Rob 1999 es Lx négyszögtengelyes hajtókarhoz való középcsapágyat is lehet még venni? Aminek a minõsége még a régi. Azt hiszem BB-UN52 a száma. Ez a középrész csak nekem vált be ( 60000 km gond nélkül és még simán mozog lógás nélkül)? Kíváncsi leszek mennyit bír ki az integrált tengelyes xt, mert az integrált tengelyes lx-n már 3000 km után látni kopás nyomokat a tengelyen. 
Köszi. Azt hiszem maradok a négyszögtengelynél az országútimon.

Egy UN71-em van.
A kompozit középsõ lánckerék azt takarja, hogy csak a fogak készülnek acélból (ez sokkal tartósabb az aluminiumnál), a lánctányér többi része kompozit (gyakorlatilag mûanyag) anyagból van. Ez nem jelent semmi hátrányt sem váltásteljesítményben sem futásteljesítményben, sõt, abban elõny az acél fogak miatt. És közel azonos súlyban van mint az aluminium.
Az slx strapabíróbb, erõsebb, az XT pedig kicsit könnyebb. Sokan szoktak a két hajtómû között vívódni, és általában az SLX-et veszik a kinézete miatt.
Az acél-kompozit tányér közel 40%kal nehezebb, mint az alu.
Az SLx vs. XT-ben pedig a két kar kb egy súlyban van, csak a lánckerekek okozzák a súlykülönbséget.
persze, ha elsõ váltót cserélsz (erre ugyanis nem gondoltam anno)
mert a 9-es rendszerek elsõ váltója nem tud 42-t csak nehezen...
de a 10-es elsõváltó vékonyabb terelõlemezei meg kevesek a láncnak.
a Probike-ban tesztelgették ezt a felállást, majd megkérdezem a Balázst mire jutottak
(10-es kar a 9-es rendszerbe)
A 42-es nem akadály, simán viszi a 9es rendszer elsõváltója, ha a 44est 42esre cseréled hozzá se kell nyúlni az elsõváltóhoz. Már 10e km felett járok ezzel a felállással és Balu75 is ugyanezt használta.
Azt hiszem a Balázs is ugyanúgy használja mint én, talán 2008 körül kezdett 42est használni.
Értelek,és nagyon köszönöm mindenkinek,hogy segíteni próbált,többek közt persze neked is!
Egy kérdésre még keresem a választ. Deore hajtómû,ugyanigy hollowtech II-es. Egy slx-el összehasonlítva,mennyivel másabb? (Merevség,tartósság) Illetve a fogaskerekei mennyire hasonlítanak egymásra? Mármint az slx-é a deore-ra.
Az slx tányérjai jobbak, a középtányér biztosan. Merevségben nem érzek különbséget.