Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
integrált tengelyes shimanot kell venni, azzal nem lesz ilyen, hogy lelazul. bár nekem az alap sh mono+4szöges alivio sem lazult le 2 év alatt, amikor azzal mentem.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ez külsõ csapágyas, HT2-es hajtómûhöz való szerszámot vegyél, ne ISIS-eset. Van pl. BBBbõl sztem.
De a Truva valahogy csupa hulladék hajtókart gyárt, komolyan mondom nincs olyan ismerõsöm, aki elégedett lett volna a hajtómûvével, és az ne lazult volna le mindig.
Ha sokat mentél a lelazult hajtómûvel, nézd meg, mi mennyire lett széthajtva, nehogy úgy járj, h ott az új kar, de a trancsírozott monon már annak sincs esélye megmaradni...

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Kérdés, hoyg a truvativ monoblokkod Sima ISIS, vagy az új Howitzer?
Az ISIS-eshez jó a szabványos leszedõ pár ezresért, Howitzerhez meg jó a shimano Hollowtech monoblokkbehajtója(mert a truva howitzer behajtó 5-6E).

Ilyen fajta!

http://i5.ebayimg.co...3/cb/4c75_1.JPG

Kicsit lötyögnek a hajtókák rajta,és ki akartam cserélni komplett,de elég lesz csak a karokat,melyek aluminiumból vannak a tengely pedig steel alloy(ötvözött acél)remélem szerencsém lesz:)
De szerszámot szeretnék továbbra is venni

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Azt hiszem 2006 évjárat,de szeretnék venni újat ezt 16 fogú kulcsal lehetne kiszedni,az újabbakon máshogy van elosztva,vagy több,kevesebb fogú?
Mire figyeljek?
Köszi!!

Kérdés, hoyg a truvativ monoblokkod Sima ISIS, vagy az új Howitzer?
Az ISIS-eshez jó a szabványos leszedõ pár ezresért, Howitzerhez meg jó a shimano Hollowtech monoblokkbehajtója(mert a truva howitzer behajtó 5-6E).
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Üdv! Lenne egy truvativ box guide2 láncterelõm, aminek iparis a görgõlye. Namost ez iszonyat sz@r. Alapba is nehezen forgott iparis lévén, de kapott egy kis esõt-sarat és nagyon szorul, akadozva pörög, hogy a lánctól nem is forog, csak csúszik a gumi kerékben a lánc.

Másnak mi a tapasztalata ezzel és mit lehetne tenni ellen?
Ezelõtt volt sima perselyesem, az ilyen szempontból sokkal jobb volt, minig beolajoztam picit és siklott, mintha ott sem lett volna.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

de ha a mostani truva monot ISIS es akkor ahhoz nem lesz jo ....

Azt hiszem 2006 évjárat,de szeretnék venni újat ezt 16 fogú kulcsal lehetne kiszedni,az újabbakon máshogy van elosztva,vagy több,kevesebb fogú?
Mire figyeljek?
Köszi!!

Srac321

Srac321

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
En nemreg vettem egy "truvativ blaze" hajtomut es az lenne a kerdesem hogy hol lehetne hozza kapni a 3 [legnagyobb] fogaskerek helyett olyan muanyag vedot kapni??

ISIS blokkal vettem es ha irnatok arrol is egy velemenyt, hogy jo vagy sem, vagy mit bir ki, akkro annak is orulnek

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
de ha a mostani truva monot ISIS es akkor ahhoz nem lesz jo ....

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Köszi legények!
Én is olyanra gondoltam mint Imi72 javasolt,nálunk kb 22eur az ára
Köszi talán jó lesz

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
már csak az a probléma, hogy szét kellene szedni a monoblockot .....

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Sziasztok!Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a 2008as integrált deore hajtómûnek mennyi a q-faktora?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Vagy inkább egy ilyenre és akkor nem kell másik szerszám ha a Truvativról XT-re váltasz. Ráadásul ezzel akkor is meg tudod húzni a csapágyat, ha a karok már a helyükön vannak.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Helló!
CrazyShadow:Szerintem neked erre lesz szükséged, attól függ milyen monoblokkod van.

Üdv.:V

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Sziasztok!

Én is segitségre szorultam,olyan csapágy(kiszedõ-leszedõ) szerszámot szeretnék venni Turativ Husselfelt-hez,és nem tudom hogy ugyan az mint a Shimano Hollowtech 2-esek vagy nem!Rendelnem kell,és nem tudom jó lesz,vagy majd csak pislogok:confused:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Testbike az ördög mûve....

Osiris: szedd szét, takarítsd ki, zsírozd be jól, rakd össze

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
az esõben tekerés velejárója, hogy a kerékpárból eltûnik a kenõanyag. ilyenkor szét kell szedni alkatrészeire, majd újra zsírozni a megfelelõ helyeken.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
az én deore hajtásom a végét járja.
közel a 2000. kilométeréhez már nyikorog. pedált cseréltem, és ugyanúgy nyikorog tovább. pedig nem nagyon nyirtam. igaz, két napot folyamatos esõben tekertem, de akkor is!

Soggy

Soggy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem, én az alábbi linken nézelõdtem (ezek szerint rossz helyen):
http://www.testbike....t2.php?pid=1402

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Kinéztem egy Shimano FC-M532L Deore hajtómûvet, árban nagyon kedvezõ csakhogy a "testbikeon" csúnyán lehúzzák.

http://www.testbike....t2.php?pid=2725
Biztos, jó helyen kerested? Itt egy hozzád hasonló bringás írta le a tapasztalatait.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Soggy

Soggy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszönöm, akkor meg is rendelem... :prosze: