Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gepida az agy. A fogaskoszoru Shimano

Elég nagy a valószínûsége annak, hogy nem a fogaskoszorú hullámzik, hanem a kazettatest ilyen, a shimano rendszerû kazetták mind ilyenek (a gepida agyban nem tudom milyen van, de van rá esély, hogy az is ilyen). Sokat nem vesztesz vele, ha megnézeted szervizben, nekik elvileg kapásból tudniuk kell, hogy ez normális-e ennél az agynál.

A sebesség mindent megold.

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Gepida az agy. A fogaskoszoru Shimano

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Mitõl lehet az, hogy mikor nem hajtom a hajtókart, csak forog a hátsó kerék, akkor a hátsó fogaskoszoró jobbra-balra irányba mozog? "hullámzik" A hátsó kerékagy nem ferde. Tehár racsni közben csinálja ezt a mûveletet.

Shimano agy? Ha igen akkor normális.

A sebesség mindent megold.

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Mitõl lehet az, hogy mikor nem hajtom a hajtókart, csak forog a hátsó kerék, akkor a hátsó fogaskoszoró jobbra-balra irányba mozog? "hullámzik" A hátsó kerékagy nem ferde. Tehár racsni közben csinálja ezt a mûveletet.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Rocko:Ismét ! Csak el ne lopják ezt is! :D
Amúgy van egy nyolcas sorom neked! :)

Remélem nem fogják :D eztán csak viperával járok bicklizni :D
Köszi de inkább majd egy 9es kart szerzek :)

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

adják vele a csapágyat mindegyiknél. 16500-nál olcsóbban kapsz komplett deore hajtómûvet(integráltat). 22ért meg már van lx is. egyetlen hátránya szerintem, hogy iszonyat ipari kinézete van, de hát ugye ízlések és pofonok... mondjuk én is most vettem egy használtat a városira, spórolás miatt.

deorét nem akarok venni, eddig is az volt, igaz, nem integrált. valószinûleg xt lesz, most arra áll a fejem. eredeti elképzelés úgyis az volt. az meg szép is (legalábbis nekem).

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

a hajtókar 16500 + monoblock 6000 = 22500
az elsõ változat xt volt egyébként, cask sok mindent kell most vennem, aztán itt csökkenteném a kiadást kicsit. csak többet bir, mint egy deore, ami nálam kb. 2500-at futott, és már recseg-ropog meg persze kotyog is.
az integrált xt-hez adják a csapit is. az lx-hez is?
tapasztalat a jujuval? vagy nem próbáltad?

adják vele a csapágyat mindegyiknél. 16500-nál olcsóbban kapsz komplett deore hajtómûvet(integráltat). 22ért meg már van lx is. egyetlen hátránya szerintem, hogy iszonyat ipari kinézete van, de hát ugye ízlések és pofonok... mondjuk én is most vettem egy használtat a városira, spórolás miatt.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Bocs nem írtam. Mikor a hajtómûvet kivettem, megtettem ezeket is. De holnap úgyis leszedem a láncot és a racsnit egy jó kis mosásra, megejtem mégegyszer a tányérokon is.

És akkor jön - már ha még mindig kattog pattog -, hogy az a qva pedál a ludas. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Aki elõbb kérdezett nyolcas kilences vegyítésrõl, nekem kilences váltókar volt nyolcas sorral, eldöcögtem vele 500km-t, ameddig bírta a fokozatokat, normálisan váltott. Váltókar '99-es XT, váltó idei Shadow XT, sor meg egy HG-50.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Nekem a régebbi octalinkes Xt pattogott. Szerintem érdemes lenne a tányérokat is leszedni, kitisztítani, és kevés zsírral visszaszerelni. Nekem segített.

Bocs nem írtam. Mikor a hajtómûvet kivettem, megtettem ezeket is. De holnap úgyis leszedem a láncot és a racsnit egy jó kis mosásra, megejtem mégegyszer a tányérokon is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem a régebbi octalinkes Xt pattogott. Szerintem érdemes lenne a tányérokat is leszedni, kitisztítani, és kevés zsírral visszaszerelni. Nekem segített.

A Sunrace dolgokról pedig: egyik barátomnak vannak Sunrace váltói és váltókarjai. Egész jól mûködik, de csúnya (nagyon). A hajtómû pedig isis-es, ami nem teljesen problémamentes. Az integrált megbízhatóbb.

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Van egy 2007-es XT hajtómûvem. Kb. egy hónapja elkezdett nagy terhelésnél halkan kattogni. Akkor miután olvasgattam és utánaérdeklõdtem kiszedtem a hajtómûvet, az integrált csapágyházakat. Mindent átnéztem lánctányércsavarokat, ellenõriztem csapágyház, és a váz meneteit, kitisztítottottam, és újrakentem és ismét összeraktam. (nem volt koszos, nagy sárban, koszban nemigen járok) A halk kattogás egy napon belül ismét elõjött. Mondjuk most már más hajtómû állásnál. :) Tehát jó helyen tapogattam.
Lehetséges, hogy az akkor cca. 800 km-ert futott hajtómû valamelyik csapágya megadta magát?
Mint írtam nincs benne sok kilométer, és nem is hajtom vadállat módjára. Amúgy a kiszereléskor a hajtómû felõli oldal kicsit könnyebben kijött, mint a bal oldali. Beszereléskor én jól meghúztam, de lehet, hogy 1 nap alatt ismét fellazult. Bár a mûanyag hézagoló miatt nem igazán lehet szerintem megtépni. A csapágyház meneténél meg nem mertem menetrögzítõt használni, mert az alu-alu menetnél nem tudom, hogy miképp reagált volna a késõbbi kiszedési kísérletre. Így maradt a zsírzás.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
a hajtókar 16500 + monoblock 6000 = 22500
az elsõ változat xt volt egyébként, cask sok mindent kell most vennem, aztán itt csökkenteném a kiadást kicsit. csak többet bir, mint egy deore, ami nálam kb. 2500-at futott, és már recseg-ropog meg persze kotyog is.
az integrált xt-hez adják a csapit is. az lx-hez is?
tapasztalat a jujuval? vagy nem próbáltad?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Mennyibe kerül?
Ha több mint 25, akkor inkább vegyél integrált Lx-et vagy Xt-t.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
üdv!
hajtáscserém lesz, és érdekelne, hogy van-e valamilyen tapasztalatotok sunrace juju mz 170-es hajtókarral ill. sunrace bbs 40 monoblockkal kapcsolatban. elvileg 4 ipari csapágyas a blokk a hajtókaron a tányérok pedig titán-nitrit bevonatúak, úgyhogy elvileg nem lehetnek rosszak. szerintem.
pozitiv-negativ tapasztalatok egyaránt érdekelnek!
köszi elõre is!

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Endroo köszi a választ de ezek a gondok kb 2 hónapja törtek rám és azelött nem voltak ilyen gondok, tehét akkor nem bennem van a hiba asszem :D komolyan nem értem mi lehet, ami elszakadt legutobb az már nem xt lánc volt.
Akkor össztelos gépeknél kicsit hosszabra kell hagyni a láncot?

vagy lehet nem hosszú kanalas váltót kéne használnom dh hoz vagy egyszerûen nemtom mire gondoljak már :(
Honlapom -> www.pepemovies.hu

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Csak lánckereket kell venned a hajtómûvedre!
Nem nagy kaland.
Rocko:Ismét ! Csak el ne lopják ezt is! :D
Amúgy van egy nyolcas sorom neked! :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
fogalmam sincs hogyan, de sikerult az alivio hajtasomon a kozepso lanckerekbe egy rendesebb 8-ast hajlitani. van erre vmi penztarca-barat megoldas, vagy csereljek hajtomuvet?

akkor mar persze deore 9-es; fogaskoszoru, valtokar, lanc stb is cserelodne, ebbol adodik a kovetkezo kerdes: melyiket pontosan, fugg ez a bringatol, csapagytol mittudomen?
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

ugy erted akar 3 is? :)

gyáá tökéltes ha mûkszik 3 :D úgyse fogasozom már...
köszi a válaszokat :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a. ne vegyél több xt láncot :)
b. ha össztelós és rövid a lánc akkor kirugózáskor gond lehet, bár olyankor nem a lánc fog elszakadni, általában valami egyebet tép le a lánc (általában a váltót)
c. valami nagy hiba van a kerékpározási stílusodban ;)