Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

ha elkezded alátétezni, akkor rövid lesz a csavar, ami összefogja.

Hmmm. És mi a megoldás? Mit javasolsz? Ezek szerint nem kompatibilis a rendszer?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

M582-es hajtómû M770-es középsõ tányérral.

Sziasztok.
A fenti kombót állítottam össze úgy, hogy a lánckerék belsõ pozitív ívét átalakítottam, hogy felmenjen a hajtómûre, de..
A váltás minõsége nem az igazi. 22-rõl 32-re nehezen vált fel, mintha nagy lenne a kettõ közötti távolság. Viszont 32-rõl 44-re meg túl hamar.
Életképes ötlet a hajtómû és a középsõ tányér közé alátéteket tenni hogy így a kicsi és nagy tányér között középre kerüljön a lánckerék?

ha elkezded alátétezni, akkor rövid lesz a csavar, ami összefogja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
M582-es hajtómû M770-es középsõ tányérral.

Sziasztok.
A fenti kombót állítottam össze úgy, hogy a lánckerék belsõ pozitív ívét átalakítottam, hogy felmenjen a hajtómûre, de..
A váltás minõsége nem az igazi. 22-rõl 32-re nehezen vált fel, mintha nagy lenne a kettõ közötti távolság. Viszont 32-rõl 44-re meg túl hamar.
Életképes ötlet a hajtómû és a középsõ tányér közé alátéteket tenni hogy így a kicsi és nagy tányér között középre kerüljön a lánckerék?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Köszönöm

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
igen mind kettõ 8 sebességes
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Tökéletes.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Hi

Megtudja mondani vki hogy ez a lánc Shimano CN-HG70 megfelelõ lesz-e a bicajomra ?
Erre lenneMERIDA CROSSWAY TFS 300-V KERÉKPÁR - 2008 - Bringa Butik Webáruház

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Reméljük még az sem lesz. Mert igazából utána néztem és pár helyen 9-esel kompatibilisnek írták, és már volt dolgom pl.: elõzõ generációs (nem a 2011-es) Alivio hajtómûvel felszerelt 9 sebességessel és ott nem volt semmilyen gond, de reméljük a legjobbakat. :)

Köszönöm!

Csak, hogy legyen rá példa.: http://forum.bikemag.../hirdetes-43043
Ebben a hirdetésben ugyanolyan hajtás van, mint amit kipróbáltam. Pedig ez elvileg 8-as hajtókar. :)

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

igazán nagy gond nem lesz, mûködni fog, de nem lesz tökéletes.

Reméljük még az sem lesz. Mert igazából utána néztem és pár helyen 9-esel kompatibilisnek írták, és már volt dolgom pl.: elõzõ generációs (nem a 2011-es) Alivio hajtómûvel felszerelt 9 sebességessel és ott nem volt semmilyen gond, de reméljük a legjobbakat. :)

Köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob, nyugtass meg :) hogy, a gyári ajánlás ellenére az új 10-es rendszerhez való hajtómûvek, gond nélkül jók 9es systemhez is.

persze, nem is lesz 9-es xt karunk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Rob, nyugtass meg :) hogy, a gyári ajánlás ellenére az új 10-es rendszerhez való hajtómûvek, gond nélkül jók 9es systemhez is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a mostani Shimano M361 hajtõmûvemhez ha 9-es fogassorra, láncra és váltóra váltók, akkor kell cserélnem a hajtómûvet vagy sem? Nem szeretném igazából, pedig láttam képeken 8 hajtómûvel bringákat, de inkább megkérdezem mielõtt bevásárolnék.

Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

Motorolajokkal van tapasztalat?
tudom, hogy nem kifejezetten kerékpárokhoz van, de az a kérdés, hogy papíron túl jó hozzá, vagy tökéletesen alkalmatlanok erre a célra.

Nem erre találták ki, egészen másra tervezték.
De végszükség esetére néhány kilométerre megteszi. Régen (kb. 15éve) nem vittünk magunkkal olajat és ha már nagyon sírt a lánc, akkor a benzinkút szemetesébõl kivettünk egy motorolajos flakont, a kupakba öntöttük a maradékot és onnan a láncra.
De tényleg csak rövid ideig bírta.
Próbálkoztunk még étolajjal is. Finoman szólva, az sem az igazi...:D
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Motorolajokkal van tapasztalat?

tudom, hogy nem kifejezetten kerékpárokhoz van, de az a kérdés, hogy papíron túl jó hozzá, vagy tökéletesen alkalmatlanok erre a célra.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ja.
Bár én a nanóra gondoltam.
Az citromos illatú!
http://www.chainreac...x?ModelID=46843

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
micsodaaa? illatos láncolaj? :D
wunderbaum és lesz bicóra?

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,600 posts

Joe's olaj?
Valaki?

Ha erre gondolsz, akkor nem rossz választás. A tekerõs és a DH bringámon is ezt használom. Elég sûrû, de nem ragacsos. Viszonylag sokáig bírja és nem ragad bele a szutyok. Nekem bejött. Ráadásul tuttyfrutty illatú:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rsp kék olaj

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Legjobb nincs, minden jónál van jobb !;)
Én Hanseline MTB-öl -t használok, szerintem jó. A német BikeMagazin is nagyon jónak mondta egy régebbi lánckence-tesztben.

Ez valami grafitos cucc, én is használtam és teljesen jó volt. Mostanában a TF2 nedves és száraz idõre való olajaibol csinálok egy keveréket (a száraz nagyon híg, a nedves meg nagyon ragadós, nyúlós), ezt így még jobban szeretem (csendes a hajtás, finom a váltás).
Failure is always an option.