Ma egy nagyon érdekes probléma jött elõ. Mikor megyek fel az emelkedõn és nehezebb fokozaton, szó szerint izomból tekerek, egyszer csak az egész lánc, hajtómû, fogaskoszorú megállt.
Elõször nem vettem észre hogy miért van, mert mikor kicsit visszaengedtem, utána tökéletesen forgott tovább. Pár ilyen után, sikerült nem visszaengednem és benne maradt ebben a pozícióban.
A hajtómûnél, a lánc alul lévõ része, nem ment el a váltó felé, hanem tovább rajta maradt a középsõ, 32-es fogaskeréken és fönt beszorult a lánc felsõ része alá. A váltó elõrecsavarodott és ezért állt meg. Mi lehet ennek az oka?
Nem tudok rájönni. A hajtómû egy 2007-es XT, a fogaskoszorú ugyanez a kategória. KB 1200-1400 km-t mentek ezek együtt egy XT lánccal. Tökéletesen karban volt tartva. A most fent lévõ lánc egy zsír új XTR lánc Sram patentszemmel összerakva. Tudom, hogy össze kell kopnia a cuccoknak, de azt hiszem ez egy komolyabb probléma. Nekem ezek ugrottak be: túl vastag a patentszem, gyenge a váltó rugója, hibás a lánc, rossz már az elsõ tányér. Kérlek segítsetek nekem, mert nem tudom mit csináljak vele. Elõre is nagyon köszönöm.