Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
egyértelmûen XT, ezen nem kell filózni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szentséges jómáriám...
Akkor idei XT jó lesz? Valami más alternatíva ebben az árban ami szóbajöhet? Keret 35k.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

http://www.aerozineb...roducts-p52.htm

Ilyet be lehet szerezni? Persze csak pirosban érdekelne.
Ha még idei XT árban van, akkor érdekel.

Nemsokára aktuális lesz hajtómûcsere, úgyhogy bengészek mostmár.

drága mulatság lenne ez neked:)
amit néztél, az majdnem xt ár, de akkor már xt
http://www.bikeavenu...Kurbel-MTB.html

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://www.aerozineb...roducts-p52.htm

Ilyet be lehet szerezni? Persze csak pirosban érdekelne.
Ha még idei XT árban van, akkor érdekel.

Nemsokára aktuális lesz hajtómûcsere, úgyhogy bengészek mostmár.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
és egy ilyet mennyiért vesztegetnek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fonokomnek ugyanez van Aerozine neven

http://www.aerozineb...tm/products.htm

konnyu az teny, de hajlik mint a kolbasz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
sok dolgot nem fogsz róluk találni, "zapata crankset"-re hozza be õket a gugli, de nem túl informatív az oldaluk. az biztos, hogy szép eloxált középrészeket árulnak, meg ez a hajtókar is van 4 színben, illetve hogy shimano kompatibilis a csapágya. gyári adat szerint 785 gramm, de másfajta lánctányérokkal

edit: ár meg hasonlók sehol

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sose láttam még ilyen márkát. (nem néz ki rosszul...)
ismeri vki?
http://www.pinkbike.com/photo/1716243/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en ket kombinaltfogoval szoktam neki adni egy kis szolid eroszakot... meg kell a szorult szemet csavargatni tengelyiranyban, altalaban segit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

mondjuk sram láncot pont a patentszemnél rövidítünk, nem? ;)

hát ja ez az egyik:)
a másik az hogy bármilyen márkájú láncot megszorongatsz úgy stiftes összerakásnál hogy csavarhúzó kell hozzá, nemcsak a sramot

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk sram láncot pont a patentszemnél rövidítünk, nem? ;) az is igaz hogy én még életemben nem hosszabbítottam láncot, akkor inkább vettem újat :)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
asszem az összes(de pár biztos) sram lánc olyan h bontás után, vagyis mitután megbontottad és összeraktad ott kicsit feszegetni kell pl.: csavarhúzóval

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
akkor, ha jól veszem ki a szavaitokból, még menthetõ a lánc. Ez a lényeg. Ezer köszönet :)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,

ha alapos tisztítás, kenés, ápolás után is van a láncomban olyan szemkapcsolat, h alig mozdul, mert merev mint az állat, akkor mit lehet tenni? Csere? :(

köszi, parej

Csavarhúzó, feszegetés.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Elsõ nekifutásra a lánbontóval próbálnék meg lazítani rajta. Ha nem megy, akkor a láncszemet likvidálnám, ennyi hiányt még elvisel a rendszer.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok,

ha alapos tisztítás, kenés, ápolás után is van a láncomban olyan szemkapcsolat, h alig mozdul, mert merev mint az állat, akkor mit lehet tenni? Csere? :(

köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nalunk meg lehet kapni ultimaxot cr-mot es titant is.

nem is tul draga. dobj egy privit, es lezsirozzuk

LINK

RAUH-Welt
B E G R I F F

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Nem hiszem, hogy a titán olyan lenne, mint a szafaládé. Nézhetsz még tokent, aránylag normális cucc (ha még kapni valahol).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
90 kilóhoz talán inkább a cro-mo tengely lenne jobb. FSA-ba megkérdeztél több csapágyboltot is ?
TOM ! Ment 1 privát üzenet.
Marci

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Sziasztok!

Reg jartam mar erre. Negyszogtengelyes monoblokkal kapcsolatosan van egy kis problemam. Ha valaki tudna mondani valami okosat azt megkoszonom!

Van egy jol megtervezett CroMo CC vazam es egy gyonyoru alu negyszogtengelyes hajtokarom. A monoblokkom jelenleg egy FSA Ultimax CroMo. Csapagyai mar nem igazan jok, mivel a csapagyboltbol elhajtottak ezert csak ujrazsirozni tudtuk oket par eve.
Keresek egy Normalis nyegszoges monoblokkot. Nem ketezer forintos boltbajaros tipust. Eddig Race Face Taperlock CroMot hajtottam. De mar reg nem talalok az orszagban. Most taltam egyet. Talan a meret is jo 110mm-es de titan tengelyes. Errol meg azt olvastam hogy kicsit rugalmas (90 kg vagyok). Illetve irt valaki 180 lbs weight limitrol is ami kb 81 kg. Valamint hogy az a menetes kis kupak nem tul strapabirora sikeredett.

Szóval az lenne a kérdésem hogy CroMo/Titán Taperlockkal van-e valakinek tapasztalata? Ebben meg talan csapagyat is konnyebb lenne cserelni (ha jol tudom ez legalabb szabvany). Vagy valami alternativ megoldas (valahol boltok eldugott polcain phil wood vagy syncros vagy egy cro mo race face). Olcso shimanot, truvativot, acort nem igazan tennek bele, illetve uj merev hajtomu/monoblokk paros sem, mert stilusban nem menne hozza.

koszi, udv: T.