off:
az ismeretlen eredetű neuropáthiák durván harmadáért-feléért gluténfehérjék felelősek, márpedig, a neuropáthiák fele ismeretlen-nem megmagyarázott hátterű. Többféle mechanizmus állhat a hátterében, általában axonális károsodás miatti deficiteket észlelnek, de a jelenlevő antitestek közül néhány a velőshüvelyt is károsíthatja.
Nem sokszor kerül elő a hangvilla (tuning fork) és kis átmérőjű fonál, hogy a beteg vibrációérzékelését, finomtapintás érzékelését teszteljék, de nem lennék meglepve, ha a sok "nem tudom megmondani a különbséget" egyénnél lenne károsodás a finomabb ingerek érzékelésében 
főleg, amennyi gabonaalapút fogyasztunk felelőtlenül (péktermékek, lisztből készült dógok, tészták, mittomén)
on.
egyébként ténylegesen jobb a keskenyebb, a városin van vagy másfél méter hosszú tengelyes középrész, nem esik jól az a széles lábfejtartás.
széles alapú terpeszt rengeteget használtam guggolásoknál, elemelésnél, szakításnál, de a kerékpár nem súlyzó-rúd-tárcsa.
most egy családtag bringájára szereztem 13-26-os sort a 11-32 helyett (alföldre!), nagyon kíváncsi leszek, hány nap múlva fog panaszkodni.. De ezeken a szabolcsi utakon nem látom értelmét az óriásugrásos soroknak sem.
egyébként a supersix példának azért örülök, mert nekem még szerzett problémákat: akárhányszor ráülök, jó. nem kell állítgatni-tekergetni semmin, minden klapposan a helyén van, kényelmes, minél rosszabb az út, annál jobbna kijön az előnye. És azóta egyszerűen nem jó a coral, akárhogy akármit gányoltatok rajta, összevetve a susival, kényelmetlen. Hiába a ceruzavékony acélváz, agyonhúzott vékonyküllős alacsony felnis kerékszett, alacsony guminyomás. Nem adja azt a kényelmet és kézreállóságot.
Én kocagecihobbista vagyok, nekem a komfort fontos. így nem vennék alu vagy acélvázat már országútra.
Edited by Vejne, 2017. April 25. - 08:22.