Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
hali!

van egy kis gondom, a cuccaim így néznek ki

deore hajtókar, kb 1000 km
sram pc 970, vagy 971es lánc, kb 500 km
sram koszorú, az is 970es kb 500 km

ha göröngyös utakon járok, néha megugrik a lánc, és nem tudom, hogy mitõl, mert a lánc és a sor együtt lett feltéve tavaly. nem olyan, mint a régi nagyapám-féle 28as bicajon, de elég, hogy bekongassam a térdem a kormányba

van tippetek, hogy mi lehet a baj?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Így csináld:

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja tenyleg ahoz vannak ilyen kis karikak amik a tengelyre mennek valahova. mar nem emlekszem pontosan, csak egyszer raktam fel olyat

szedd szet es rakd ossze papir alapjan ujra

manual valszeg letoltheto raceface.com-rol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A tisztán látás kedvéért a Howitzer nem integrált. Az integrált hajtómûnél a hajtókar tengelye van integrálva a hajtókarba, míg a Howitzer egy erõsített, külsõ csapágyas ISIS rendszer.

RF X-Type meg vicces történet. Érdemes utánanézni, hogy is mûködik az érintett modell pontos felszerelése, mert van olyan barátom, akinél hasonló gondok voltak, és ott a hajtómû (nem a középrész) hézagolói voltak rosszul felszerelve.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

igen, az összeszerelés a megfelelõ módon történt

Nekem is volt lötyögés, az integrált' (külsö csapágyas..) howitzer-ruktion hajtómûnél, a hajtókar rendesen volt rögzitve, rátépve, DE a monoblokk nem! és tényleg csak egy kicsit kellett huzni, és akkor megszûnt a lötyi... "Szörnyû" dolog ez az integrált cucc. (számomra mondjuk a már említett dolog miatt (truva...) azon edzõdtem...)

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

Középcsapágyház szélesség megegyezik? (68 vs 73)

igen, az összeszerelés a megfelelõ módon történt

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

esetleg helyi szakértõ hozzá tudna szólni? az alábbi postomhoz?

Középcsapágyház szélesség megegyezik? (68 vs 73)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Szevasztok!
Meg tudja valaki mondani,hogy XTR hajtómûhöz milyen középtányért tudok venni (olcsóbban)Ami ugyan olyan lyukkörû?
Team Heavy Pedál Szeged

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
esetleg helyi szakértõ hozzá tudna szólni? az alábbi postomhoz?

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
hello mindenki!

Lenne egy kis gondom a hajtómûvemmel. Race Face Evolve Xc X-type 2005ös. A gond az h a hajtás oldala lötyög, nincs lelazulva , szóval a csavar meg van húzva rendesen minden hézagoló a helyén van. Jobban nem lehet meghúzni a csavart. Az illesztések nincsenek elnyalódva. Mi lehet a gond?

jah igen még annyi, h ez az elõzõ vázamban nem jelentkezett, mióta uj vázam van, azóta van jelen ez a probléma.

petispec

petispec

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
A nyeregcsõ, stucni/kormány , és egyéb "egyszerû" összetételeknél ritkán van gond, és ha van, akkor szétszeded, megtörölgeted, összerakod, és tuti jó lesz.
Viszont nekem régebben a hajtókar-monoblock összetétele miatt nyiszegett, kattogott a bicóm, szerintem ütsd fel jól a hajtokart, és utána próbáld ki.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Zézoltán!
Neeem így megy!
Az a legritkább eset, hogy a nyeregcsõ kattog! lehet a lánc a hajtómû a pedál a nyereg! ezután a nyeregcsõ, és percse a váz miatt áthúz a hang mindenhova, akár a hátsóagy, elsõagy, villa de akár a kormánycsapágy és a stücni/kormány páros is lehet!
Amit leírtam az a sorrend!

Dzoli Kolléga, neked konkrétan középrésszel lehet gondod!

Ride everywhere.

.

DZoli

DZoli

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Dzoli elsõ körben vedd ki a nyereg csövet takarítsd meg + a helyét, is zsírozd meg és jó szorosan húzd meg jó eséllyel megszûnik a problémád

Köszi! Megcsináltam.
De nem is recseg inkább kattog, nem folyamatosan hanem össze-vissza.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szóval ha le akarod cserélni a 7-es racsnit 8-ra akkor a hátsó agyat is le kell cserélned mivel a 7-es agy nem kompatibilis a 8-as racsnival.

Dzoli elsõ körben vedd ki a nyereg csövet takarítsd meg + a helyét, is zsírozd meg és jó szorosan húzd meg jó eséllyel megszûnik a problémád
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DZoli

DZoli

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Üdv Mindenki!

A problémám a következõ: az elsõ lánckerekeknél (bármely fokozatban) furcsa, recsegõ hangja van a láncnak. Vadi új a lánc! Minden tiszta, frissen kenve.
Mi lehet a gond? :scratchhe

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
jaaaaa.
ezek cuccok vannak a bicajomon:- acera fékváltókar
-shimano sis e-h. váltó
-14-28- as f.koszorú
-egy belépö kategóriás
hajtómû
-és egy nem tom milyen
lánc
csak ennyit tudok mondani

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Nem kérdeztem, h mit akarsz fejleszteni, csak azt, h most mid van. A két lánckeréksor szélességében eltér, több hely kell a 8asnak az agyon, mint a 7esnek.

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
mért mi a különbség a 2 f.koszorú között?és hogyan érted azt hogy mit akarok rajta fejleszteni

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
szia,
Mirõl szeretnél fejleszteni? Mert 3*7-es rendszert nem cserélhetsz 3*8-ra, mert a lánckeréksor / hátsó agy nem kompatibilis. Ekkor új hátsó agyra lesz szükséged.

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
helo
át akarom épiteni a bringámat egy 3*8-assá.
arra gondoltan hogy vennék egy 8- as alivió fogaskoszorút, HG-53 as láncot, alivio hátsó váltót, alivio elsö váltót( erre egy biciklikereskedö Szekszárdon azt mondta hogy ne vegyek ilyet mert ez CSAK az alivió hajtómüvet szereti), alivió fékváltókar(st-410), és gyorskioldót.
deore kompatibiliset nem akartam mert az csak a 3*9 es rendszerekhez jó( ugy tudom), és az acera meg az altus az meg már nagyon gagyik
ha szerintetek nem jó ez az összeállitás akkor kérlek segitsetek hogy mit cseréljek le
üdv