Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ma eljött az ideje hogy cseréljek láncot,lánctányért meg lehet sort is
(8-as rendszer)
- lánctányérok vannak, zsír új deoreok, fel is raktam
- sort nem tudom cseréljek -e, ez volt az elsõ lánca, vannak rajta nyalódások, talán nem is ugrana a lánc, de viszont az új lánc gyorsabban kopik ha öreg a sor nem? (hg 40 a sor)
- a láncot teljesen kinyírtam (pc48) van ahol csak szétrepedt a távtartó gyûrû a szemnél, van ahol nincs is már meg:) szóval új kell

a kérdés, melyik éri meg jobban?
régi sor + új lánc "megy ameddig megy" alapon
új sor + 1 lánc, láncnyúlás mérõvel nézve, ha cserés akkor új lánc
új sor + 2 lánc, minden 500 km után cserélgetve

láncból melyiket érdemes?
Sram PC830, KMC Z72 vagy Z82
eddig csak PC48 volt, eddig nem szakadt el egyszer sem

sorból
HG40
Sram 820, 830, 850 volt, de törött
Shimano HG30,40,50

köszi!:)

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
http://indafoto.hu/rasgae/alap_album
ilyet láttatok már?Feltöltött kép

20-as tempoval gurulok haza ebédelésbõl erre eltörik! bodottá!

jannnni

jannnni

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi szépen a felvilágosítást :D Megnéztem, "gyanúsan" szabályosak ezek a kihajlások és kb. negyed fordulatonként vannak. Thx még 1x...

akkor jo

azok bizony a valtast konnyito fogak. a kihajlas is, meg az is amit repedesnek latsz

menj be egy boltba nezz meg egy ujat az is ugyanolyan lesz. nem kell uj hajtomuvet venned

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem, hanem a Kona Hoss Deluxe-omra. Érdekes összvér gép, FOX 36 Talas van benne, jó hosszú nyeregcsõ, 2.0 futóéles külsõk, ugrálok is vele, de legtöbbször a 48 fogas nagytárcsát is keveslem, hátul csak a 3 legkisebb fogast használom. És lejtõn így, emelkedõn fullközepeket egykerekezéshez. Ahhoz képest, hogy erõs monti, sokszor megyek 45-öket síkon. Gyakorlatilag nekem ez a trekking bicaj a 203 centimhez. :]

Értem.

A sebesség mindent megold.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

Hone az ugyanaz volt, mint az lx. Az slx meg kb az lx helyére jött.
Már többször említetted a 48as nagytányért. Minek neked az, trekkingre rakod?

Nem, hanem a Kona Hoss Deluxe-omra. Érdekes összvér gép, FOX 36 Talas van benne, jó hosszú nyeregcsõ, 2.0 futóéles külsõk, ugrálok is vele, de legtöbbször a 48 fogas nagytárcsát is keveslem, hátul csak a 3 legkisebb fogast használom. És lejtõn így, emelkedõn fullközepeket egykerekezéshez. Ahhoz képest, hogy erõs monti, sokszor megyek 45-öket síkon. Gyakorlatilag nekem ez a trekking bicaj a 203 centimhez. :]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor jo

azok bizony a valtast konnyito fogak. a kihajlas is, meg az is amit repedesnek latsz

menj be egy boltba nezz meg egy ujat az is ugyanolyan lesz. nem kell uj hajtomuvet venned
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jannnni

jannnni

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
2 éves a bringa kb. olyan 1000km lehet benne max.
Amúgy gondoltam én is arra, hogy ezek talán "gyári kopások" de van ahol el is nyíródott, szóval repedés van a foglábnál (vhol ki is hajlott egy picit).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mennyi idos a bicikli es mennyi kilometer van benne? [nagyjabol]

nehogy a kolleganak legyen igaza es a valtas konnyito modositasokat hidd kopasnak mert az nem az

amugy lehet nagyobbra cserelni, csak arra kell figyelni hogy akkor lehet hogy hosszabb lanc fog kelleni, meg nem biztos hogy az elso valto birni fogja a nagyobb fogszamokat. [ergo lehet hogy ahelyett is kell egy masik]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Lehet hogy alapból állt "furán" váltás könnyítés meg ilyenek, ha jól tudom, de én sem vagyok profi. :)

Igen muszáj lesz kompletten cserélni, mert nem csak az elsõ fogaskerék van leamortizálva hanem mind a három. Shimano cuccok egyébként mennyire jók?

Szóval nyugodtan cserélhetem nagyobb átmérõre?
Amúgy mitõl mehetett egy ilyen tönkre? Gyenge minõség vagy beállítási problémák? Annyira intenzíven nem tekerek, terepen ritkán, inkább városban.

jannnni

jannnni

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Igen muszáj lesz kompletten cserélni, mert nem csak az elsõ fogaskerék van leamortizálva hanem mind a három. Shimano cuccok egyébként mennyire jók?

Szóval nyugodtan cserélhetem nagyobb átmérõre?
Amúgy mitõl mehetett egy ilyen tönkre? Gyenge minõség vagy beállítási problémák? Annyira intenzíven nem tekerek, terepen ritkán, inkább városban.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en igy elso korben azt mondanam hogy uj hajtomu cakpakk. ugysem cserelheto tanyeros altalaban az ilyen "shimano sis" feliratu cucc

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha nem szegecselve vannak a fogaskerekek, hanem csavarral rögzítve, akkor nincs akadálya.

jannnni

jannnni

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Elõre is elnézést szeretnék kérni, ha pontatlanul, vagy hibásan fogalmazok de eléggé kezdõ vagyok még a témában.

Olyan problémám lenne, hogy van egy Balance 2.1es biciklim és az elsõ fogaskerekek (Shimano Dual SIS index) nagyon siralmas állapotban vannak. Van olyan fog ami el van görbülve és van olyan is ami elnyíródott. Szeretném kicserélni, de mivel az áttétel nem túl nagy (a legnagyobb fogaskerék is viszonylag kicsi) ezért nagyobb átmérõjût kellene venni. Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e illetve, hogy ez mitõl függ?

Elõre is köszi.
Jani

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha az ezust sram patentszem belsejebol lereszelsz egy fel mm-t akkor mar jo lesz a 8-as shimano lanchoz. viszont akkor rozsdasodni is fog. szal inkabb vegyel sram lancot. vagy kmc-t

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
idén van/volt 10eshez patentszeme, de már nincs újra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

igaza van Tignek,nagyon nem jó a láncba.Shimano oldalát néztem,patentszemrõl nem ír semmit,csak a stiftekrõl...

ott nem is fogsz mert a sh-nak nincs patentszeme

de a 9-es hez jó a 9es sram patentszem, csak a 8ashoz úgy emléxem nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

nekem úgy rémlik a 8-as simi láncba nem jó a sram patentszem

igaza van Tignek,nagyon nem jó a láncba.Shimano oldalát néztem,patentszemrõl nem ír semmit,csak a stiftekrõl...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nah szedhedtem is le egybõl, mert mint kiderült 73-as a középcsapágyház szélessége....

na most akkor hova hány távtartó kell? (eddig jobbra 2, balra 1)

Balek vagy? Nyugodtan megkereshetnéd.:D
Hajtás oldalra 1.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nah szedhedtem is le egybõl, mert mint kiderült 73-as a középcsapágyház szélessége....

na most akkor hova hány távtartó kell? (eddig jobbra 2, balra 1)

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
elvileg van rajta nyilacska "tighten" felirattal, azzal ellenkezo iranyban lazul.
amugy meg a bal oldali jobbmenetes, a masik forditott.