Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Kotomi:

Igen, az költséghatékony lesz. De ha nem akarsz zsákbamacskát next time én azt ajánlom ruházz be egy Shimano-ra. De tényleg. :)

Jó tudom...nyílván hosszútávon jobb lenne de most nincs fölös 30 ezrem erre az actionra. Idõvel,ha úgy döntök,hogy megtartom...egyfolytában eladom magam alól a bicajt,isten tudja ez már a hanyadik :)

http://ebike.hu/term...3622 rockring/

Ilyenem volt a Vegán csak én 27-ért vettem,ha úgy döntök,hogy megtartom akkor ennél lejjebb nem adom. :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kotomi:

Igen, az költséghatékony lesz. De ha nem akarsz zsákbamacskát next time én azt ajánlom ruházz be egy Shimano-ra. De tényleg. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
sorban haláloztak el a környezetemben a hussefelt/gigapipe kombók, ezért inkább megszabadultam tõle. shimano integrált dolgai jók, megbízhatók, még az alsó kategóriában is.
nem véletlenül ajánlja mindenki :)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Isis - Shimano: ilyen nincs. Octalink vagy HT2

Közben már rájöttem :) az az igazság,hogy elég a monoblock,ez miatt nem fogok komplett hajtást venni. beinvesztálok egy B+ monora,azokkal eddig nem volt gondom.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

add el és vegyél egy deoret ;)
én hussefeltel jártam el így. igaz nekem csöndben volt.

eztet mostan nem érteni :( hogy jártál el így? fõleg ha csöndben volt??? Már ha nekem szólt :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

118mm be mit ajánlanál? (isises) A vegámban shimano slx volt,int.monoval. Az tényleg szuper volt....de nekem elég egy mono amire rámegy a raceface ride xc hajtókarom

Isis - Shimano: ilyen nincs. Octalink vagy HT2

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Levetted a láncot amikor takarítottad? Mert akkor esetleg ahol megbontottad nem lett tökéletes az összerakás.

Egyébként ha porban, sárban (is) használtad akkor 1500km után a HG53 már nem lehet messze a végéhez (vagy el is érte :))

Levettem, mert patentszemes, de 1 teljes körbefordulás alatt többször is kattan (4x, 5x), tehát biztos hogy nem a pattentszemmel van a gond.. meg aztán lehet hogy már végét járja

mondom én hogy kár kimosni a kenõanyagot belûle...

Jól muzsikálnak.

... vagy tényleg kimostam a cuccot belõle, mindegy..

Márcsak azt nem tudom hogy a SRAM láncok közül melyik van partiban az XT hajtómûvel és Deore sorral? Vagy maradjak a Shimano-nál (HG93)?

Draco08

Draco08

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Vettem egy Shimano FC-M542 hajtómûvet, de a bicajom csak 21 sebességes, amin jelenleg egy BikePositive Town 48/38/28 van (Magellan Draco 2008 alapfelszereltség). Valahogy rá lehet tenni a Shimano hajtómûvet, vagy vissza kell vinnem a boltba? A másik kérdésem ha rámegy a Shimano, akkor mit érdemes még rajta cserélni? És kb. milyet? (racsni, lánc)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
add el és vegyél egy deoret ;)
én hussefeltel jártam el így. igaz nekem csöndben volt.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

shimano....

118mm be mit ajánlanál? (isises) A vegámban shimano slx volt,int.monoval. Az tényleg szuper volt....de nekem elég egy mono amire rámegy a raceface ride xc hajtókarom
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hát ez elég gáz így... és nem zavart? Engem halálra idegesít,fõleg,hogy megszoktam a csendes bicó fílinget

shimano....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

nekem Hussefelt + Howitzer kombóm volt két és fél évig, az elsõ egy-két hónap után folyamatosan recsegett akármit csináltam vele.

Hát ez elég gáz így... és nem zavart? Engem halálra idegesít,fõleg,hogy megszoktam a csendes bicó fílinget
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Ez ennyire egyedi a truva-nál (gigapipénél)?

nekem Hussefelt + Howitzer kombóm volt két és fél évig, az elsõ egy-két hónap után folyamatosan recsegett akármit csináltam vele.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Kuszi elég drága. meg vennem kell tányérakat is majd, lehet inkább egy új hajtókar lesz belõle... nem tudom még... ($)

nekem idén kezdett el recsegni, szétszedtem, átzsíroztam az egészet és ugyanúgy nem szûnt meg.
gyanakodtam a tányérakra, váz-monoblokk találkozásra, de valószínûsítem, hogy a csapágyak voltak, azok haldokolnak...

Én is szétszedtem,majd össze és ugyan úgy recseg. Viszont nem hiszem,hogy a csapágyak haldokolnak,mert míg az elsõ két esetben zsír új volt,amit a haverom adott az meg egyszer látott bringát kb 1 hónapig.
Én is végignéztem már minden más lehetõséget de kifogytam az ötletekbõl. valószínû,hogy B+ lesz megint.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Kuszi elég drága. meg vennem kell tányérakat is majd, lehet inkább egy új hajtókar lesz belõle... nem tudom még... ($)

Viszont nem lehet, hogy kenés nélkül raktad be? Néhány csészén szokott lenni gyárilag valamilyen menetrögzítõ vagy berágódásgátló réteg, lehet, hogy a b+-on volt, a truvativon meg nem.

nekem idén kezdett el recsegni, szétszedtem, átzsíroztam az egészet és ugyanúgy nem szûnt meg.
gyanakodtam a tányérakra, váz-monoblokk találkozásra, de valószínûsítem, hogy a csapágyak voltak, azok haldokolnak...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Nekem még nem volt Truvativval dolgom, de szerintem nem ez az elsõ alkalom, hogy a truvativ és recsegés szavakat egy mondatban látom ezen a fórumon. Viszont nem lehet, hogy kenés nélkül raktad be? Néhány csészén szokott lenni gyárilag valamilyen menetrögzítõ vagy berágódásgátló réteg, lehet, hogy a b+-on volt, a truvativon meg nem.

Úgy raktam össze ahogy a nagykönyvben meg van írva,szépen körbekenve a menet stb... Azért nem is értem :( Én is olvasgattam már sok helyen a truva+recseg kombót,igazából reménykedtem,hogy nem én vagyok a hülye :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Halihó! Azt meg tudná mondani valaki,hogy miért recseg a truva gigapipe monoblock? Röviden annyi,hogy kb.3-4 éve vettem egyet ami tekeréskor recsegett. Úgy voltam vele,hogy biztos kifogtam egy rossz darabot. Rá egy évre vettem egy másikat (hátha az nem fog recsegni) gondolattal,de az is ugyan úgy recsegett. Aztán kerítettem valahonnan egy bike+ monot (fele annyiért),és láss csodát annak semmi hangja sem volt. Eltelt egy kis idõ,eladtam a bicót,és vettem egy vázat amibe 118-as mono kellett,havernak volt elfekvõben egy truva gigapipe :) mondtam neki,hogy nekem nem az igazi,de szükség törvényt bont alapon beraktam,hát ez is recseg!!!!!!!!!!!!!!! Ez ennyire egyedi a truva gigapipénél? Vagy én nem csináltam valamit jól,fõleg 3x ?

Tomi

Nekem még nem volt Truvativval dolgom, de szerintem nem ez az elsõ alkalom, hogy a truvativ és recsegés szavakat egy mondatban látom ezen a fórumon. Viszont nem lehet, hogy kenés nélkül raktad be? Néhány csészén szokott lenni gyárilag valamilyen menetrögzítõ vagy berágódásgátló réteg, lehet, hogy a b+-on volt, a truvativon meg nem.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
Halihó! Azt meg tudná mondani valaki,hogy miért recseg a truva gigapipe monoblock? Röviden annyi,hogy kb.3-4 éve vettem egyet ami tekeréskor recsegett. Úgy voltam vele,hogy biztos kifogtam egy rossz darabot. Rá egy évre vettem egy másikat (hátha az nem fog recsegni) gondolattal,de az is ugyan úgy recsegett. Aztán kerítettem valahonnan egy bike+ monot (fele annyiért),és láss csodát annak semmi hangja sem volt. Eltelt egy kis idõ,eladtam a bicót,és vettem egy vázat amibe 118-as mono kellett,havernak volt elfekvõben egy truva gigapipe :) mondtam neki,hogy nekem nem az igazi,de szükség törvényt bont alapon beraktam,hát ez is recseg!!!!!!!!!!!!!!! Ez ennyire egyedi a truva gigapipénél? Vagy én nem csináltam valamit jól,fõleg 3x ?

Tomi
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ezzel nem mûködne a shimano középrész truva karral? Hope Bottom Bracket Truvativ GXP Converter | Buy Online | ChainReactionCycles.com

A Hope a sajátjához írja, de az is shimano kompatibilis, szerintem mûködhet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

csapágyboltok azt mondták, hogy nem létezik 24mm belsõ átmérõjû csapágy (tehát truvativ saját "hülyesége" ez)
biker pedig jövõ hét vége felé kap árut, utána héten érkezik a kiskereskedõkhöz.

ideiglenesen felraktam egy LX hajtókart :/

A kuszinál talán van komplett truva középcsapágy.

A sebesség mindent megold.