Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Gyanítom ha kónusz akkor Shimano. Porvédõ gumi szokott ciceregni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
hátsó agyat kipucoltam,fordított sorrendbe visszapakoltam mindent.próba során érdekes hangot ad ki,mintha valami súrolna valamit.ez tisztítás után szokványos,vagy valamit elszúrtam?kónuszt megnéztem,az rendben van,nincs túlhúzva.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
amikor sort és láncot cserélek, akkor két, max. három napig nekem is ugrál. utána tökéletesen mûködik.
ez teljesen új bicó és nem lehet, hogy csak össze kell kopnia az alkatrészeknek?

ha meg a váltó van rosszul beállítva, akkor menetközben is hallatszódnia kellene valamiféle hangnak(pl. mint váltásközben), mintha váltani szeretne.

csak kérdezem.:)

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen az ki van zarva. es most ne sertodj meg de ebbol a kerdesbol is latszik hogy nem nagyon ertesz a temahoz. ezert mondtam hogy ne nyulj hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hori21

hori21

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
ja oké :D az kivan zárva hogy a monoblokkban tört el valami az erõs indulástol? vagy esetleg csapágy?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ne szedd szet. ha elrontasz valamit bukhatod a garanciat. es onnantol minden hibasodasert kemenyen fizetned kell.

ha elofordul megint, vidd vissza, es addig ne gyere el amig meg nem csinaljak tokeletesre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hori21

hori21

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
oks, köszönök mindent, ha többször is elöfordul feltétlen visszaviszem, vagy szétkapom h nincs -e valami elváltozás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nincs pontosan beallitva a valto szerintem

rosszabb esetben a hatso agy belseje hibas. viszont mivel ilyen uj a bringa, ha visszaviszed a decathlonba es elmondod hogy ez tortent, ingyen meg kell csinalniuk.

es ne indulj el nagy sebessegben, mert net tesz jot a lancnak. valts vissza mielott megallsz.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hori21

hori21

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
1napos vadiúj rockrider 5.2, most elõször csinálta, 1órát mentem vele, de félek ,mert elõzö bicaj is így halt meg :D ami tized ennyibe került..

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hello!

Nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor az 1napos biciklimmel a zöld lámpánál elakartam indulni gyorsan , nagy sebességben, a hajtókar, vagy a monoblokk vagy valamelyik rész ugrott egyet, kb 2centit elõre,kattanás szerû hanggal és én majdnem leestem a bicajrol. (ellehet képzelni).
Mi lehet a probléma?

új bringa?
használt bringáknál elõ szokott fordulni, amikor kopott a fogsor, hogy ugrik rajta a lánc.
így esetleg a racsniszerkezetben lehet a hiba.
csak akkor egyszer csinálta vagy több alkalom is volt?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

hori21

hori21

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hello!

Nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor az 1napos biciklimmel a zöld lámpánál elakartam indulni gyorsan , nagy sebességben, a hajtókar, vagy a monoblokk vagy valamelyik rész ugrott egyet, kb 2centit elõre,kattanás szerû hanggal és én majdnem leestem a bicajrol. (ellehet képzelni).
Mi lehet a probléma?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Aske tulkép nem muszály vastag lánccal építeni ss-t söt egy olcso hatos hetes lánchoz könyebb olcsobb lánctányért találni és van racsni vagy lánckerék is a lényeg mindhárom azonos méretü legyen bár én használtam 1sebis láncot 9-es lánctányérral de nem tul jók a tapasztalataim a több sebességes lánc elönye még hogy jobban tolerálja a nem megfelelö láncvonalból adodó problémákat nem vágom nagyon a pesti boltokat de a Bajnokban láttam elég sok mindent egysebis témában
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Hello!

Valaki magyarázza el nekem, hogyan vannak a lánckerék/lánc vastagságok mtb/singlespeed viszonylatban. Ha jól tudom van 1/8"-os meg 3/32"-os. Akkor singlespeedre az elõbbi, a vastagabb ideális?
Ha megveszem ezt a láncot, akkor ugyanilyen méretû lánckerék ill lánctányér kell?

"off: Hol lehet Pesten mindenféle fogszámú lánckereket kapni meg négykaros SS tányért?"

Köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
használ valaki FCM900-as négyszögytengelyes XTR hajtómûvet?
mennyire merev?
arra gondoltam, hogy erre építenék 2 lánctányéros meghajtást.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Sziasztok!

A nyitólapon van egy téma ami a két lánctányéros meghajtásról szól.
Namármost nekem nem teljesen tiszta ez a "Q.faktor".

Tegyük fel van egy integrált tengelyes hajtómû és nincsen hézagoló egyáltalán.
Ha leveszem a legkisebb lánctányért elõlrõl akkor sem fog változni a Q a csapágy miatt, mivel nem volt hézagoló nem is tudom beljebb tolni a hajtómûvet.
Ha ez igy van akkor nem minden esetben javít a 2tányéros megoldás a Q faktoron.
Vagy rosszul gondolom?

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Persze, hosszabb tengellyel!
Itt van pár típushoz a kellõ méret:
http://www.sheldonbr...com/bbsize.html
A 68 maradjon.

köszönöm!

nagyon osztós ez az adatbázis, ezt még egy darabig emésztgetni kell :]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

mtb hajtómûvel mûködik rendesen, viszont kétlánckerekes országúti hajtómûvet akarok rá, de így mindkét lánckerék piszok közel van a láncvillához ...ezen lehet valahogy segíteni?

Persze, hosszabb tengellyel!
Itt van pár típushoz a kellõ méret:
http://www.sheldonbr...com/bbsize.html
A 68 maradjon.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
köszönöm a válaszokat!

sztem elõször megnézem, h a haveroknál van-e ilyesmi méret, ha nem, akkor szagemberekre bízom az ügyet :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
De modern vagy zsizsi... :P

Keress szélesebb monoblokkot! Lesd meg hány mm kéne, és ki is derül rögtön, mire lehet szükséged: ha +3 mm-t szeretnél ott, akkor valószínüleg egy 122,5mm-es monoblokkra lehet szükséged.
Mindenképp szervízbe vidd, hiszen így beteszik a megfelelõt, így nincs szükséged a cserélgetésre, utánajárásra, próbálgatásra :)

Ráböksz a vázra, a hajtómûre, és mondod, hogy ott szeretnéd fent látni, megfelelõ távolságban a láncvillától :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Elvileg lehet, a monoblokk csapágyai a háztól hézagolhatóak - gyári alátétek vannak hozzá - ezzell lehet korrigálni kis mértékben.