Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Akit bosszantott a hajtókar "amortizációja" és nem akarja szét dörzsölni a hajtómûvét annak ez lehet egy megoldás:

http://cgi.ebay.com/...id=p3286.c0.m14
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Külföldi online boltokat nem nagyon ismerem csak a crc-t. Ott nem láttam semmi igazán olcsót. Szétbontásnak épp az lenen lényege, hogy közép és nagy tányér együtt kb 14-15k crc-n deore meg 15 (ha valakihez betudok szállni) és a tányér nélküli karokat szerintem el lehet adni 10körül.
De deore helyett valami fsa vagy truvativ is szóba jönne ha azok a tányérok elég jók.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha szétbontasz egy hajtómûvet akkor gyakorlatilag marad egy zsír új hajtómû tányérok nélkül. értelmét nem látom. max el tudod adni a szétbontott darabot, és akkor nincsen "lom". én inkább néznék külföldrõl lánctányér szettet, hátha jobban megéri.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Úgy tûnik, hogy a nagy tányér is csereérett így a boltos is azt javasolta, hogy egy komplett hajtómû szétbontásával próbálkozzak. CRC-n 15 körül adnak deore. A deore tányérok akkor elvileg jók a hajtómûvemre?
És minõségre milyenek a deore tányérok?

Vagy esetleg truvativ hajtómûvet érdemes szétbontani?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

SHIMANO FC-M760 hajtómûhöz csak a gyári 6500ft os középtányér jó? Nincs olcsóbb alternatíva?

Deore acél nem passzol hozzá?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

SHIMANO FC-M760 hajtómûhöz csak a gyári 6500ft os középtányér jó? Nincs olcsóbb alternatíva?

Két boltban is azt modnták, hogy ez speciális és csak olyat tudnak hozzá hozatni.

szerintem jo lesz oda barmilyen 104-es tanyer.

http://ebike.hu/term...er-4karos/3618/

lehet hogy reszelni kell par milit a tanyerbol a luk alatt [valami remlik hogy az XT-nek a lukak korul a feltamasztasnal kis pereme van] de jonak kell lennie

amugy 6500ert original xt tanyer szerintem eleg jo arban van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem bármelyik 104-es furatkörû 4 karos tányér jó lesz hozzá. a gyári maximum alu volt ami extra fícsör lehet. van olyan is hogy kicsit passzosabb a karok süllyesztékénél a lánctányér, olyankor a tányérból ki szoktak reszelni. nem nagy mutatvány. pár tized mm-rõl van amúgy szó. ha nem vagy nagyravágyó akkor vegyél valami mezei acél tányért ami épp a kezedbe akad. (a b+ és hasonló kategóriájú alu tányéroktól óvnálak, nekem a 32-es elkopott párszáz kilométer alatt. gyakorlatilag egy láncot nem bírt ki, ellenben olcsó volt)

pagrus

pagrus

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

De jó a 9 sebességesekhez.

A KMC is.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Feltöltött kép
Két boltban is azt modnták, hogy ez speciális és csak olyat tudnak hozzá hozatni.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vegyél országúti fixit.
amúgy a lánc nem szól bele a gördülési ellenállásba, ott inkább a kerék és fõleg a gumi a ludas. (amúgy nem vettem észre sok különbséget pedálterhelés terén ha frissen volt kenve a lánc vagy sem, maximum ha kenve van nincs hangja).

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

aztan ket bringazas utan ugyanolyan lesz. total folosleges.

Hát van benne valami, de azért jóval késõbb lesz trutyis a racsni meg a hajtómû. Meg zavar, ahogy serceg. Ez van, gördülési ellenállás minimalizáló mániás vagyok :)
Dark Archon

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Jó ég, milyen kütyükrõl tudtok, le a kalappal!
Köszi a Shimano "csapos" és a veszélyes hulladékkal kapcsolatos infót egyaránt!

OFF.
Utóbbi esetén a WC-ben lehúzás természetesen csak tréfa akart lenni, soha nem csináltam ilyet. Inkább mániákusan környezetvédõ vagyok, mi is szelektíven gyûjtjük a hulladékot, nem szemetelünk, túrán az erdei kuka helyett hazavisszük a szemetet (hátha ritkán tudják üríteni az erdei kukákat) stb.
Nagyon off, de ha már belekezdtem: nálunk sokan a pillepalackot nem képesek összenyomva beletenni a kukába, így 10-15 palack, és tele van... Ausztriában érdekes módon 5x annyi szemét belefér egy kukába, mert összenyomnak/hajtogatnak mindent.
Bocs a nagyon off miatt, de ez kellett ide. ;)
ON.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

X-9 rövidkanalas hátsó váltó vinné a 11-34-es sort?

igen

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
X-9 rövidkanalas hátsó váltó vinné a 11-34-es sort?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ja, nem találtam hirtelen. Köszi.

Én is mosni szoktam, csak petróleummal. Évente 1-2x van veszélyes hulladék gyûjtés errefelé, ott szoktam leadni. Simán törlés és olajzás nem vált be, a porszemek ott maradnak a láncszemek közt, pont ahol a legfordulékonyabbnak kell lennie. Épp minap mostam ki, recept: 2x petróleum, majd kádban mosogatószeres vízzel addig sikálni körömkefével, míg patyolat tiszta nem lesz. Aztán persze vissza a helyére és újra kentem.

aztan ket bringazas utan ugyanolyan lesz. total folosleges.

Kicsit más téma. Tegnap levettem a (viszonylag) új bicajomon a gyári Shimano HG-73 láncot, és véletlenül teljesen kitoltam a csapot a láncszembõl (hát igen, szerelés este fél 11-kor, félhomályban)... Vissza lehet valahogy még varázsolni?
Szerencsére nem akkora nagy a gond, mert pont azért vettem le, hogy feltegyek helyette egy vadiúj SRAM PC971-et, de azért jó lenne még tartalékláncnak...

vagy vehetsz shimano patentszemet is

Feltöltött kép

hegyes vegevel attolod, aztan megakad onnantol lancbontoval nyomod tovabb. amikor az elvalasztott resz kijon a tuloldalon akkor jo lesz, fogoval letorod a kiallo reszt es kesz van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

van am tarcsafekes topik...

amugy mukodni fog avid tarcsafekkel igen.

Ja, nem találtam hirtelen. Köszi.

A láncaimat kb. 500-1000 km-enként kimosom brigéciollal, megszárítom és újraolajozom, ahogy "illik".
De mi a helyzet a hátramaradt, szennyezett folyadékkal, lehet azt pl. WC-be önteni, vagy töltsük egy üvegbe és helyezzük el valami veszélyes hulladék-elhelyezõbe?

Kicsit más téma. Tegnap levettem a (viszonylag) új bicajomon a gyári Shimano HG-73 láncot, és véletlenül teljesen kitoltam a csapot a láncszembõl (hát igen, szerelés este fél 11-kor, félhomályban)... Vissza lehet valahogy még varázsolni?
Szerencsére nem akkora nagy a gond, mert pont azért vettem le, hogy feltegyek helyette egy vadiúj SRAM PC971-et, de azért jó lenne még tartalékláncnak...

Én is mosni szoktam, csak petróleummal. Évente 1-2x van veszélyes hulladék gyûjtés errefelé, ott szoktam leadni. Simán törlés és olajzás nem vált be, a porszemek ott maradnak a láncszemek közt, pont ahol a legfordulékonyabbnak kell lennie. Épp minap mostam ki, recept: 2x petróleum, majd kádban mosogatószeres vízzel addig sikálni körömkefével, míg patyolat tiszta nem lesz. Aztán persze vissza a helyére és újra kentem.
Dark Archon

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
8,vagy annál kevesebb fokozatúhoz nem jó.ezzel sz.ptam be én is

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
akkor visszavonva.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

asszem a sram patentszem nem jó a shimano láncokhoz. (mintha rémlene valami, de majd úgyis kijavítanak akik pontosan tudják). a lánc mosása szerintem is fölösleges és idõpocsékolás. letöröl, beolajoz, átjárat és újra letöröl, majd boldog ahogy xian koléga is írta.

De jó a 9 sebességesekhez.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
asszem a sram patentszem nem jó a shimano láncokhoz. (mintha rémlene valami, de majd úgyis kijavítanak akik pontosan tudják). a lánc mosása szerintem is fölösleges és idõpocsékolás. letöröl, beolajoz, átjárat és újra letöröl, majd boldog ahogy xian koléga is írta.