...
nézegettem ezt a videót én is. ki is próbálnám ezt a "waxolás" dolgot. a problémám az,h honnan lehet beszerezni a paraffin viaszt,és olajat? rendelés nem játszik. háztartási bolt? vagy milyen üzletekben lehet hozzájutni. természetesen az ár is fontos tényező lenne.
https://moltenspeedw...ed-wax-1-lb-bag természetesen ezt a molten speed wax-ot lenne a leg1xűbb megvenni,de azért ez húzós árban nekem.
mondjuk,ha nem jön ki jó árban a paraffin,akkor maradok az olajnál.
Viasz: Aldi 50db-os mécses, kb 600 Ft
Paraffinolaj: patikából, 100ml-es üvegben adják, 200 Ft/darab körüli áron. Én lemértem súlyra 300ml olajat és ugyanannyi viaszt bedobáltam egy edénybe, majd lassú tűzön az óramutató járásával ellentétesen, bal kézzel kevergetve felolvasztottam (jobb kézben sör poroltó készülék).
Kihalászod a kanócokat, mehet bele az olaj, megkevered és beledobod a láncot. Én vártam 5-10 percet, hogy átmelegedjen, aztán mehet a szárítóra, a csaj/feleség/anyu kedvenc ruhájára.
Túrasíben/síben eléggé rajta voltam a waxoláson, de azt vettem észre, hogy sokszor a sima gyertyaviasz ugyanazt tudja, mint a 3-4 ezres toko versenywaxok, szóval láncnál nem fogom túlpörögni
A sokat emlegetett friction-fact.com-os szuperwax is asszem 5%-ban tartalmaz MoS2-t, meg talán 1%-ban Teflon port, szóval nagyon nem hiszem hogy mellé lehet lőni....
Illetve az érdekes, hogy eddie1978 kollégának lágy lett a végeredmény ugyanezzel az aránnyal, gondolom a wax más.
Paul Vitti módosította - 2017. március 28. - 14:06