Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2009. április 27. - 19:24

Írta 2009. április 27. - 19:13

Vagy csak az én tiszteletemre csinálja ezt velem??
Olyan nincs, hogy pont én fogok ki egy ilyet...
Amúgy nyitott vagyok ötletekre, mit próbáljak ki...
Írta 2009. április 27. - 19:09

kár, hogy a többezer elégedett xt kar tulaj nem olvassa.
Írta 2009. április 27. - 19:05

Már megint recseg-ropog!
Nagyon elegem van már belõle!
Úgy néz ki, h mégis csak a TestBike-on íróknak volt igazuk, hogy az XT hajtómû egy nagy FOS, recseg-ropog állandóan!
Hiába szetdtem szét tegnapelõtt és takarítottam ki teljesen(és zsíroztam be leírás szerint), eddig bírta, két napig tudott kussolni!
(Pedig sem esõbe, sem sárban nem mentem vele, csak szárazon)
Írta 2009. április 26. - 13:01

kb akkor érzel különbséget ha csak egy dolgot változtatsz egyszerre. pl.: csak hajtókart cserélsz és minden marad a régiben, vagy csak kereket cserélsz és minden marad a régiben, és így tovább. amúgy az integrált hajtókarok tényleg betonmerevek tudnak lenni.
Lehet érezni a hajtókart magát, mondjuk egy combos felfelén. Nemhiába mondják, hogy "váltóba taposás"

Írta 2009. április 26. - 12:19

lancot fogkoszorut akkor kell cserelni ha mar nem birod beloni a fokozatokat. ha meg mukodik szepen a valtas akkor nincsen szetkopva.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 26. - 11:24

Lenne egy kis gondom a hajtással...
Az egész úgy kezdõdött hogy egy szép(?) napon azt vettem észre nagyon laza a hajtókarom csavarja. Meghúztam de egyre gyorsabban kezdett kilazulni. Mára (kb 3-4nap alatt) eljutottam oda hogy ha meg van húzva a csavar akkor is lötyög a hajtókarom nem is kicsit. (RPM hajtás,1 tányér, ISIS, 170mm)
Csere lenne gondolom a megoldás kulcsa. Ti milyen hajtókart ajánlanátok (4x-ra, ~15k-ig)?
Esetleg megelõzés céljából mire ügyeljek majd az új jövevénynél?
ps.: Lánc csere is más esedékes mert van benne kb 2ezer km. Ajánlott a fogaskoszorú cseréje is az egyenletes kopás végett?:chin:
Elõre is köszi!
Üdv!
Írta 2009. április 25. - 19:25

Hajtókar leszed, csészék kiteker. A tengelyrõl és a vázból a dzsuvát ronggyal kitöröl, csészékrõl szintén. Ezután a meneteket és a tengelyt zsírozod (nem kell sok).
A meneteknél jobb a grafitos (vagy mi) zsír, az kevésbé hajlamos berohadni.
Noh, köszi mindenkinek a tippeket, ma szétszedtem, kitakarítottam. Volt még benne zsír bõven, dzsuva viszont nem sok, egész picit volt koszos itt-ott.
A két csészét meg a vázat kivéve vízzel(+Ultra Derm) mostam mindent zsírtalanra. A csészéket meg a vázat budipapírral törölgettem meg, viszont a csészéken a menetekben maradt némi kosz, amit nem bírtam kiszedni.
A Motorex Bike Grease 2000 nevû zsírral zsíroztam.
Most megint hangtalan a hajtómû, kíváncsi vagyok meddig marad így.
Írta 2009. április 25. - 15:13

Írta 2009. április 25. - 11:02

en nem is tudom hogy lehet erezni a hajtokart kulon, mikor ez a rugalmassag egy csomo tenyezo egyutt.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 25. - 09:32

2mm-t az integralt XT-m is hajlik
Számit az, ha a váz is hajlik legalább annyit?
Írta 2009. április 25. - 01:20

eveken at deore-tol XTR-ig bezarolag kismillio kulonbozo octalinkes hajtokar volt. az mind sz.r? csak mert par vilagkupat azert megnyertek veluk. [98ota octalink az XTR pl]
Én egyetlenegy darab szócskával sem mondtam, hogy szar! Nekem is évekig szolgált tökéletesen, nagyon szerettem, de attól még hajlik (mint állat

Ezt meg holnap lemérem valahogy, 760-assal, és az újjal is2mm-t az integralt XT-m is hajlik

Ride everywhere.
.
Írta 2009. április 24. - 21:08

Üdv!
Régebben olvastam itt egy cikket (hátsó) váltó beállításáról, a rajta található két csavar segítségével, de most nem találom, és elfelejtettem, melyik csavar mit is csinál pontosan, és szükségem lenne rá. Ha vki segítene nekem azt megköszönném!
Minden jót!
http://bikemag.hu/te...ltok-beallitasa
Írta 2009. április 24. - 20:57

Kicsit szanaszét van nyúlva a láncom, szétkopott az összes lánckerekem is, szóval kopmlett sor, lánc, hajtómû csere lesz. (7-es rendszer)
Amit én kinéztem az az integrált deore hajtómú, sram SRAM CS7 PG-730 fogaskeréksor, és amin vacilálok az a lánc, elvileg a sram pc 830-ast ajánlják hozzá, de nem tudom, hogy megérné-e a drágább pc 870-es, vagy shimao hg70-es láncot megvennem. A váltás deore lx, stx, deore.
Esetleg ennél az összeállítánál lenne jobb is hasonló áron?
Írta 2009. április 24. - 19:42

Írta 2009. április 24. - 06:44

Írta 2009. április 24. - 00:16

A belehajtás meg: (figyelem!!)
Az octalinkes hajtókar hajlik! Mint az állat! Erõs hajtásnál két mm-ert simán hajlik a váz felé, tehát ha 121-es monót veszel akkor is necces, hogy nem koppan fel a vázra a kar mint most! (Ezt értettem belehajtásnak!!)
..
eveken at deore-tol XTR-ig bezarolag kismillio kulonbozo octalinkes hajtokar volt. az mind sz.r? csak mert par vilagkupat azert megnyertek veluk. [98ota octalink az XTR pl]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 23. - 16:38

Nem kimondottan kenõanyag téma volt, hanem középcsapágy. A sráccal próbáltuk megértetni, hogy ha olajat tesz a csapágyra az nem igazán jó.
Pontosabban, ha olajat tesz a menetre a váz és a monoblokkház felfekvõfelületén az nem lesz jó.
Abszolút a témába vágott..
Olvasni egyrészt tudok (szoktam is), másrészt nem kell kommentálni.
Írta 2009. április 23. - 16:34

De a lényeg amibõl indult és ami a lényeg lett volna, hogy kenõanyagot (ezekszerint zsírt) kell jutatni a csapágyakhoz és a menetekhez is.
Thx a javítást. ;_)
Írta 2009. április 23. - 16:33

Abszolút a témába vágott..
Ride everywhere.
.