkal kedvezõbb."

lehet én is inkább valami régebbi octás hajtómûvet fogok választani, ha egyszer elindul az outi project...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Hm - kérdés. Az országútikon normális, hogy a belsõ váltógörgõ kotyog, mint állat? Vagy csak az enyém sérült meg valamitõl, valahogyan. (szóval határozott holtjátéka van, Shimano 105 egyébként)

Nekem is új a 105 hváltóm (ma volt tesztride), a felsõ görgõnek van holtjátéka.
Amúgy jól mûködött!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Milyen súlykülönbség lehet egy négyszögtengelyes deore hajtómû és egy új integrált tengelyes xt között? Nagyságrendileg érdekel nem grammra pontosan :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Tudnátok segíteni abban, hogy a Truvativ '06 Touro Compact 50/36 PS-es hajtómûve milyen elsõ váltókkal kompatibilis? Deore LX-em van, a váltókar is LX kilences rendszer, de azok elvileg csak max. 48-as lánctányérral mûködnek. Elõre is köszönöm mindenkinek!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
így van az utángyártott csapágyas görgöknek nincs holtjátékuk.
felül én még nem is használtam ilyen görgöt, de ha pontosan be van állítva a váltó akkor azzal is váltania kell jol.

3-4 az már tényleg nem kevés. máris mérek neked egy zsir uj idei XT h-váltó görgön h az mennyit mozog.../pattanjunk át váltásba/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

dante: a felsö görgönek mindig van 1 kis kotyogása jobbra balra.

Ezzel kapcsolatban két kérdés:
-mi van az utángyártott, pl csapágyas görgõkkel? (azokon nincs holtjáték)
-nálam ez a kotyogás 3-4 mm - amit nem gondolnék kicsinek
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hányszor válaszoljunk? ;)

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
1 adott tengelyhosszal készülnek.
68 ill 73 mm es monoblokkházhoz pedig alátétekkel kell beállítani a megfelelö monoblokk szélességet.

dante: a felsö görgönek mindig van 1 kis kotyogása jobbra balra.

és elnézést kérek multkor rosszul mondtam. (habár az váltás topicba volt)
az XT ill XTR h.váltók gyári görgöi:
fent: kerámibetétes görgö (ez mozog jobbra balra kb 1,5-2 mm-t)
alsó: csapágyazott görgö (fix, nem mozog semerre csak forog :D)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Szisztok! Integráltnál hajtómûnél is van különbözõ tengelyhosszal rendelkezõ?vagy egy fajta van és be lehet állítani mindenféle tengelyhosszhoz?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hm - kérdés. Az országútikon normális, hogy a belsõ váltógörgõ kotyog, mint állat? Vagy csak az enyém sérült meg valamitõl, valahogyan. (szóval határozott holtjátéka van, Shimano 105 egyébként)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szerintem meg tedd be a tévé elé, és Uri Geller megjavítja. :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szinte minden hibalehetöséget elmondtak már.
"a hiba az ön készülékében van"

azt próbáld még meg h álló helyzetbe tekerd hátrafele a pedált.
erösen koncentrálva :D nézd a lánc áthaladását a soron ill a h váltón.
ha valamelyik szem a hibás (szorul a csapon--> nem fordul át rendesen) akkor így nagyon könnyü észrevenni...

váltó jól be van állítva?

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Patentszem megfelelõ irányba lett visszarakva? Esetleg próbáld megfordítani.

A patentszem a megfelelõ irányba néz...

A szem, amit szétszedtél lesz a hibás. Nálam szét is nyílt menet közben...(nem én szereltem).

...és nem is esik szét sem.

mennyire vólt koszos a lánc nekem volt egyszer hogy a kosz tartotta össze (sok volt a sarazás) mosás elött mértem még jó volt utánna már meg volt nyulva ja és esetleg görbe fog is okozhat gondot

A lánc nem volt sáros/földes, hegyen 1x mentem vele. Csak általános karbantartást szerettem volna elvégezni rajta... :(
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
mennyire vólt koszos a lánc nekem volt egyszer hogy a kosz tartotta össze:D (sok volt a sarazás) mosás elött mértem még jó volt utánna már meg volt nyulva ja és esetleg görbe fog is okozhat gondot
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A szem, amit szétszedtél lesz a hibás. Nálam szét is nyílt menet közben...(nem én szereltem).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Patentszem megfelelõ irányba lett visszarakva? Esetleg próbáld megfordítani.

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
A lánc rendesen kerüli meg a hátsó vált két láncvezetõ görgõjét. A láncszemek akadálytalanul elfordulhatnak, olaj nélkül is minden gond nélkül megcsinálják, de rendesen meg is van olajozva (Rohloff olajat használtam).
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos jól raktad vissza a láncot? (a hátsóváltónál el lehet rontani a visszarakást) Nem szorul valamelyik szem?

A sebesség mindent megold.