Miért adtad el az SLX-ed?
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
õõõ, most van az lx-hez otthon két középcsapágy. az egyik hosszabb, ez volt annó hozzá (feltételezem 121-es lehet), de azzal kb semmivel nem lenne jobb, plusz a jobb pedál a váz síkjától kintebb kerül vele mint a bal. a másik, asszem 113-as lehet, mert annyira rövid, hogy a váltó nem tudja kistányérra tenni vele a láncot. gondolom, 1*9 felálláshoz jó volna. a másik, ha marad a 2*9, akkor is egészségesebbnek érezném a keskenyebb láncvonalat, mert mégiscsak mászáskor erölködök legtöbbet, a 36-kónusz annyira nem szempont nálam, lefelé inkább lendületbõl megyek. hm, asszem megnézem pontosan mekkora az otthon lévõ hosszabb tengely.
Jani, a rock ringet láncleesés ellen gondoltad?
A sebesség mindent megold.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Szerintem még bõven vállalható az a keresztbenfutás. Nincs lehetõség keskenyebb láncvonalra komoly beavatkozás nélkül. Az 572-es lx 118as vagy 121es középcsapággyal használható a 36/22-vel és keskenyebb lesz a láncvonalad, de ehhez már nem árt a rockring.Shimano XT FC-M760 hajtómûvet használok, 36/22 lánckerekekkel. általában jó a 36, a 22 csak amolyan "vészhelyzet esetére" megfontolásból van fenn. a gondom, hogy a 36-os lánckerék a hátsó 32-essel kombinálva már nagyon keresztben futó láncot eredményez. 68-as középcsapágyház esetén van valamilyen lehetésõg arra, hogy a lánckerekek beljebb kerüljenek? (nem arra gondolok, hogy az 1+2 alátétezésbõl csináljak 2+1-t
) vagy vegyek egy 34-es lánckereket és használjam a régi LX FC-M572 hajtómûvemet rövidebb tengelyû középcsapággyal 1*9 módban?
A sebesség mindent megold.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
1 lánccal mentél 4000km-t és utána raktál fel egy új láncot ? Akkor túl sokat vártál, elõbb kellett volna cserélni.
De ha csak kicsit ugrál a lánc, egy kis idõ után még van esély, hogy összekopnak.
1 lánccal mentél 4000km-t és utána raktál fel egy új láncot ? Akkor túl sokat vártál, elõbb kellett volna cserélni.Ma kicseréltem a láncot és sajnos hátul a kisebb tányérokon ugrálást tapasztaltam. Teljes erõbõl megtekerve sem mindig ugrik. Bár ezt 2-3 km után vontam le. Kicsit most csalódott vagyok mert ennyit bírna egy XT sor?4000km-t?
Ha pártatlan mérést akarsz, lehet: Rohloff AG - HG-IG-CHECK. Ez megmutatja, van-e baj a soroddal.[...] Az is lehet nem hogy egy kicsit hozzá kell kopnia az új lánchoz és talán újra jó lesz?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.