Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Használt valaki Truvativ Holzfeller Al 7050 trial-t? http://www.testbike....t2.php?pid=1343
Az érdekelne mekkora a legnagyobb lánctányér amit fel tudnék rakni,hogy ne lógjon ki a rockringbõl?A gyári 22T,nekem 28T-32T között volna ideális mert hátul 16T van!
Nagyon megtetszett,és ha nemlógna ki a nagyobb lánctányér megvenném...:jogging:

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

1. Nekem is Deore van. Gyenge a rugója, csapkod rendesen, tegyél vmi ütközõt a láncvillára. A 3. csavar nem rugóerõt állít, hanem az átfogási szöget - mármint, hogy a lánc hány fokban fogja körbe a lánckereket hátul. Az legyen 180 deg.
2. Lánchossz: Egy másik változat a szabályra: Legdurvább fokozatban még egy szempárt össze tudsz hajtani. - Na, ennél nekem pont 1 párral rövidebb! :)

A villavédõ már meg van. Az alap.

"Az legyen 180 deg" alatt mit értesz?

Az a lánchossz nem veszélyes úgy? Szakadás stb...:wtf:
Meg a másik, hogy olyan lánchossznál, hogy áll a kanál 3x9-be?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Igen erre én is gondoltam.
Az eredeti lánc van rajta nem cserelétem szóval elméletileg jónak kellene lennie a hossznak.

1. Nekem is Deore van. Gyenge a rugója, csapkod rendesen, tegyél vmi ütközõt a láncvillára. A 3. csavar nem rugóerõt állít, hanem az átfogási szöget - mármint, hogy a lánc hány fokban fogja körbe a lánckereket hátul. Az legyen 180 deg.
2. Lánchossz: Egy másik változat a szabályra: Legdurvább fokozatban még egy szempárt össze tudsz hajtani. - Na, ennél nekem pont 1 párral rövidebb! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Truvativ Power Spline monoblokkból nincsen 73-as monoblokkházhoz való?

http://www.sram.com/...specs/specs.pdf
második oldal

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Truvativ Power Spline monoblokkból nincsen 73-as monoblokkházhoz való?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy SRAM láncot. Be van kenve valami sürû zsírral. Azt mossam le elöször Brigéciollal, hogy TF-2-vel befujhassam? Vagy hagyjam rajta? Félek, hogy koszosodni fog...

az nem zsír. ha uj a lánc tedd fel és használd. eszedbe ne jusson letörölölni róla a gyári kenöanyagot..
ha majd bekoszosodik, akkor letörlöd és ujrakened.

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy SRAM láncot. Be van kenve valami sürû zsírral. Azt mossam le elöször Brigéciollal, hogy TF-2-vel befujhassam? Vagy hagyjam rajta? Félek, hogy koszosodni fog...

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

lehet h túl hosszú a lánc.

Igen erre én is gondoltam.
Az eredeti lánc van rajta nem cserelétem szóval elméletileg jónak kellene lennie a hossznak.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nekem a lánc hossza mindig úgy van megválasztva, hogy legnagyobb fokozatban(3*9) a váltókanál függõlegesen áll.Gondolom itt nagyrészt mindenkinek így van.:)
Meg van egy harmadik állítócsavar, ha jól emlékszem, azzal is lehet valami rugóerõt állítani...

Izomtéridõninja-geológus!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
lehet h túl hosszú a lánc.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Van arra valami megoldás, hogy a váltóm (Deore) jobban feszítse a láncot (Shimano HG53)?:confused:
Már egy egyenetlenebb földúton is eszméletlen mit össze tud kalamolni elöl a láncterelõnél.:mad:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ez mennyire biztos? volt egy pdf-em amiben a shimano adatat voltak (most persze nem találom) és a trekking lx-nél emlékeim szerint pl volt különbség (80-81es modellek között, 82es talán az acél tengyelyes?), arra gyanakodtam, h a 26-28as kistányér nem fér el a láncvillától, ez nagy ostobaság? :)

néztem közben, az integráltak sem egyformák tényleg. a 48-ashoz van egy kis közdarab, nyilván, hogy jobban elálljon a láncvillától.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

a 26-28as kistányér nem fér el a láncvillától, ez nagy ostobaság? :)

A pyxisben simán elfért.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all! Van 1 "szaladgálós" bicóm és most egy kicsit feszes a lánc mert megnyúlt vettem ki belõle és a monoblokk felõl érdekes recsegést hallani folyamatosan ritmusra:D mi lehet a gond ? am 4szög tengelyes a monoblokk

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

csak attól trekking tudomásom szerint, hogy más lánctányér van rajta. maga a kar egy lx esetében pl ugyanaz.

ez mennyire biztos? volt egy pdf-em amiben a shimano adatat voltak (most persze nem találom) és a trekking lx-nél emlékeim szerint pl volt különbség (80-81es modellek között, 82es talán az acél tengyelyes?), arra gyanakodtam, h a 26-28as kistányér nem fér el a láncvillától, ez nagy ostobaság? :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Ridebike/Ebike.

És tényleg!:) Köszönöm!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ridebike/Ebike.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hol lehet itthon kapni Gebhardt lánctányérokat?

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Nah végre sikerült szétszedni :D ..ha nagy nehezen is

RIDE OR DIE! :scared:

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás