Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
XT (32es 4 bakos) sorom csereérett. 32esbõl mit ajánlotok? XT, SLX, 990 (hasonló árban mint az elõzõ kettõ max)? XT 07 rövidkanalas váltó, Crosstep lánc.

Jól látom hogy a középsõ 3 más anyagból van SLXnél? tartósabb ez mint amibõl az XT-é van? (középsõ 3 van szétkopva, alsó 3 újszerû, azt nem használom)

SLX
Feltöltött kép

XT
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A másik, hogy erõsíteni kellene a lábam, a gyúráshoz viszont nincs 'türelmem' mert unom.

Csináld azt, amit az avatarod. Erõsítésnek pont jó lesz.

M960 az 104-es gyárilag, csak a nagytányérnak való részt vágtátok le nem?

Nem éppen. Ez kar lett volna a valaha gyártott legjobb, ha szabvány lyukkörrel tervezik.
Bolt circle diameter: 146 mm...(For outer gear), 102 mm...(For middle gear), 64 mm...(For inner gear)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
M960 az 104-es gyárilag, csak a nagytányérnak való részt vágtátok le nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Akkor neked valami ilyen paripa kéne:

Feltöltött kép

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Láttam ilyen 58-60eas tányér méreteket is, bár már nem tudom hol. A másik, hogy erõsíteni kellene a lábam, a gyúráshoz viszont nincs 'türelmem' mert unom. Szóval magas fokozaton tekerés, jobban erõsít. Pörgetni meg alacsony fokozaton szoktam inkább.

55-60 körül ki tudom tekerni szerintem, bár még mérni nem tudtam, csak érzésre. Autók mellett/mögött. Majd meglássuk ha lesz órám is. De az tény, hogy ki akarom azt is próbálni mennyi a max amit ki tudok tekerni, egy baromi magas áttéten. ^^

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hogyan alakítottátok át 104 mm-re?
Van egy-két tippem, de inkább kivárom a tiéd.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Csatolok pár képet egy kis mérnöki upgrade után egy M960-s hajtókarról ami két tányérosítva, és szabvány 104mm-s lyukkörrel lett áttervezve ...
K
K
K
K
K
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pontos méretezést nemtudom, a kisebb méretü az a bmx-gyerekbicaj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hülye kérdés, de explicit nem találtam meg...: a szokványos hajtókorokon (mtb, o.úti) a 9/16"-os pedálmenet a domináns méret a 1/2"-ossal szemben? Hol használnak 1/2"-osat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

:) csak gondolom az nem dob sokat az áttételen, így nagyon nem érné meg.

Az hogy hátul 13as van a 14es helyett kb 7%kal növeli meg az áttételt, a 42es helyett 48as pedig kb 13%kal. Szóval jobban éri meg elõl cserélni.

Megnéztem, szerencsére 4 csavaros.:D Az viszont nem gáz hogy van rajta valami mûanyag védõ vagy a franc tudja hogy hívják?

Csak annyi vele gond, hogy nem tudod majd a 48ashoz használni azt a védõt, de különben sem jó túl sok mindenre.

:confused: Meglepõ hogy ennyibõl kijön(ne). Már inkább csak elsõn gondolkozom. De ha kb 6ezerbõl kijönne...:) Sokkal többre számítottam.

Egy acél 48as shimano lánckerék és egy váltó simán kijön ennyibõl.

hallod profi csapatok nem hivtak még?
vannak 11-es kazetták, de nem profiknak 12-25 bõven elég

Egy 50/34-es hajtómûhöz nekem kellene a 11es hátra, de csak a hegyek miatt, hogy ne kelljen kiköpnöm a tüdõm a lejtõkön a pörgetéstõl.

nekem 42-16 van
tudok vele kamion mögött 70 et tartani, minden csak pörgetés kérdése

Ez azért már durva. :) Én 44-11bõl eddig 74km/h-t tudtam kihozni lejtõn slick gumis montival, pont tegnap történt. 150es fordulat fölé nem igazán tudok menni, de a 100-120at bírom tartósan.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán. Ezt lehet valahogy feljebb húzni? Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.

Másik meg, hogy hátsó sorba mekkora a legkisebb amit lehetne rakni? 11-12?

hallod profi csapatok nem hivtak még?
vannak 11-es kazetták, de nem profiknak 12-25 bõven elég

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Létezik olyan menetes, amin 13as a legkisebb.

:) csak gondolom az nem dob sokat az áttételen, így nagyon nem érné meg.

Gondolom a lejtõkön van gondod, ott kicsi az áttétel.

Eleinte úgy volt, az nem is olyan nagy baj, de most már egyre inkább egyenesben is.

Elõl nem biztos hogy tudsz cserélni, csak akkor ha cserélhetõ tányéros a hajtómûved (4 csavar tartja a lánckereket), egyéb esetben hajtómûvet kell cserélned.

Megnéztem, szerencsére 4 csavaros.:D Az viszont nem gáz hogy van rajta valami mûanyag védõ vagy a franc tudja hogy hívják?

Egyébként 3ezer forint körül kapsz egy racsnit hátra és 3-4 ezer egy 48as lánckerék elõre + ehhez mindenképpen kell egy új elsõ váltó, ami még 1-2ezer forint.

:confused: Meglepõ hogy ennyibõl kijön(ne). Már inkább csak elsõn gondolkozom. De ha kb 6ezerbõl kijönne...:) Sokkal többre számítottam.

Köszönöm amúgy a válaszokat. Sokat segít.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi szépen stp1 és rob!

14 fogas a legkissebb hátul, viszont azt nemtom hogyan kell megnézni hogy menetes vagy kazettás.
Elõl 42 fogas a legnagyobb, az kicsinek számít nem? Mer a régi biciklimen is 46 van.
Azt írják az elsõ váltó Shimano TY-10, ha cserélni kéne elõl nagyobbra, ez a váltó mennyit/mekkorát bírna?

Közben megnéztem a fogaskoszorút: Shimano MF-TZ21
Azt írják róla hogy menetes úgyhogy akkor gondolom marad a lánctányér mer ebbõl többet nem lehet kihozni?!

hajtókart kell cserélni, de akkor jó eséllyel elsõ váltót is meg középrészt is
vagy hátsó kereket kazettásra, és akkor jöhet a 11-el kezdõdõ sor

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem 42-16 van
tudok vele kamion mögött 70 et tartani, minden csak pörgetés kérdése

fuck me, i'm famous!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

52-13-at hajtva 120-as pedálfordulattal 60 km/h-val tudsz haladni. Tényleg kéne az 58-as tányér?

52/11 90es pedálfordulattal 51km/h

ha már pörgetsz mondjuk 150 el akkor 85 km/h

akinek ez nem elég az vegyen motort

bazz beelõztek :D

Látom nem csak nekem tûnt fel, hogy ilyen kérdést általában az szokott feltenni aki nem tud bringázni vagy brutál sprinter vagy nagy hegyeken bringázik. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
52/11 90es pedálfordulattal 51km/h

ha már pörgetsz mondjuk 150 el akkor 85 km/h

akinek ez nem elég az vegyen motort

bazz beelõztek :D

fuck me, i'm famous!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán. Ezt lehet valahogy feljebb húzni? Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.

52-13-at hajtva 120-as pedálfordulattal 60 km/h-val tudsz haladni. Tényleg kéne az 58-as tányér?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
gebhardt-ból úgy néz ki létezik 57-es is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán.

Mekkora sebességgel tudsz vele menni? Mert nem biztos, hogy az áttétellel van a hiba. :)

Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.

Szerintem sehol, 55-nél nagyobbat még nem láttam, 52, 53 a legelterjettebb méretek.

11

(de halkan megjegyzem, hogy gyorsabb lett volna megnézni valamelyik gyártó honlapján, mint itt megkérdezni)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás