Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köc.

Ha csak mono-t vennék az javítana a merevségen?

Elkezdtem azt válaszolni, hogy nem, de elbizonytalanodtam. Lehetséges, hogy az, hogy a monoblokknak még van egy saját "háza" ad plussz merevséget, de alapvetõen a két rendszer közt nagy kölönbség nincs (a csapágyméret és távolság azonos, tengelyvastagság szintén)

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
arn ,bloke köszi a válaszokat. Asszem elöször a spray jön aztán majd meglátom mit reagál a vas.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köc.

Ha csak mono-t vennék az javítana a merevségen?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok! Shimano FC-M443-as octalinkes hajtómû van a gépemen. Két nagyon saras tekerés után elkezdett ciceregni -valószinüleg- a monoblokk csapágya. Azt én is ki tudom tisztítani, vagy feltétlenül vigyem el orvoshoz? Egyáltalán bele tud menni a sár, vagy zárt a csapágyazás? Utoljára 1983-ban szedtem szét a kempingem hajtómûvét.....azon még egy anyával rögzített ék fogta a hajtókart a tengelyhez...:D De rég is volt....

Elvileg a Shimano középcsapágyak nem szervízelhetõek, ennek ellenére én már mindegyiket (négyszögtengelyes és HT2), ami volt kitisztítottam és újrakentem. Csak óvatosan el kell távolítani a tömítéseket és már át is lehet mosni és újrakenni. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ez a gond, a nyeregcsõtõl elkezdve, bármi más is lehet.

Haligalilalipapimami.

Vettem vasat, 7-es rencer. Kérdés: Deore 9-es hajtómûvet fel-e lehet-e rá tenni-e? Lánc, fogsor maradna.

Merhogy jelenleg elég kolbász a hajtás. Vagy, elégséges lehet a golyóskosaras középcsapit monoblokkra cserélni?

X

Mûködik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok! Shimano FC-M443-as octalinkes hajtómû van a gépemen. Két nagyon saras tekerés után elkezdett ciceregni -valószinüleg- a monoblokk csapágya. Azt én is ki tudom tisztítani, vagy feltétlenül vigyem el orvoshoz? Egyáltalán bele tud menni a sár, vagy zárt a csapágyazás? Utoljára 1983-ban szedtem szét a kempingem hajtómûvét.....azon még egy anyával rögzített ék fogta a hajtókart a tengelyhez...:D De rég is volt....

monoblokkot nem nagyon tudod... ha nem pereg ki belole, de idegesit akkor en azt szoktam csinalni, hogy befujok lancsprayvel, es megy amig megy (van hogy kitisztul). utana kuka.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Haligalilalipapimami.

Vettem vasat, 7-es rencer. Kérdés: Deore 9-es hajtómûvet fel-e lehet-e rá tenni-e? Lánc, fogsor maradna.

Merhogy jelenleg elég kolbász a hajtás. Vagy, elégséges lehet a golyóskosaras középcsapit monoblokkra cserélni?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem tud senki segíteni? :S

Ha vettél csapágyat is, akkor fel tudod szerelni. A láncból kell még egy-két szemet eltávolítani.

Draco08

Draco08

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy Shimano FC-M542 hajtómûvet, de a bicajom csak 21 sebességes, amin jelenleg egy BikePositive Town 48/38/28 van (Magellan Draco 2008 alapfelszereltség). Valahogy rá lehet tenni a Shimano hajtómûvet, vagy vissza kell vinnem a boltba? A másik kérdésem ha rámegy a Shimano, akkor mit érdemes még rajta cserélni? És kb. milyet? (racsni, lánc)

Nem tud senki segíteni? :S

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

hát egy négyszöges Shimanoval kezdtem a DH-t :D az pár hónap után totál kitágult, lötyögött, recsegett, ropogott és akkor kolbászgyár volt, hogy amikor be lett szerelve a Hussefelt csodálkoztam, hogy tekerésre egybõl elindul a bringa és nem a hajtás kezd elkunkorodni.

szóval jobb eddig nem volt, így megfelelt úgy is.

most egy '94-es Deore LX van az SS-en és SLX lesz a nagygépen.

Kobike: :D:D

Valószínû,hogy nálam is az SLX lesz a favorit,fõleg,hogy az volt már! :) oszt akko majd lesz lazaság meg hepiség :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Hát ez elég gáz így... és nem zavart? Engem halálra idegesít,fõleg,hogy megszoktam a csendes bicó fílinget

hát egy négyszöges Shimanoval kezdtem a DH-t :D az pár hónap után totál kitágult, lötyögött, recsegett, ropogott és akkor kolbászgyár volt, hogy amikor be lett szerelve a Hussefelt csodálkoztam, hogy tekerésre egybõl elindul a bringa és nem a hajtás kezd elkunkorodni.

szóval jobb eddig nem volt, így megfelelt úgy is.

most egy '94-es Deore LX van az SS-en és SLX lesz a nagygépen.

Kobike: :D:D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

nem kell bocsanatot kerni, csak megjegyeztem, mert nekem szemet szur.

Azt hittem "lazaság van meg hepiség" :)
Failure is always an option.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kell bocsanatot kerni, csak megjegyeztem, mert nekem szemet szur.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Meg a "kombó" .)
durván angolosodik (minden) nyelv...sajnos(?)

A kombó az magyarosított :) a combo helyett :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Meg a "kombó" .)
durván angolosodik (minden) nyelv...sajnos(?)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Ha ekkora probléma..akcióra. Bocs ,és hajtókarhoz középcsapágy kellene :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
De, elnézést kérek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

De ha nem akarsz zsákbamacskát next time én azt ajánlom ruházz be egy Shimano-ra.

Jó tudom...nyílván hosszútávon jobb lenne de most nincs fölös 30 ezrem erre az actionra.

magyarul nem megy sracok?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

20 ezerért hirdettem anno nem kellett senkinek...
most meg már nem adom el .d

Csúnya,irigy,rossz kisfiú :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
20 ezerért hirdettem anno nem kellett senkinek...
most meg már nem adom el .d

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/