Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Rendben, látom mindenki pozitívan nyilatkozik. Csak azért kérdeztem, hogy hátha nem ajánlja valaki valamelyiket ,és inkább egy drágábbat mondanak, de akkor maradnak ezek. Köszönöm! :D

CS-HG50 jó csak nehéz, de tapasztalatom szerint a HG53-as lánc elég rövid életü, és a HG73 sem jobb. Sram láncokrol jobbat hallottam, bár 9-est még nem használtam, de a 8-ast igen (PC850), az iszonyatosan jól bírta és tökéletesen váltott Shimano rendszerrel.
Failure is always an option.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Rendben, látom mindenki pozitívan nyilatkozik. Csak azért kérdeztem, hogy hátha nem ajánlja valaki valamelyiket ,és inkább egy drágábbat mondanak, de akkor maradnak ezek. Köszönöm! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudtam hova írjak mert a kérdés 2/3 része ide, a másik része meg a váltó topicba való. :D
Van valakinek tapasztalata, véleménye Shimano CS-HG50-9 fogaskoszorúval és HG-53-as lánccal? Egy XT Shadow-t szeretnék rájuk tenni és érdekelne mit kellene várnom tõlük.

mûködik. nekem kb ez van a dawg-on .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudtam hova írjak mert a kérdés 2/3 része ide, a másik része meg a váltó topicba való. :D
Van valakinek tapasztalata, véleménye Shimano CS-HG50-9 fogaskoszorúval és HG-53-as lánccal? Egy XT Shadow-t szeretnék rájuk tenni és érdekelne mit kellene várnom tõlük.

Mûködést.
Váltást.
:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Sziasztok!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Én nemrég találtam egy zsírúj (ki se volt bontva a csomagolásból) SLX-et 25k-ért
Azt már ne keresd, mert elvittem, de érdemes böngészni erõsen az aprókat!! ;)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ja igen; kimaradt, hogy kicsi+közép+bashguard felállásban gondolkozom. Lehet, hogy várok még egy hónapot és veszek egy SLX-et (Hone-t találtam, de csak három tányérosban és alig 5ezerrel olcsóbban mint 36/22+bash SLX). :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ha síkba van marva a hajtómûház,nem esik le a hajtókar.
Persely nagyon extrém használatnál lazul fel.
Ezektõl eltekintve én nem vennék mást,csak Shimanot.
Jobb a rögzítési rendszere ,mint bármely egyébnek.
Jobbak a csapágyak.
Kovácsolt,üreges.
Lx vagy Hone.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Kérdésem az volna, hogy az idei/tavalyi Hussefelt/Holzfeller hajtókarok még mindig lepotyognak-e a tengelyrõl, illetve a pedálpersely még mindig problémás-e? /neten zömében régebbi véleményeket találtam, szeretném azt hinni, hogy ezeket a dolgokat azért 2006 óta javították/

Vegyek Shimano-t? :] Occsós csapatós bringába lenne.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Amennyiben a "csapkodás" alatt te is azt érted, hogy a lánc a kemény lefeléken (és itt most nem CC stílusú lefelékrõl, hanem attól komolyabbakról van szó) folyamatosan nekiverõdik az elsõ váltó kanalának, akkor igen.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Elég régen volt már, mikor még volt elsõváltóm... Nem értem, hogy ez a csapkodás 3 tányéros terelõ nélküli megoldásra is vonatkozik vagy csak a 2 tányéros, feszítõs változatra.. Hm?:)
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

A 2x7-nél inkább jó ez a megoldás, mint a 2x9-nél, mert a 7es sor keskenyebb, mint a 9es és így kevésbé fut keresztbe a lánc. Egyébként a jó 2 lánckerekes hajtásnál beljebb vannak a lánckerekek.

szerk.: 50es a láncvonala annak a hajtómûnek.

Igen tudom,a hozzávaló 113-as monoblokkot vettem hozzá.
KROSS Level A2

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

2x7 - menni fog, azzal nincs gond.
a láncvonalat meg ki is tudod próbálni otthon is. én innen 80 km-rõl nem tudom, hogy Neked milyen a láncvonalad ;)

Köszi!
Egész jó a láncvonalam. :D
KROSS Level A2

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A váltók topikban volt szó a 2x9-es hajtásról.Nekem 3x7 van 113-as monoblokk és sunrace M93 hajtómû.Elöl a legkisebb lánckereket le akarom szedni súlycsökkentés céljából meg nem használom.(Külön van csavarozva tehát ez nem gond)A láncvonal úgy is jó lesz de 2x7-nél nem fog nagyon keresztben menni a lánc?
Gondolom ha a 2x9-nél jó akkor a 2x7-nek simán mûködni kell nem?

A 2x7-nél inkább jó ez a megoldás, mint a 2x9-nél, mert a 7es sor keskenyebb, mint a 9es és így kevésbé fut keresztbe a lánc. Egyébként a jó 2 lánckerekes hajtásnál beljebb vannak a lánckerekek.

szerk.: 50es a láncvonala annak a hajtómûnek.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A váltók topikban volt szó a 2x9-es hajtásról.Nekem 3x7 van 113-as monoblokk és sunrace M93 hajtómû.Elöl a legkisebb lánckereket le akarom szedni súlycsökkentés céljából meg nem használom.(Külön van csavarozva tehát ez nem gond)A láncvonal úgy is jó lesz de 2x7-nél nem fog nagyon keresztben menni a lánc?

2x7 - menni fog, azzal nincs gond.
a láncvonalat meg ki is tudod próbálni otthon is. én innen 80 km-rõl nem tudom, hogy Neked milyen a láncvonalad ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
KROSS Level A2

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Elírtam, pont azt akartam írni,hogy miért NEM :D keresztezi.... Na de hát majd csinálok róluk képeket, az mennyire befolyásolja egy kerékpár minõségét,hogy nem monoblokkos a középagy? Mert vannak nagyon szép bicajok,de állandóan fikázzák a vevõk h nem csapágyas középen tehát szar :s

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
pl. valami decathlonos városi, stab, vega fr, orange, morewood
így kapásból. ezeknél a láncvilla magasan csatlakozik be és nincs keresztezés.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Arra lettem figyelmes,hogy bnõméknél (használtcikkesek) most hoztak egy jópárt bicajt (vagy 50 db) még átnézésre,javitásra szoroulnak,de néhányon a lánc keresztbefut a láncillán,néhányon meg elötte.... Lehet h nagyon hülye észrevetéel vagy nemtom,de mindkét verzió mûködik,lehert velük menni, de mégsme értem :D miért keresztezi a lánc a hátsó láncvillát?

Errõl dobhatnál képet mert nem tudom elképzelni,hogy nem keresztezi a villát.
KROSS Level A2

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
remélem jól értelmeztem amit mondtál

valahol mindegyiknek kereszteznie kell, mert a láncvilla a belerakott kerékkel egy zárt háromszöget alkot, amin a hajtókar kívül van, a hátsó fogaskerék/fgaskeréksor belül van, így az ezeket összekötõ láncnak valahol kereszteznie kell a láncillát....