Ha az említett lánchosszal összetelósra tetted fel, akkor viszont kerüld a keresztbeváltásos bemozdulásokat!

(Képed alapján...)
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Most szerelek egy Truvativ hajtókart GPX csapágyal.
Csapágy berak, hajtókar berak, kicsit megütögetem (filces fa+kalapács).
Másik oldalról húzom imuszal és a tányéros oldala nem csuszik teljesen a csapágyba.
Kivesz, extrapakolás kenöcs, úrjapróba.
Kb. 3-4mm sehogyan sem csúszik rá, hát ráhuztam az umbuszal még anyit mondott, hogy nyekk. Eltört a csapágyban egy valami drótféle nyavala.
De mért nem megy rá?!
A hajtókar tengelye 23,8mm, a tányéroknál olyan 5mm az 1 helyen 24,1mm! Hoppá, a csapágy csak 23,9mm belsö méretü.
most van egy törött zsir új csapágyam és egy komuszos hajtókarom.
Hivom a Sramot.
Fog mûködni, de nem fog olyan szépen váltani és hangos is lehet. Egyébként minél több a fokozatszám annál keskenyebb a lánc.
A hg 7es sor lánckerekei pedig csak 0,05mm-vel szélesebbek, a 9esnek jónak kell lenni a 7esre.
De, megy a kilences lánc a hetes lánckeréken. Nem optimális megoldás, de mûködik.
Nekem úgy rémlik, hogy kipróbáltam és a 7-es lánckerékre már a 9-es lánc sem feküdt fel, a 10-es meg még keskenyebb...
Nekem úgy rémlik, hogy kipróbáltam és a 7-es lánckerékre már a 9-es lánc sem feküdt fel, a 10-es meg még keskenyebb...
A sebesség mindent megold.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 7 sebességes rendszerhez használható-e 10 sebességes lánc? Miért vannak különbözõ sebességekhez különbözõ láncok? Nem kompatibilisek vagy csak a fokozatok számához vannak optimalizálva?
Fog mûködni, de nem fog olyan szépen váltani és hangos is lehet. Egyébként minél több a fokozatszám annál keskenyebb a lánc.
Budapesten a Baross utca 92. alatti csapágyboltban vettem Loctite 243-at, legutoljára 2010 nyarán. Ez a „szokásos" bicikliszerelésre, de van (náluk is) izmosabb is (autóhoz pl.).Ez nagyon jó kérdés, mivel vagy 10 csavarboltban próbálkoztam, s nem jártam sikerrel. Ha esetleg találsz megoldást, engem is érdekel, kérlek ne habozz megosztani!
Ez nagyon jó kérdés, mivel vagy 10 csavarboltban próbálkoztam, s nem jártam sikerrel. Ha esetleg találsz megoldást, engem is érdekel, kérlek ne habozz megosztani!
Valaki tudna segíteni abban, hogy amit gyárilag használnak csavarrögzítõt (kék színû) mivel lehetne pótolni , ill. hol lehet ilyet beszerezni?
én integráltnál eddig mindig fordítva csináltam:elõször kar helyére,2 csavar meghúz,majd a végére a kis mûanyag.gyakorlatilag szerintem annak jelentõsége sincsen,csak hogy nézzen ki valahogy.
RAUH-Welt
B E G R I F F