Legjobb nincs, minden jónál van jobb !Akkor találjuk mi a legjobb kence?!

Én Hanseline MTB-öl -t használok, szerintem jó. A német BikeMagazin is nagyon jónak mondta egy régebbi lánckence-tesztben.
Legjobb nincs, minden jónál van jobb !Akkor találjuk mi a legjobb kence?!
Nem tudom ezt, hogy csináljátok, de nekem 1500km körül beleesik a BBB láncnyúlásmérõ 0,75 fele és 2000km körül az 1,0 (deore-tól XT-ig mindegy és nem mind terep km). A sarat kerülöm, na meg erõs sem vagyok Mosni meg nem nagyon szoktam a láncot, inkább törölni (esetenként alaposan) majd olajozni. Lehet bennem van a hiba, vagy a láncolajban.
Ride everywhere.
.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Akkor találjuk mi a legjobb kence?!
Hát, én annyit tudok, hogy a kopás leginkább alacsony Falex-értékû olajoknál jelentkezik. Ilyenkor, ha erõvel nyomod, igen hamar kinyomod a terhelt részrõl az olajat (attól lehet lucskos a lánc, de ez mit sem ér) és fém a fémen kontaktus alakul ki, persze a közõjük szoruló kvarcszemcsékkel. Onnantól kezdve ez gyalu. Szinte biztosan a láncolajban van a hiba, mit használsz? Nekem volt egy Motorexes hónapom, s 1 hónap alatt kukáztam a láncot, szóval tapasztaltam, hogy ezen nagyon sok múlik.
Akkor ott lesz a hiba. Motorexet használok a nedves idõjáráshoz valót. Te mit ajánlasz esetleg, ami beszerezhetõ itthon is?
Megkérdezhetem, hogy te kb. mennyi km alatt használsz el egy láncot átlagos idõjárási körülmények között? Én mondjuk nem vagyok az a kimondottan pörgetõs fajta, de azért nem nagytányéron nyomatom terepen.
Közben megtaláltam Dante korábbi hozzászólását, ahol írja, hogy a Motorex nem a legjobb. Finish Line, Rohloff amiket megelégedéssel használt. De ez már kenõanyagos topikba kívánkozik lassan.
A sebesség mindent megold.
Szerintem az is benne van, hogy ki mennyire egyenletesen terheli a pedált, mennyire tanult meg biciklizni.
A sebesség mindent megold.