Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egy LX hajtómûvet sikeresen legörbítettem és a pedál menetes furatai is megnyúltak (ha jól tudom ez másnál is jelentkezett).
Jelenleg slx-et használok... no comment. Nagyon jó, nagyon merev, egyszerû designe... viszont valamivel nehezebb az XT -nél.
Mindenképp SLX vagy XT! Az Lx-et szerintem el kell felejteni, hacsak nem vagy hétvégi síkontekerõs. :)
(Persze ismerek több embert is, még súlyosabb egyéneket is, akiknél az LX tökéletesen mûködik, de most egyéni tapasztalatról számoltam be.)

Nem tudom miket csináltál az LX-szel (talán street/dirt?), de nálam simán bírta a síkra ugrásokat is.

A sebesség mindent megold.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

meger +5-6et az ujabb slx a regi lxes hajtomu felett (m660 vs m582)?

Én egy LX hajtómûvet sikeresen legörbítettem és a pedál menetes furatai is megnyúltak (ha jól tudom ez másnál is jelentkezett).
Jelenleg slx-et használok... no comment. Nagyon jó, nagyon merev, egyszerû designe... viszont valamivel nehezebb az XT -nél.
Mindenképp SLX vagy XT! Az Lx-et szerintem el kell felejteni, hacsak nem vagy hétvégi síkontekerõs. :)
(Persze ismerek több embert is, még súlyosabb egyéneket is, akiknél az LX tökéletesen mûködik, de most egyéni tapasztalatról számoltam be.)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meger +5-6et az ujabb slx a regi lxes hajtomu felett (m660 vs m582)?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én nem szoktam középsõ lánctányérról hátul a legnagyobbat illetve a legkisebbet használni.

Nézhetsz olyan elsõ váltót, aminek a kalickája kicsit szélesebb.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Az odáig oké, hogy keresztben nem használom a láncot, a láncvonallal is tisztában vagyok, de azt gondoltam, hogy ha elõl középre váltok, akkor hátul mind a 8 sebességet ki tudom használni. De ha tévednék, akkor javítsatok ki, eddig úgy tudtam, hogy csak a legnagyobb legnagyobb, legkisebb legkisebb áttételt nem szabad használni. Miután elolvastam, hogy 7-es és 9-es rendszerekhez ajánlott, másra nem tudok gondolni, mint hogy a 9es lánc elférne benne.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Állítgatom nagyban a váltót, de sehogy sem akar jó lenni, akárhogy váltottam a hátsóval, mindig súrolta az elsõ váltót, vagy egyesben, vagy nyolcasban.

Láncot keresztben nem futtatunk, mert árt az egészségnek! Ha 9-re váltasz, akkor is esélyes, hogy súrolni fog. Kivédeni MicroIndexes X0 marokváltóval lehetne, mert elöl nem csak három állása van a váltókarnak, hanem (ha jól emlékszem) összesen 8.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

70 font. Az 21ezer. Miért drága? :)
A gyári xt pl sokkal drágább ennél... (28200)

A gyári xt csak 91 euro. :) Mondjuk hozzáteszek még 28 eurot és van egy új hajtómûvem.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

A csapágy talán jó, de a lánckerekek nem. Az ehhez való lánckerekek meg ráadásul qrva drágák.

70 font. Az 21ezer. Miért drága? :)
A gyári xt pl sokkal drágább ennél... (28200)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, tényleg nagyon fontos lenne. Adott egy deore xt integrált hajtás, egy zsír új sram x9es elsõ váltó, hozzávaló x9es trigger váltókarral és adott egy 8 sebességes 2007es x7es hátsó váltó, hozzávaló 8 sebességes trigger váltókarral meg persze egy 8as fogaskoszorú. Most összedobtam hétvégén, gondoltam nem érhet meglepetés, de mégis. Állítgatom nagyban a váltót, de sehogy sem akar jó lenni, akárhogy váltottam a hátsóval, mindig súrolta az elsõ váltót, vagy egyesben, vagy nyolcasban. Elõkaptam az x9 leírását, 7es és 9es rendszerekkel kompatibilis. Hát ennek nagyon megörültem ... az x7 elvileg 8-9 sebességes. Arra gondoltam, hogy veszek egy 7.0ás sram koszorút 9 sebességest, egy pc-971 9 sebességes láncot és egy új 9 sebességes x7es váltókart a hátsó váltóhoz. Mûködni fog ez így? Gondolok itt arra, hogy a váltó biztosan tudja a 9 sebességet? A lánc meg keskenyebb lesz, szóval ha jól belövök mindent, akkor mennie kell elviekben. Várok a megerõsítésre. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Azért valljuk be PBG, nem kell nagy ész ahhoz, hogy kiszúrd hogy a tiéden azonos a furatköre a középsõ és a nagy tányérnak (104mm asszem) , ennél meg különbözõ (102mm, 146mm)...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
használt xtr-t senkinek nem ajánlok.
egyik évjáratból sem.
nem azért mert rosszak, hanem mert vagy nincs már hozzá lánctányér (fcm950 széria és elõtte) vagy ahogy fentebb is irva vagyon, embertelen ára van a lánckeréknek, és nem csak itthon, máshol is.
amugy a shimano montis hollowtec II középrészek kompatibilisek egymással, az összes az összessel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
El is vetettem az ötletet. :D
Még mindig jó lesz nekem az XT... :)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

http://piacter.bikem...t=284304&cat=86

Ehhez a hajtómûhöz jó lenne egy 2008-as XT hajtómû középcsapágya, illetve a lánctányérjai?

A csapágy talán jó, de a lánckerekek nem. Az ehhez való lánckerekek meg ráadásul qrva drágák.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=284304&cat=86

Ehhez a hajtómûhöz jó lenne egy 2008-as XT hajtómû középcsapágya, illetve a lánctányérjai?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

hogy az utolsó lánckerék jóval nagyobb, mint az normálisan jönne. általában 28-34 az utolsó kettõ közt a lépés

jobban megfogalmazva :)

"just chillin killin"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszönöm ! Az egyébként mit jelent egy fogaskoszorúban, hogy Mega Range osztású ?

hogy az utolsó lánckerék jóval nagyobb, mint az normálisan jönne. általában 28-34 az utolsó kettõ közt a lépés

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Köszönöm ! Az egyébként mit jelent egy fogaskoszorúban, hogy Mega Range osztású ?

Hogy nagy áttétel-arányu/átfogású 34-es pl: 11-34

"just chillin killin"

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A hátsóváltó Shimano Rd M570-es, ez a Shimano leírásában egy 9-es váltó. Vajon valóban mûködik majd a 8-as fogaskoszorúval is ?

Az tökéletes lesz 8-as sorral is.
Failure is always an option.

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Kobike ! Igen biztos. 8-as váltókarom van és 9-es a fogaskoszorú. Nem is lehetett pontosan beállítani a váltót. Legalábbis a két legkisebb lánckeréken csörgött mindíg. Azt mondjuk nem is használtam, - bár szeretttem volna - viszont a többi lánckerékre jól váltott le s fel.
Viszont még egy kérdésem lenne, nehogy hülyeséget csináljak. A hátsóváltó Shimano Rd M570-es, ez a Shimano leírásában egy 9-es váltó. Vajon valóban mûködik majd a 8-as fogaskoszorúval is ?