Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2008. July 14. - 07:18

Ajánljatok nekem valami jó hajtókart, és monoblokkot is. Ócsó legyen, és jó. MTB-be kell. Legfeljebb gyengébb terepre... Heti 70-80km-t mennék vel össz-visz...
Posted 2008. July 13. - 09:38

Eredeti szerzõ srev

Üdv!
Tudnátok légyszi tippeket adni, hogy mi lehet a baj: ha hátul a 2.legkisebb és a fölötte levõ kettõ (5.,6.) fogaskerékre váltok, akkor egyszerûen nem lehet rendesen taposni a pedált (arról,hogy kiállva tekerjek meg már nem is álmodok),mert olyan mintha meg-megakadna folyton. A legkisebben és a többin o.k. Néztem,hogy nincs e elhajolva fog,de semmit nem látok. Mit érdemes megnéznem és hogyan?
Köszönöm szépen!
lehet, hogy szorul a lánc valamelyik két szeme. a nagyobb kerekeken nem biztos, hogy észreveszed, mert nagyobb a kerülete, de kicsin már jobban kellene hajolnia, és nem tud.
szerintem lánc lesz. azt nézd meg elõsször. ha az a baj, amire tippelek, akkor kis feszegetéssel megjavul. ha nem, jöhet megint a kérdés.
Elõször is, köszönöm az ötletet!!
De sajnos nem a lánc szorul,úgyhogy kérdésem még mindig él. thx
Posted 2008. July 12. - 13:19

Csak egy dolog fura: itt írta egyik olvtárs, hogy két lánccal 500 km-es "vetésforgóban" 26 ezer km alatt koptatott el egy hajtásrendszert. Az enyémbe (LX hajtómû, Pc951 láncok, LX fogsor) kb. csak 6000 km körül van és már nem bírja az új láncot. Amiket pedig levettem róla, már mind megnyúltak voltak láncnyúlásmérõvel mérve. Ja és elég kíméletesen, csak túrára használtam. Ha nekem mondjuk 10 ezer km-ig még nem jönnek elõ a hajtásrendszer cseréjét jelzõ jelenségek, akkor már iszonyatosan megnyúlt láncokat fogok használni. Igaz a kukának mindegy mennyire megnyúlt láncokat, elkopott fogaskerekeket dobok ki.
Posted 2008. July 11. - 23:54

Posted 2008. July 11. - 23:41

de eselyes hogy uj lanckerek fog kelleni. ha kapdossa a lancot, akkor mar eleg csunya lehet. nezz ra hogy mennyire vannak hulladek allapotban a fogak.
es gyurjal combra [tobb nagytanyer

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. July 11. - 23:09

1. Fenthagyom az új láncot és remélhetõleg rövid idõn belül megszûnik a jelenség.
2. Veszek középsõ tányért is, de akkor elfelejhetem a régi láncaimat.
3. Elteszem talonba az új láncot és a régi láncokkal vetésforgóban elkoptatom jelenlegi hajtásomat.
Posted 2008. July 11. - 21:35

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. July 11. - 12:42

Posted 2008. July 11. - 12:38

Koszonom mindenkinek a negyszoges monoblokkal kapcsolatos segitseget. Most mar tenyleg merek aztan vagy fsa vagy white industries lesz.
kovesbi: azt az egy-egy csavart ha kitekered az meg nem eleg (es lehet imbuszos is). Vagy ha igen akkor eleg nagy a problema.
Kell specko lehuzo. Attol fugg milyen rendszered van olyan.
Visszarakni mar nem olyan veszes mert a csavarral huzod fel.
udv T
ezaz?
http://www.rower.com...s/bb_l/1836.jpg
Posted 2008. July 11. - 12:35

Koszonom mindenkinek a negyszoges monoblokkal kapcsolatos segitseget. Most mar tenyleg merek aztan vagy fsa vagy white industries lesz.
kovesbi: azt az egy-egy csavart ha kitekered az meg nem eleg (es lehet imbuszos is). Vagy ha igen akkor eleg nagy a problema.
udv T
Egy gagyi Prowheel hajtókarom van, amit ki szeretnék dobni a szemetesbe...
Posted 2008. July 11. - 11:33

Sziasztok!
A hajtókart sima 15-ös dugókulcsal lehet lekapni, ugye?
udv T
Posted 2008. July 11. - 11:19

Posted 2008. July 11. - 11:13

Posted 2008. July 11. - 11:10

Posted 2008. July 11. - 11:05

Posted 2008. July 09. - 11:10

lehet, hogy szorul a lánc valamelyik két szeme. a nagyobb kerekeken nem biztos, hogy észreveszed, mert nagyobb a kerülete, de kicsin már jobban kellene hajolnia, és nem tud.Üdv!
Tudnátok légyszi tippeket adni, hogy mi lehet a baj: ha hátul a 2.legkisebb és a fölötte levõ kettõ (5.,6.) fogaskerékre váltok, akkor egyszerûen nem lehet rendesen taposni a pedált (arról,hogy kiállva tekerjek meg már nem is álmodok),mert olyan mintha meg-megakadna folyton. A legkisebben és a többin o.k. Néztem,hogy nincs e elhajolva fog,de semmit nem látok. Mit érdemes megnéznem és hogyan?
Köszönöm szépen!
szerintem lánc lesz. azt nézd meg elõsször. ha az a baj, amire tippelek, akkor kis feszegetéssel megjavul. ha nem, jöhet megint a kérdés.
Posted 2008. July 07. - 22:05

Köszönöm szépen!
Posted 2008. July 07. - 17:48

szerintem a hajtókar a bûnös.
de ha másik négyszöges hajtókart dobsz rá, szerintem az sem fogja jóval tovább birni. érdemes tengelyt is cserélni.
szerintem.
Posted 2008. July 07. - 15:08

Posted 2008. July 07. - 15:01

Köszi !