Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
fuck, most elbizonytalanodtam :) (szvsz éljen a zen) mikor jön már a mainstream bordásszíj hajtás? :D
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én 3500-ért veszem a shimano ig70 láncot, és 2700-ért a shimano sort. A láncban van 2000-km és a mérõ alig mutat kopás, fogsorban meg 3500-van és hibátlan ezzel a lánccal. Ha komplett csere akkor is megvan 6200 Ft-ból, és nem kell vetésforgóval szarozni.

Persze ez a jó öreg hetes rendszer....

Amúgy már én is leálltam a brigéciolozással, Rongyal áttörlöm a láncot, és a fogaskerekeket, aztán olaj, Eddig mûködõképesnek látszik a dolog.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
"thommey" biztosan SRAM lánccal jár !:D
Én 600km-enként cserélgetem és a legolcsóbb Sram lánccal járok. De eldobni nem kell, mehet szépen vissza vetésforgóba.
Marci

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én is így szoktam, de én adok neki 2000-t. 3. Lánc van fent, legolcsóbb 9-es Sram. Legutóbb pedig 2500-nál cseréltem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
thy, van benne vmi :D milyen láncot használol?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hülyék vagytok:)
Én 1000-enként eldobom az olcsó láncot, és nem kell mosogatni, szarozni. Addig meg csak olajozom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kettõ. Idõigényessé teszi az edzést. ;)

Na jó, kábé 500, de egy retkes (agyagozós :)) maraton után (100 km) azonnal, még akkor is, ha pont elõtte tettem fel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
ohh, akkor azt hiszem behódolok. ti hány km-ként cserélitek?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Eléggé. :P 3-al optimális a dolog. Én 4-el rotálom, mert volt már rá példa, hogy szétrobbant, elcsavarodott, dezintegrálódott az egyik lánc, s akkor ottmaradtam 2vel, ami, mint tudjuk, "lame". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

thx! én is a vetésforgós iskolát követem, de én csak 2-õt rotálok. az lame?

Minél több, annál jobb. 3-at mondanak az okosok, vagy 4-et, mert ha 1 valamiért kuka, akkor még mindig marad elegendõ számú lánc. Ez fõleg onnantól számít, ha már azért kopott a fogsor és nem marad meg rajta egy új lánc.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
thx! én is a vetésforgós iskolát követem, de én csak 2-õt rotálok. az lame?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szerintetek van 1500 ft-nyi teljesítménykülönbség a sram pc-951 és 971 közt? egyáltalán milyen különbségek vannak a szériák közt - ok, hollowpines az világos, de az összes többi láncnál ugyanazt írják a specifikációban a sram oldalán, sõt perverz módon a 951-es a legkönnyebb nem hollowpines az összes közül

A két lánc között a különbség annyi, hogy a 971esnek a külsõ szemei krómozottak v. nikkelezettek, a 951esen pedig nincs ilyesmi felületkezelés. Nekem ez a csillogás nem érne meg 1500at. 3db 951es lánc fut nálam csereberélve, 1000km felett jár mind és még nem esik bele a kopásmérõ 0,75-ös fele sem, pedig nem vagyok az a pörgetõs típus mászásnál. ;)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Szerintetek van 1500 ft-nyi teljesítménykülönbség a sram pc-951 és 971 közt? egyáltalán milyen különbségek vannak a szériák közt - ok, hollowpines az világos, de az összes többi láncnál ugyanazt írják a specifikációban a sram oldalán, sõt perverz módon a 951-es a legkönnyebb nem hollowpines az összes közül

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Igen, ezeket. És hogy van-e neki kotyogása jobbra-balra, tehát fogd meg a kart és mozgasd oldalra. Ennyi km alatt simán elkophat.
Marci

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Vedd le a láncot, és a hajtókart is pörgesd meg.

oksa

mit nézzek? mennyit forog, vagy hogy akadálymentesen , szépen fut e?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

sziasztok,

egy bb-5500 octalink középrész kezdhet haldokolni olyan 10e km után?

ilyenem van és a megszokott útvonalakon egyszerûen nem haladok :-) nehéz pörgõsen haladni

kerekek jók; és kézben, ill a vázban is egyenletesen és sokáig pörögnek

Vedd le a láncot, és a hajtókart is pörgesd meg.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
sziasztok,

egy bb-5500 octalink középrész kezdhet haldokolni olyan 10e km után?

ilyenem van és a megszokott útvonalakon egyszerûen nem haladok :-) nehéz pörgõsen haladni

kerekek jók; és kézben, ill a vázban is egyenletesen és sokáig pörögnek

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Valahogy énis így gondolkodtam. Akkor ha lesz idõm megtakarítom, és akkor viszem a hegesztésönhöz.

Köszöntem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egyeb modon nem birod javitani, preselve van. szerintem pottyintsed, annal ami most sokkal rosszabb nem lehet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Lenne egy kérdésem.

Most lett kész a bringám, (dört, suliba menni vele meg ilyenek)és van rajta egy régi Shimano hajtókar. A csillag ilyen pici recékkel van rátéve, ami kicsit ki van nyúlva, mert kotyog. Annyira nem vészes, csak nehogy baj legyen belõle.

Azt meg lehetne-e csinálni, hogy 4 pöttyel odacsípni, és akkor hátha bírja ideig-óráig?
Vagy hagyjam úgy?