Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem is volt alap shimano hajtókarom, nem volt vele komoly probléma. Aki tényleg csak a boltba megy vele, meg nem teker kiállva, annak teljesen megfelelõ. Bár én a deore cuccokat kedvelem, mert az ár-érték arányuk nagyon jó.

Amúgy ez olyan dolog, hogy egy félmillió forintos specibe is simán belerakják a létezõ legalapabb (bb-es25) monót, ami a legalapabb trekking szintet jelenti (az alivio a bb-es30, a deore bb-es51, xt bb-es71, stb) szetthez való, csak az nincs szem elõtt. Ez persze pofátlanság, és a bikemag cikkben sem említik negatívumként, de ez egy másik kérdés.

Csak egy példa erre: http://bikemag.hu/ke...ized-pitch-comp

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Arra amire csinálták, boltba járni, hérköznapi használatra, megfelel. Nem egy ilyen ilyen bringa járt már nálam, mindegyik korrektül mûködik. Nem mindenki akar-tud tizen ezreket költeni egy hajtókarra.

Az kemény,elég meredek megoldás:D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
de mûködik.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az kemény,elég meredek megoldás:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ez melyik bolt?Mert ami a 2. képen van,arra nekem ne mondja már senki,hogy gyári,mintha félig ki lenen szakadva a fog...

en is mondom, mert tenyleg gyari. menj be egy boltba es nezz meg egy uj shimano hajtomuvet, ugyanilyen "szakadasok" lesznek rajta. valtaskonnyites ahogy a kolleganak is mondtak.

amugy erre is rajon ugy kb havonta valaki, es szajbaragosan kepekkel illusztralva ujra meg ujra el kell magyarazni. mint a recsego monoblokkot.

emberek KERESO
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez melyik bolt?Mert ami a 2. képen van,arra nekem ne mondja már senki,hogy gyári,mintha félig ki lenen szakadva a fog...

Pedig gyári...

A sebesség mindent megold.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Nah voltam a boltban. Meg mutattam a lánckereket és azt mondták, hogy ez a váltás könnyítéshez van így kialakítva, nem pedig kopás, vagy törés. A boltban mutattak egy vadi új lánckereket és azon is megtalálhatóak az általam hitt hibák.

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem is valami alap lánctányér volt ami meghajlott és oldalra volt holtjátéka, ciripelt az elsõ láncterelõnél. Azóta csere egy stabilabbra és nincs gond.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
azért ez szomorú hogy mostanában ilyen sok selejtet látni, még a kék óriástól is. pedig a kis japók adnak azért a minõségre, illetve régen nem volt velük gond.

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Akkor röviden sz*r anyagból van megcsinálva és elkopott?

Megpróbálom garisan megcsináltatni. Holnap beviszem a boltba és megkérdezem, hogy most mi legyen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Azok nem sérülések. A cucc tényleg az olcsó kategóriába tartozik, ezért a váltást könnyítõ fogakat a tányér anyagából alakították ki. Igen, úgy néz ki, mintha beszakadt volna, de semmi ilyenrõl nincs szó.
...de a fogakon a kopás nyomai tényleg nem szépek (ha arról van szó)

Akkor nézd meg jobban, mert a linkelt kép alapján ott vannak sérülések is, nem csak a váltás könnyítõ kialakítások!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Azok nem sérülések. A cucc tényleg az olcsó kategóriába tartozik, ezért a váltást könnyítõ fogakat a tányér anyagából alakították ki. Igen, úgy néz ki, mintha beszakadt volna, de semmi ilyenrõl nincs szó.
...de a fogakon a kopás nyomai tényleg nem szépek (ha arról van szó)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Nem tudom, bringát (alkatrészt) még soha nem gariztattam.
Próbáld meg, hátha. Sok szerencsét.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi a gyors választ!
Ez nem hangzik valami nagyon jól. :cry:
Szerinted ez a hiba beletartozik még a garanciális javításba?

Nem ártana megpróbálni, mert akármilyen "szar" anyagból készült, ennyi használat mellet ez nem fogadható el.

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Köszi a gyors választ!
Ez nem hangzik valami nagyon jól. :cry:
Szerinted ez a hiba beletartozik még a garanciális javításba?

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ez a hajtómû (FC-M151) a Shimano Tourney család tagja.
Ez a legalapabb, legolcsóbb Shimano alkatrészcsalád. Ennek okán a legsz....bb is. Sajnos nem csoda, ha így néz ki. Én is használtam Tourney hajtómûvet minden durvulás nélkül csak bringázásra, borzalmas volt. Ez után egy SLX hajtómû (FC-M660) maga a mennyország. :)
Szvsz szoktasd hozzá magad a gondolathoz, hogy az összes Tourney alkatrészt lecseréled. De ez csak szigorú magánvéllemény. ;)

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
A mai mosás során vettem észre a láckeréken ezeket a sérüléseket:
http://picasaweb.goo...419865060937682
http://picasaweb.goo...419864391315522
http://picasaweb.goo...419868569356770
http://picasaweb.goo...419877973268066
http://picasaweb.goo...419877007745394

Némelyik fognak egy része egyszerûen le van törve. Van ahol még jobban megvan sérülve a fogaskerék is.

Annyit kell tudni a biciklirõl, hogy egy hetes és alig mentem vele 70 Km-ert és akkor sem használtam agyon. A lánckerék típusa: Shimano M151 (42-34-24), a fogaskoszorú típusa: Shimano TZ21-7 (14-28).
Mi okozhatta ezt a komoly sérülést ennyi idõ alatt? Esetleg tapasztaltatok már hasonlót ti is?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
akkor cseréld ki. az a gumigyûrû meg nem arra való hogy tömítsen, hanem az csak egy hézagoló. ha 73 mm széles csapágyházad van akkor azt nem kell felrakni. ennyi. annak semmi más szerepe nincs. vegyél valami normális csapágyat oszt kéccsók. amint mondtam én spyralt használok, nem 2 hete van meg, és semmi baja nincsen. én se kattogó meg recsegõ hajtással megyek. a normál menetzajon kívül semmi hangja nincs a gépemnek, és sokat mászok, kb ugyanannyit lejtõzök.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Sorry ez már nem kény kérdése. Az még az volt, hogy kattog 2-3 hetente mert bemegy minden a csapágyházba és ha zavar hogy recseg takarítgassam ki (de ez is mi már? meg kiszereti ha kattog recseg az egész fõleg mászásnál?). Mindegy megtettem, de hát itt most konkrétan egybõl a csapágyra és a tengelyre megy minden ami bejut így pedig hamar a halálba kergetném (mivel takarítani csak az egyik oldalt lehet ott is csak felületesen).
Szervízben is többször voltam a recsegéssel, de összesen annyit tudtak tenni, hogy adtak egy fém alátétet a gyári gumi helyett (mivel az az égvilágon semmit nem tömített) és nem kezdtem el csapkodni az asztalt elfogadtam.
Természetesen hétfõn elviszem a boltba megmutatom csak mielõtt betérek kiváncsi lettem volna, hogy találkozott e valaki ilyennel és ha nincs rá megoldás mire érdemes cserélni. Így egésszen biztosan nem szeretném használni és végképp nem kívánom minden nap tekerés után kiszedni és takarítani, hogy nehogy annyira eltömödjenek a csap résznél kosszal hogy egyszer csak beáll valahol.

Érdekes vagy sem az elõzõ négyszögtengelyes szutyoknál nekem sem volt ilyen. Errõl a blokkról amúgyis mióta megvan nagyon sok 'szépet' hallok.

sphere: ha ennyire kényes vagy erre a monó dologra akkor nem tudok mit mondani, vegyél másikat... nekem érdekes hogy nem volt még gondom ilyenekkel, pedig nem sajnálom a gépet, és nem csak akkor viszem ki a lakásból ha süt a nap hétvégén, és akkor se a nagyrétre tekerek ki.