Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Untitled Page

Erre a hajtómûre azt írják, hogy a 10 sebességes rendszerekkel kompatibilis. De nyugtassatok meg, hogy lehet 8 sebességes rendszerrel is használni...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Amúgy gondolkozom rajta, hogy kéne nekem is egy úri kerékpár, amivel akár cilinderben is megjelenhetek :)

Naná. :) Az is jó tud lenni.
Ha kevésbé... khm... tolvajfertõzött területen élnék, akkor simán építenék egy úri bicót. Görgõsfékkel, agyváltóval agydinamóval, krómozott lámpával, bõrözött kormánnyal... :D

Ja és persze láncvédõvel. Aztán pl. állásinterjúra egy ilyenen megjelenni öltönyben... Talk about shit stylish. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hogy akkor már csak a letámasztó és a kormányra akaszthatós kosár hiányzik. :D

simán :) hátul csomagtartó és kistáska alap :) tanító és elég sok cuccot kell minden nap magával vinnie, így a kerékpár neki közlekedési és nem sport eszköz

Amúgy gondolkozom rajta, hogy kéne nekem is egy úri kerékpár, amivel akár cilinderben is megjelenhetek :)

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

mi a baj a mûnyag láncédõvel? ne legyetek már ilyen sznobok :)

Hogy akkor már csak a letámasztó és a kormányra akaszthatós kosár hiányzik. :D

Buzigatyahordós. Szerintem.

Dettó. :)
Ritkábban szakadtfarmernadrágszár olaosan hagyós egy hétig (helyett fél évig mert a teflonos kenõanyagot nem veszi ki az isten se).

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nem ganézza össze magát munkába menet.

Figyi, engem biztos hogy nem ganéz össze. Egyébként tegezhetsz, fiatal vagyok én...

wanabí futáros kislányosvastagzoknis
benzinkutas fényvisszaverõdõs rátekerõdõs
mûanyagizé rátûzõs
féllábonnadrágfelhajtós
buzigatyahordós
vagy egyszerûen szakadtfarmernadrágszár olaosan hagyós egy hétig

Buzigatyahordós. Szerintem.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mi a baj a mûnyag láncédõvel? ne legyetek már ilyen sznobok :)

Pároméra feltettem és tök jó, hogy nem ganézza össze magát munkába menet.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
rockring :D
ss-en is max olajos leszek, de sose kapta még be a gattyát.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A nadrágszárvédõ a kerékpározás mûanyag szuzuki/opel/hjundáj stb... dísztárcsája.
szerintem.
Attól már minden jobb
mûanyagizé rátûzõs
féllábonnadrágfelhajtós
buzigatyahordós

szerintem.

de izlés dolga.

Ebbõl drága Dinnyém az alábbiakat szereti egyszerre:)
fényvisszaverõdõs rátekerõdõs
féllábonnadrágfelhajtós
egyszerûen szakadtfarmernadrágszár olaosan hagyós egy hétig
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
A nadrágszárvédõ a kerékpározás mûanyag szuzuki/opel/hjundáj stb... dísztárcsája.
szerintem.
Attól már minden jobb
mûanyagizé rátûzõs
féllábonnadrágfelhajtós
buzigatyahordós

szerintem.

de izlés dolga.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

az Amazon meg nem küld, mert azt írták nem régiben mással kapcsolatos árúval, hogy azért, mert Magyarországon nem megbízható a postai szolgálat, így a biztonságra hivatkozva nem küldenek és nem is tud az ember rendelni tõlük. :(

Dear epyc,

Delivery Estimate: November 23, 2010 - December 09, 2010
This shipment was sent to:

epyc
Akarmilyen utca
Akarmennyi szam
Debrecen, Hajdu-Bihar Megye 4034
Hungary

This shipment will be delivered by USPS.

Thanks for shopping at Amazon.com.

Tényleg nem szállít ja.... És összegben ez több volt, mint a te hajtómûved.

(személyes adatokat kicseréltem ofkoz)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Üdv... :)

Na, írtam is, hogy az jó lenne, de Magyarban Én nem találok olyat, az Amazon meg nem küld, mert azt írták nem régiben mással kapcsolatos árúval, hogy azért, mert Magyarországon nem megbízható a postai szolgálat, így a biztonságra hivatkozva nem küldenek és nem is tud az ember rendelni tõlük. :(
Sajnos, itt tartunk ma még mindig... :(

Te honnan vetted és mikor... ?:(

Kerékpárral együtt járt :)

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Ellent kell mondjak. Nekem olyan van mint a képen, és a kar eléggé alumíniumból van.

Üdv... :)

Na, írtam is, hogy az jó lenne, de Magyarban Én nem találok olyat, az Amazon meg nem küld, mert azt írták nem régiben mással kapcsolatos árúval, hogy azért, mert Magyarországon nem megbízható a postai szolgálat, így a biztonságra hivatkozva nem küldenek és nem is tud az ember rendelni tõlük. :(
Sajnos, itt tartunk ma még mindig... :(

Te honnan vetted és mikor... ?:(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF Gimmy, ne tekintsd túlzott kötekedésnek, de miért írsz (majdnem) mindent vastagon szedett betûvel?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Hát, köszönöm a hozzászólásotokat, de mint aki írta is nem egy festéssel akarom kezdeni meg csiszolással, mert ha igen, akkor valami használt oldalon nézegetnék alkatrészt... :(
Igazából a képen látható azért nem tetszik, mert csúnya így azzal az áttetszõ mûanyaggal és a kar sem nyerte el a tetszésem, mert olyan szürke mûanyagnak nézem, viszont feketét ma keresgéltem, mert az ebben a típusban inkább jobban néz ki, de azt nem találtam... :(
Viszont amilyet szeretnék venni azt találtam Octalinkest itt, csak az a baj, hogy Magyarban ilyen és még Octalinkes is, olyan itthon nincs... :(
Vagy legalább is ez idáig nem találtam... ?:(

Na, most biztos jön valamelyiktök, hogy hát ez nem 26-48 és nem is 28-48 kiosztású, igaz, de próbálom a komprumiszumokat megtalálni... :(

Ellent kell mondjak. Nekem olyan van mint a képen, és a kar eléggé alumíniumból van.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Na, most biztos jön valamelyiktök, hogy hát ez nem 26-48 és nem is 28-48 kiosztású, igaz, de próbálom a komprumiszumokat megtalálni... :(

Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy sok szerencsét hozzá!
Hajtómûvet kerestél, mutattak olyat, amilyet kértél. Sajnos az ízlésedet nem ismerjük.
Viszont arra az esetre, ha találnál egy 26-38-48-as, ezüst színû, octalinkes hajtómûvet jó árban, de nincs rajta nadrágszárvédõ, akkor itt van egy lehetõség:
Icetoolz acél nadrágcsipesz (Ruházat | Egyéb ruházat | Nadrágcsiptetõ) | Kerékpár Webshop
Létezik belõle fém, illetve mûanyag is, van másfajta is, fényvisszaverõs, és a nadrágod is megvédi, ráadásul olcsó.

Jah, és még 1 dolog.
Ezt Te írtad 11. 20-án, 01:01-kor 10510-es számú hozzászólás

....A 70-es középcsapágy az lenne, csak ezzel a lánckerék kiosztással van a gondom, mert nem Én hajtom majd, mivel nem az enyém a kerékpár így a kisebb lánckerékkel tudnám csak ezt megoldani, csak az, mint ahogy azt írtam is, nem tudom, hogy mennyivel nehezebb a hajtása... ?.......Igaz csak 2 fogról van szó és az is csak a kicsi, és a középsõ lánckeréken van jelentõssége, és azt hiszem a nagyot, és a középsõ lánckereket használja gyakrabban........

Ha NEM TE HASZNÁLOD a kerékpárt, (és mivel most már ott tartunk, hogy csak a hajtókar esztétikájával van problémád), nem tudnád megkérdezni a kerékpár tulajdonosát, hogy nem felel-e meg neki az, amit mutattak?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A trükk az, hogy a középsõ tányérhoz kell állítani, mert ahhoz van a terelõlemez belsõ felén a váltáskönnyítõ rámpa és annak kell jó helyen lenni. Álljon párhuzamosan a váltó a nagytányérral és a nagytányér fölött 5mm-rel legyen a terelõlemez.
(De befejezem, mert rontom az üzleted :) .

nem rontod az üzletet :)

Ezzel az a gondja, hogy nincs az e-bikeon belõle natúr(ezüst) treking csak fekete. Csak azt nem értem mért nem írja fel a típusszámot, azután ballag el egy normális üzletbe, (nem tudom az úriember merre lakik) ahol elmondja, hogy ebbõl a típusból natúr(ezüst) alu treking kellene meg hozzá olaszmenetes mono (ha 50-es láncvonalat szeretne, akkor az e-bike szerint 126mm, de ebben is biztos segítenek az üzletben). Ha normális a bolt, miután kikereste a cikkszámát már mondják is, hogy van-e raktáron a nagykernél és mennyi lesz ha megrendelik. Ennyi. Nem kell ezt túlbonyolítani, csak abban az esetben, ha nem beszerezhetõ, de az már egy másik történet.

utánanéztem, nekünk nincs a nagykerben már, a németektõl nem lehet rendelni, szóval vagy megveszi azt a feketét, ami van az ebike-nak, vagy rászán többet, és vesz ezüstöt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Elég sokat tudsz problémázni...

De most akkor megkérdezem, a már egyszer belinkelt (és most újra megteszem) hajtõmûvel mi a baj?

Shimano Acera '09 (FC-M361) (Hajtás | Hajtómû | Octalink) | Kerékpár Webshop

Feltöltött kép

Ezüst
Octalink
Fekete gatyavédõ
48-38-28 fogkiosztás
10 ropi alatt bõven

Szerintem vedd meg ezt és mindenkinek jobb lesz.

Hát, köszönöm a hozzászólásotokat, de mint aki írta is nem egy festéssel akarom kezdeni meg csiszolással, mert ha igen, akkor valami használt oldalon nézegetnék alkatrészt... :(
Igazából a képen látható azért nem tetszik, mert csúnya így azzal az áttetszõ mûanyaggal és a kar sem nyerte el a tetszésem, mert olyan szürke mûanyagnak nézem, viszont feketét ma keresgéltem, mert az ebben a típusban inkább jobban néz ki, de azt nem találtam... :(
Viszont amilyet szeretnék venni azt találtam Octalinkest itt, csak az a baj, hogy Magyarban ilyen és még Octalinkes is, olyan itthon nincs... :(
Vagy legalább is ez idáig nem találtam... ?:(

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
off

és ha már, akkor többek közt matuznál is felpolírozzák 2-3 ropiért, vagy nekiáll egy vizes csiszolóvászonnal és egy esõs hétvégén megvan a dolog

Ok értem én,de nem biztos., hogy útba esik neki a Matuz és útiköltség+2-3 ezer+a kar megint nem jön ki 10-bõl, meg egy új dolgot sokan nem akarnak mindjárt ilyen drasztikusan kezelésbe venni otthon. Mondjuk én konkrétan nem foglalkoznék a színével, majd ha megkopott felpolíroznám házilag, ha nagyon böki a szemem. Nem hinném, hogy a kerékpár esztétikai kiállításra megy, de tudod ezt mindenki maga dönti el.

on
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
és ha már, akkor többek közt matuznál is felpolírozzák 2-3 ropiért, vagy nekiáll egy vizes csiszolóvászonnal és egy esõs hétvégén megvan a dolog

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Ezzel az a gondja, hogy nincs az e-bikeon belõle natúr(ezüst) treking csak fekete. Csak azt nem értem mért nem írja fel a típusszámot, azután ballag el egy normális üzletbe, (nem tudom az úriember merre lakik) ahol elmondja, hogy ebbõl a típusból natúr(ezüst) alu treking kellene meg hozzá olaszmenetes mono (ha 50-es láncvonalat szeretne, akkor az e-bike szerint 126mm, de ebben is biztos segítenek az üzletben). Ha normális a bolt, miután kikereste a cikkszámát már mondják is, hogy van-e raktáron a nagykernél és mennyi lesz ha megrendelik. Ennyi. Nem kell ezt túlbonyolítani, csak abban az esetben, ha nem beszerezhetõ, de az már egy másik történet.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.