Van egy 2007-es XT hajtómûvem. Kb. egy hónapja elkezdett nagy terhelésnél halkan kattogni. Akkor miután olvasgattam és utánaérdeklõdtem kiszedtem a hajtómûvet, az integrált csapágyházakat. Mindent átnéztem lánctányércsavarokat, ellenõriztem csapágyház, és a váz meneteit, kitisztítottottam, és újrakentem és ismét összeraktam. (nem volt koszos, nagy sárban, koszban nemigen járok) A halk kattogás egy napon belül ismét elõjött. Mondjuk most már más hajtómû állásnál.

Tehát jó helyen tapogattam.
Lehetséges, hogy az akkor cca. 800 km-ert futott hajtómû valamelyik csapágya megadta magát?
Mint írtam nincs benne sok kilométer, és nem is hajtom vadállat módjára. Amúgy a kiszereléskor a hajtómû felõli oldal kicsit könnyebben kijött, mint a bal oldali. Beszereléskor én jól meghúztam, de lehet, hogy 1 nap alatt ismét fellazult. Bár a mûanyag hézagoló miatt nem igazán lehet szerintem megtépni. A csapágyház meneténél meg nem mertem menetrögzítõt használni, mert az alu-alu menetnél nem tudom, hogy miképp reagált volna a késõbbi kiszedési kísérletre. Így maradt a zsírzás.