Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2011. January 19. - 17:51

Ismerõsöm bringáján 8-as hajtómû van elõl 9-es rendszerrel párosítva. XT elsõ váltóval nem volt jó,fennakadt a kalitka,bár ez lehet a fogszám miatt is,de 8-as rendszerhez való váltóval teljesen tökéletesen teljesít a rendszer.
Deore váltókarok,XT sor,Sram lánc+patent,XT hátsóváltó
Üdv,Péter
Posted 2011. January 19. - 16:47

Ugyan próbáltam már többször 8seb hajtómûvel 9-es rendszert használni és mûködött is, azonban "hosszútávú adatsorom" nincs a kérdést illetõen.
Mivel pont egy ilyen gépet állítok össze (régi 8-as truvativ hajtómû 9-es rendszerrel) hosszú túrákra, és nem szeretném, ha mondjuk a Pireneusokban jönne elõ valami nem várt probléma, megkérdezném, van-e valakinek nagyon negatív tapasztalata e téren?
Kösz!
Posted 2011. January 19. - 14:07

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2011. January 19. - 11:40

Még mindig van egy dilemmám:hogy lehet hogy a XTR/Durace CN-7701 olcsóbb a hg-93-nál? Most melyik az XTR? Általában a 9-es sorozat jelöli a shimano-nál az XTR-t, a 7-es az XT-t...stb. Ez a 7701 valahogy kilóg a számozási sorból. Valóban ez a legjobb 9s lánca a shimano-nak?
Posted 2011. January 19. - 10:48

Én simán szélesebbre szét fogom tuningolni a váltókalitkát, esetleg felteszek országúti modellt, az majd "megoldja". De ha 1-1 necces fokozat lesz mindkét tányéron, az még igazából bele is fér.
kotovics;
A lánc általában nem a sorján ugrik, az csak a váltásteljesítményt rontja, szóval sajnos a megbízható megoldás mindig a csere. (én le se reszelem, nagy különbség soha sem érezhetõ)
SRAM patentszem;
A KMC is jobb (nem ragad össze - a SRAM rossz tulajdonsága, hogy picit össze is kell nyomni a lapokat oldalirányban, hogy utána a csapokat összenyomhassuk - egy saras pasztás verseny után ez kábé lehetetlen, fogó kell hozzá, de akkor meg könnyû elgörbíteni a lapokat), de a legeslegjobb a Connex patentszem. Igen, macerás, hogy iránya van, s figyelni kell rá, de mindig oldható, soha nem szakad, s az, hogy drágább kicsit, simán megtérül.
A Shimano csappal kapcsolatban igazad van, nagyon nehéz 100 %-osra bepréselni. Eleve ugye emiatt nem használható a már kinyomott csap kétszer.

Posted 2011. January 19. - 10:14

Posted 2011. January 19. - 02:18

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. January 18. - 21:45

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2011. January 18. - 18:55

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. January 18. - 17:48

Azt írd már le miért nem bízol benne (objektíven).
Hát nehéz objektíven meghatározni, csak azért gondolom így mert ez, nem egy "gyári megoldás"
Mivel Én préselem be azt a csapot, és ha nem tökéletesen középen állítom meg, akkor az az oldal, ahol
kevésbé lóg ki a csap, meggyöngül. Persze ez csak azért gondolom, mert már szakadt el így láncom egy bükkmaratonon. Tudom hogy a nem precíz lánctoldásom miatt.

Posted 2011. January 18. - 17:43

Más téma. Jani, ebben te vagy a szakértõ - lassan összerakom a montit, van valami, amit tudnom kell Shimano elsõ váltó és 2x9 rendszer beállításához? (annyit hallottam, hogy elég nehéz összehozni úgy, hogy ne érjen bele, s hogy "bezzeg a SRAM")
Tényleg nehéz összehozni tökéletesre. Szerintem neked nem is fog, túl erõs vagy hozzá. Mindkét montimon kéttányéros rendszer van, két különbözõ fajta xt elsõ váltóval és az egyiknél össze tudom hozni, hogy a kistányéron használható legyen az összes áttétel, de a másikkal nem. A nagyon esélytelen, hogy terhelés alatt ne érjen bele, nálam úgy van beállítva, hogy amikor hátul a legkisebben vagyok akkor súroljon ha jobban odalépek. Talán ha használnék fogót a váltóállításhoz akkor be lehetne állítani, de az már kicsit barbár dolog nekem

A váltót pont oda kell rakni, mintha 3 tányérod lenne és a nagyot beraknád középre (ez így elég hülyén hangzik, de mondok egy példát, pl van egy 42-32-24 és szeretnél egy 42-28at akkor a váltó helyzetéhez nem kell hozzányúlni), a kistányért kell jól belõni a végállító csavarral, hogy ne dobja le belülre a láncot.
A sramról nem tudok mit mondani, már nincs két éve ilyen váltóm, de annyira nem szerettem, mert rozsdásodott és hangos volt. Esetleg meg lehet próbálkozni egy régi 8as elsõváltóval, az szélesebb.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 18. - 16:29

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. January 18. - 16:29

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 18. - 16:28

Csak ne lenne olyan szar. Még a SRAM láncból is kicserélem valami normálisra, ami nem görbül el, vagy nem ragad össze.
Dante! Megosztod velünk hogy mire cseréled, ami jobb a sram szemnél?
Posted 2011. January 18. - 16:28

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. January 18. - 16:27

Miért a shimano gyári toldócsap is tökéletes megoldás.
Arra gondolsz, ami csapszeg szerû, belepréselsz és utána letöröd a megvezetõ kúpos végét? Valahogy nem bízok benne, hogy bírja a strapát :-D
A patent azért tetszik, mert láncmosásnál gyorsan szétszedhetõ, majd vissza. De azért kettõt nem szívesen teszek egy láncba. (csak nem olyan erõs mint a gyári szemek)
Posted 2011. January 18. - 16:13

Miért a shimano gyári toldócsap is tökéletes megoldás.Hát ebédszünetben gyorsan megnéztem, és hát valóban, ha dolgozik a rugóstag jócskán megfeszül a lánc (nem volt idõm megmérni, de szerintem egy lánccsap távolságot biztosan). Lényeg az, hogy mivel nem vagyok a lánctoldás híve (csak patentszemmel) , ezért új láncot kell beszereznem a lerövidített helyett.
Lényeg az hogy jelenleg HG-93 volt. Néztem az árakat, és szinte azonos áron kapható a XTR/Durace CN-7701. Jobb valamivel a hg-93-nál? Valakinek tapasztalata?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 18. - 16:09

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. January 18. - 16:07

Más is. No para.
Csak ne lenne olyan szar. Még a SRAM láncból is kicserélem valami normálisra, ami nem görbül el, vagy nem ragad össze.

Posted 2011. January 18. - 15:38