Jól látom hogy a középsõ 3 más anyagból van SLXnél? tartósabb ez mint amibõl az XT-é van? (középsõ 3 van szétkopva, alsó 3 újszerû, azt nem használom)
SLX

XT

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Csináld azt, amit az avatarod. Erõsítésnek pont jó lesz.A másik, hogy erõsíteni kellene a lábam, a gyúráshoz viszont nincs 'türelmem' mert unom.
Nem éppen. Ez kar lett volna a valaha gyártott legjobb, ha szabvány lyukkörrel tervezik.M960 az 104-es gyárilag, csak a nagytányérnak való részt vágtátok le nem?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Az hogy hátul 13as van a 14es helyett kb 7%kal növeli meg az áttételt, a 42es helyett 48as pedig kb 13%kal. Szóval jobban éri meg elõl cserélni.
csak gondolom az nem dob sokat az áttételen, így nagyon nem érné meg.
Csak annyi vele gond, hogy nem tudod majd a 48ashoz használni azt a védõt, de különben sem jó túl sok mindenre.Megnéztem, szerencsére 4 csavaros.
Az viszont nem gáz hogy van rajta valami mûanyag védõ vagy a franc tudja hogy hívják?
Egy acél 48as shimano lánckerék és egy váltó simán kijön ennyibõl.:confused: Meglepõ hogy ennyibõl kijön(ne). Már inkább csak elsõn gondolkozom. De ha kb 6ezerbõl kijönne...
Sokkal többre számítottam.
Egy 50/34-es hajtómûhöz nekem kellene a 11es hátra, de csak a hegyek miatt, hogy ne kelljen kiköpnöm a tüdõm a lejtõkön a pörgetéstõl.hallod profi csapatok nem hivtak még?
vannak 11-es kazetták, de nem profiknak 12-25 bõven elég
Ez azért már durva.nekem 42-16 van
tudok vele kamion mögött 70 et tartani, minden csak pörgetés kérdése
A sebesség mindent megold.
hallod profi csapatok nem hivtak még?52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán. Ezt lehet valahogy feljebb húzni? Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.
Másik meg, hogy hátsó sorba mekkora a legkisebb amit lehetne rakni? 11-12?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Létezik olyan menetes, amin 13as a legkisebb.
Eleinte úgy volt, az nem is olyan nagy baj, de most már egyre inkább egyenesben is.Gondolom a lejtõkön van gondod, ott kicsi az áttétel.
Megnéztem, szerencsére 4 csavaros.Elõl nem biztos hogy tudsz cserélni, csak akkor ha cserélhetõ tányéros a hajtómûved (4 csavar tartja a lánckereket), egyéb esetben hajtómûvet kell cserélned.
:confused: Meglepõ hogy ennyibõl kijön(ne). Már inkább csak elsõn gondolkozom. De ha kb 6ezerbõl kijönne...Egyébként 3ezer forint körül kapsz egy racsnit hátra és 3-4 ezer egy 48as lánckerék elõre + ehhez mindenképpen kell egy új elsõ váltó, ami még 1-2ezer forint.
hajtókart kell cserélni, de akkor jó eséllyel elsõ váltót is meg középrészt isKöszi szépen stp1 és rob!
14 fogas a legkissebb hátul, viszont azt nemtom hogyan kell megnézni hogy menetes vagy kazettás.
Elõl 42 fogas a legnagyobb, az kicsinek számít nem? Mer a régi biciklimen is 46 van.
Azt írják az elsõ váltó Shimano TY-10, ha cserélni kéne elõl nagyobbra, ez a váltó mennyit/mekkorát bírna?
Közben megnéztem a fogaskoszorút: Shimano MF-TZ21
Azt írják róla hogy menetes úgyhogy akkor gondolom marad a lánctányér mer ebbõl többet nem lehet kihozni?!
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
fuck me, i'm famous!
52-13-at hajtva 120-as pedálfordulattal 60 km/h-val tudsz haladni. Tényleg kéne az 58-as tányér?
52/11 90es pedálfordulattal 51km/h
ha már pörgetsz mondjuk 150 el akkor 85 km/h
akinek ez nem elég az vegyen motort
bazz beelõztek
fuck me, i'm famous!
52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán. Ezt lehet valahogy feljebb húzni? Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.
Másik meg, hogy hátsó sorba mekkora a legkisebb amit lehetne rakni? 11-12?
Mekkora sebességgel tudsz vele menni? Mert nem biztos, hogy az áttétellel van a hiba.52/13 a legerõsebb áttétem most a bringán.
Szerintem sehol, 55-nél nagyobbat még nem láttam, 52, 53 a legelterjettebb méretek.Mármint hol találok 58 körüli nagy tányért? Campa Mirage a jelenlegi hajtómûvem, erre am is lehetne nagyobbat, mármint az 58 körülit.
11Másik meg, hogy hátsó sorba mekkora a legkisebb amit lehetne rakni? 11-12?