Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Hi

KMC X9 SL láncról van valakinek tapasztalata?
Ma megvettem a velo.hu magazint, amihez adták ajándékba a bikefun 2011 katalógust, és abban favorizálják a meridások.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Jól tudom, hogy a Shimano HT2-es oúti hajtókarok nem hozhatók össze 73as montis középrésszel?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
köszi szépen a gyors válaszokat! úgy érzem mintha kicsit nehezebb lenne tekerni, úgyhogy inkább holnap visszamegyek és megbeszélem mit szólnak, lazítás, csere, (vagy csere monoblokkra) lenne a legjobb...

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

üdv!
az lenne a kérdésem, a középrésznek egyáltalán nem szabadna szorulnia? szóval ha megpörgetem a hajtókart, úgy kell forognia mint "kés a vajban"?
nemrég voltam szervízben, ott asszem szoríthattak rajta kicsit, ugyanis ha jól emlékszem minimálisan lötyögött (azért nem emlékszem igazán, mert csomó dolgot csináltak a biciklin), most viszont amikor tisztítás miatt leszedtem a láncot azt vettem észre, hogy ahogy lágyan forgatom, akadozik a kezemben a hajtókar.
szóval menjek vissza, hogy állítsák be jobban, mert kicsit akadozik, vagy lehet ki kell cserélni az egész csapágyat (elkopott)??
ja, amúgy régi országúti.
köszi!

Lehet segít az is, ha lazítanak rajta,de ha kopott a csapágyad, akkor érdemes kicserélni, az 200ft.Ha a csészék is kopottak , akkor azt is.Bár én inkább rábeszélnélek a monoblokkra, ami kb. 2000ft, de évekig nincs vele gond.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha cseszes rendszeru akkor lehet rajta finoman allitani, de ha monoblokk akkor azon sajna csak a csere segit. viszont ha tekeres kozben nem erzel ellenallast, akkor akar ugy is hagyhatod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
üdv!
az lenne a kérdésem, a középrésznek egyáltalán nem szabadna szorulnia? szóval ha megpörgetem a hajtókart, úgy kell forognia mint "kés a vajban"?
nemrég voltam szervízben, ott asszem szoríthattak rajta kicsit, ugyanis ha jól emlékszem minimálisan lötyögött (azért nem emlékszem igazán, mert csomó dolgot csináltak a biciklin), most viszont amikor tisztítás miatt leszedtem a láncot azt vettem észre, hogy ahogy lágyan forgatom, akadozik a kezemben a hajtókar.
szóval menjek vissza, hogy állítsák be jobban, mert kicsit akadozik, vagy lehet ki kell cserélni az egész csapágyat (elkopott)??
ja, amúgy régi országúti.
köszi!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
aham értem! a vázba hézagolás nélkül sem ér bele a hajtókar. a váltó még nincs a helyén, na elsõ körben megpróbálok holnap hézagolót keríteni, csak olcsóbb lenne mint egy másik monoblokk

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a hézagolónak is csak a lánctányér felõli oldalon van jelentõsége nem? mert ott van koppig becsavarva.
de ebben az esetben nem lenne az gond, hogy a tengely rövidebb?

Igen, ezért írtam, hogy esetleg egy, mert ha nincs a bal oldalon perem akkor oda nem kell.
Akkor lehet gond, hogy rövidebb a tengely, ha beleér a hajtókar a monoblokk csészéjébe vagy a lánckerék a vázba. Esetleg még az elsõváltóval lehet baj. Ezek mind csak akkor derülhetnek ki ha összerakod.

A sebesség mindent megold.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Vagy két (esetleg egy) 2,5mm-es hézagolót.

a hézagolónak is csak a lánctányér felõli oldalon van jelentõsége nem? mert ott van koppig becsavarva.
de ebben az esetben nem lenne az gond, hogy a tengely rövidebb?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha a vazba 68-as monoblokk kell, akkor a 73-assal nem lesz jo. kenytelen leszel egy 68-ast szerezni.

Vagy két (esetleg egy) 2,5mm-es hézagolót.

A sebesség mindent megold.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

ha a vazba 68-as monoblokk kell, akkor a 73-assal nem lesz jo. kenytelen leszel egy 68-ast szerezni.

köszi!

a tengely hossznak van jelentõsége?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Az alábbi "problémám" merült fel:

Hajtást cseréltem a bringán, s az eddiigi shimano bb-un26 középcsapágyat (68/123) egy shimano bb-es25 (73/118 vagy 121) váltotta fel. Itt vannak szélességbeli eltérések, ebbõl lehet probléma?
A hajtókar a bal oldali így távolabb van a bicótól mint a lánctányéros.
Kell/lehet házagolni a csapágyházat? vagy célszerûbb másik csapágyat venni ami méretben egyezik a régivel

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Sziasztok!

Mivel lehet leszedni a felületi rozsdát a láncszemek oldalairól? A pára nem tett neki jót sajnos.
WD-40-re gondoltam, hogy ronggyal megtörölgetni, de nem vagyok benne biztos, hogy jól csinálnám. :)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Sziasztok!

Az alábbi "problémám" merült fel:

Hajtást cseréltem a bringán, s az eddiigi shimano bb-un26 középcsapágyat (68/123) egy shimano bb-es25 (73/118 vagy 121) váltotta fel. Itt vannak szélességbeli eltérések, ebbõl lehet probléma?
A hajtókar a bal oldali így távolabb van a bicótól mint a lánctányéros.
Kell/lehet házagolni a csapágyházat? vagy célszerûbb másik csapágyat venni ami méretben egyezik a régivel

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát a pedál kapott ipari csapágyat ami számomra semmit nem számít hisz 3 éve nyúzom-zúzom a 540-et és tökéletes így ettõl függetlenül maximálisan igazat adok neked.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Abringavilágban 34990ft a 770-es hajtómû az ebikon 16000ft az Xt pedál csak ezt a két honlapot néztem ez nálam 51e ft nála használtan 49.900ft te hol vennéd?
KÁnya a bringavilágban az XT-t aztán az slx-t

Most nem azért, de ki vesz M770-et, amikor az csak kb. a kinézetében tér el az M540-tõl?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én a bringán nagy részét (kb:70-80%-át) használtan vettem újonnan nem tudtam volna megvenni és egyik tételt sem bántam meg, mindegyik jó vétel volt.
DE. Reális áron és nem olyanon hogy kipróbáltam veszek valami jobbat és eladom az ajánlott kisker ár alatt 20-30%-al ami gyakorlatilag a normál bolti ár a olcsóbb üzletekben.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Abringavilágban 34990ft a 770-es hajtómû az ebikon 16000ft az Xt pedál csak ezt a két honlapot néztem ez nálam 51e ft nála használtan 49.900ft te hol vennéd?

Bocs, de én alapból nem veszek használtat, csak magamtól vennék:), ettõl függetlenül elfogadom az érvedet....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
KÁnya a bringavilágban az XT-t aztán az slx-t

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Szerintetek melyiket érdemes megvenni???
SLX hajtõmû Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: SLX hajtómû új bontott alkarész

FSA Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: FSA Afterburner Megaexo ÚJ komplett!