Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Banshee norbs

Banshee norbs

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Nemtudom nekem a régi sram 8 as rendszerel kimentem a világbol 34ezer km beleraktam 1 év alatt utána kapot egy ú láncot és szónélkül ment tovább bene volt szilvásvárad és a többi maraton semi baja nem volt.Néha lemostam egy kis olajat kapot ha nem felejtettem el és kész.
Mostanába elég sitt láncokat csinálnak szeptember végétöl november közepéig 9db láncot szakitotam el és 8 as rendszerel ami elvileg tartósabb.
Láncnyulás enngem nagyon nem érdekel mert a 8 as rendszer nem olyan vészes de általába nálam nincs ideje elkopni a soroknak inkább szétesnek:D
lánccserére megnagynehezen rávetek de azt is csak ritkán :)(kivéve szakadás esetén):D

Jah igen az elnyûhetetlen sorok.........illetve 9 láncot eltépni kicsit több mint 1 hónap alatt.........ahha én meg balettozok
Wha daurs meddle we me?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hehe az én is megnézem kedves fabian gondold át néha amit irsz vagy ha nem szolj mert el kell olvasnom fröleg akkor segít ha rossz a kedvem :D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Banshee norbs

Banshee norbs

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Miért egy évbe nem lehet tekerni 34 ezret?
tavaj elött több volt csak megsugom igaz nem 1láncal vagy 3-4db elment:)

Mikor is hogyan?????akkor 1 kis matematika.........vegyük ezt a szép kerek számot..34000(tényleg kerek a szám....mármint az enyém hogy óóóóóó meg úúúúúúúgy)365 nap tehát napi cirka 93 kilcsi... ha jól tudom suliba jársz meg dolgozol......és utána????szeretném ha megmutatnád hogy ezt hogyan kell csinálni mondjuk 1 hónapon keresztül... ha megmutatod esküszöm h DH géppel fogok hegyet mászni..........
Wha daurs meddle we me?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Ez mióta menetes racsni? Ha már le okostojásozod az embereket okostojás!

azok a bordák a leszedõszerszámhoz vannak ott.

szerk.: egysebességes racsni fogaskereke nem fog rámenni. mert oké, hogy van egy szélességes, de az kb. egy 2cm széles hengertalpon ül.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Az áttételek miatt lehet, hogy szólni kéne az országútisoknak is, nehogy õk is tönkretegyék a térdüket.

Az outisok pörgetnek, de az 53x11-12-t, õk sem igazán használják, ezt max. stéherezve tudod kihasználni.Szerintem.
A fogsorért sorry, benéztem, aztem régi kazettás.
Ha ideges vagy tekerj egyet.Én minden nap nyomom, kivéve max. vasárnap.Vagy tekerj egy cigit!;)
A tüzet pedig nem én szítottam, kezdve a "jobbnál jobb válaszok"-nál az "okosoknak"-ig.
Peace!:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
nem a tekerési stílusodba akarok beleszólni, hanem pusztán a térdeid épségének érdekében mondom, hogy nem egészséges a 48-11es áttétel közlekedésre.

Én az általad említett outis vagyok, akit le kéne szólni az áttétel miatt. a 48-11 kb az 53-12höz áll legközelebb erõsségben. 53-12-t 60km/h fölött sem pörget ki az ember normálisan. Nem kötekedésnek, meg én mindenkirõl elhiszem hogy baromi erõs, de a 48-11 egyszerûen egészségtelen, és ésszerûtlen. Ja és megvalósíthatatlan. Bár az utóbbi nem biztos :)

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
OK, bocs hogy belevettelek, leginkább a másik kolléga pukkantotta le az agyamat, ami amúgy is kivan a tekeréshiánytól. Peace. :)
Közben kiderítettem, nincs 11-es ss cog. Esetleg bmx irányban még kutakodok, vagy valahogy ráberhelni egy kazettásra valót...valahogy...nemtom

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Na még egy... Kizárólag az okostojásokat okostojásozom le, olvasd el, miket írtak.
Tehát akkor ez kazettás racsni? Hogy raktam fel a menetes agyra?
MF-HG50 7s SIS. Menetes és 11 a legkisebb. Már nem gyártják. Remélem sikerült végre tisztázni a rejtélyt.
Ha nem, akkor íme hátulról:
http://oi54.tinypic.com/1zouh5e.jpg [...].

Nos, ma is tanultam valamit, nem tudtam, hogy létezett ilyen - s ma már valóban nem gyártják. Sheldon Brown-nál sem találkoztam vele, s az általam jobban ismert francia Atom, Cyclo, Regina, Sachs (D) stb. régebbi menetes sorokon sem. Még szerencse, hogy okoskodónak tûnõ (bár segítségnek szánt) hozzászólásom végére szerényen odatettem, hogy „szerintem”, jelezvén, hogy nem vagyok teljesen biztos benne - s íme, nem is úgy volt, így legalább történelmi ismereteim bõvültek :). A cikkszám amúgy segíthetett volna a kezdeti köd oszlatásában is.

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Na még egy... Kizárólag az okostojásokat okostojásozom le, olvasd el, miket írtak.
Tehát akkor ez kazettás racsni? Hogy raktam fel a menetes agyra?
MF-HG50 7s SIS. Menetes és 11 a legkisebb. Már nem gyártják. Remélem sikerült végre tisztázni a rejtélyt.
Ha nem, akkor íme hátulról:
Posted Image

Tehát az eredeti kérdésem anno az volt, hogy....

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Ez régi kazisnak néz ki, amin az utsó 11-es kerék menetes és ez rögzíti a többit, ha jól látom.
Tök jó, h ma regisztráltál és osztod az embereket.Amúgy menj nyugodtan 48x11-el, legalább elõbb elfáradsz és a térded is szeretni fog érte.A nyerget meg told le csutkára!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez mióta menetes racsni? Ha már le okostojásozod az embereket okostojás!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Posted Image
A létezõ racsni 11-el, jól látható, hogy melyik kerék mennyire kopott.
Okosoknak megelõzésképpen: nem májerkodok a 48-11-el, hanem mint írtam is, nem szeretek pörgetni, középen a piros szöveg: pizzásdobozon van, és igen, nagyon dzsuvás, télen nem takarítottam, mert tudtam, hogy tavasszal cserélni fogom. A kép most készült, nem photoshop.

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Jobbnál jobb válaszok...:confused:

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Bõven elégnek kell lennie a 48x14-nek sztem.

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
"Ami eddig volt, az valami beragadt készletbõl lehetett." Ezt úgy értettem, hogy ami eddig a biciklimen volt, tehát amit legutoljára vettem.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] Próbakörön kiderült, hogy amit kaptam sort, az nem 11-el kezdõdik, hanem 14-el. Nem tûnt fel, mikor felraktam. Állítólag már rég nem gyártanak ilyet, csak 13-14-el menetes agyra. Ami eddig volt, az valami beragadt készletbõl lehetett. A boltban rendesek voltak, mert visszavették volna, de igazság szerint nem tudok ennél többet költeni már rá, se agycsere, se 52-es hajtómû+váltó+monoblokk nem játszik, melóba járni viszont így akár még elég is lenne. De itt a jó idõ, menni kéne, de a 48-14 nekem lájtos, nem szeretek pörgetni. Korábban írta valaki, hogy a menetes racsnikról le lehet tekerni az elsõ fogaskereket két láncoskulccsal. Ilyen fogaskereket lehet hozzá találni 11 foggal? Találtam ss menetes fogaskereket 3mm, meg 2,3 mm szélességben, csak nem tudom, hogy rámegy-e az én 7-es racsnim végére utolsó fogaskeréknek, meg hogy ezekbõl van-e 11 fogas.

Sajnos nem, 13-as a legkisebb. Nincs elég hely. Sosem volt 11-es lánckerék hetes menetes racsnira, szerintem...

koz

koz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hello! Segítségre lenne szükségem.
A helyzet a következõ. A bringámon (ólomvázas hauzer mtb-fitness) most cseréltem hajtómûvet, láncot, fogaskoszorút. Próbakörön kiderült, hogy amit kaptam sort, az nem 11-el kezdõdik, hanem 14-el. Nem tûnt fel, mikor felraktam. Állítólag már rég nem gyártanak ilyet, csak 13-14-el menetes agyra. Ami eddig volt, az valami beragadt készletbõl lehetett. A boltban rendesek voltak, mert visszavették volna, de igazság szerint nem tudok ennél többet költeni már rá, se agycsere, se 52-es hajtómû+váltó+monoblokk nem játszik, melóba járni viszont így akár még elég is lenne. De itt a jó idõ, menni kéne, de a 48-14 nekem lájtos, nem szeretek pörgetni. Korábban írta valaki, hogy a menetes racsnikról le lehet tekerni az elsõ fogaskereket két láncoskulccsal. Ilyen fogaskereket lehet hozzá találni 11 foggal? Találtam ss menetes fogaskereket 3mm, meg 2,3 mm szélességben, csak nem tudom, hogy rámegy-e az én 7-es racsnim végére utolsó fogaskeréknek, meg hogy ezekbõl van-e 11 fogas.
?
Plz help

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Posted Image

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Lance Armstrong szintû versenyzõk nem mennek ennyit egy évben, pedig õk szinte minden nap tekernek, napi sok-sok órát.
Neked már rég a magyar bajnoknak kéne lenned vagy valami nyugati top csapatban versenyezned.
A kerékméret pontosan van beállítva az órádban ? Ezt most frankón kérdezem.

Képzeld pontos!

Most öszintén logsz a sulibol 5 hónapot napi 170-180km mennek ugy hamar összejön+ a szünetek hétvégék és max 10-11 ig voltam ben a suliba ha mentem:D
Amugy meg a térdem szétment de a kérdésedre a válsaz szétcseszet térdekel a top marcon középtávon 30 ba vagyok simán

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Sokszoros ob gyõztes nõ ismerõsöm 15-20000km-t ment egy évben, amíg aktív volt.