Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
a lényeg, hogy soká'bírásilag jó legyen....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

lánctányérvásárlás lesz a jöbõhéten és 36-os tányért keresek....van két versenyzõ

az egyik ez: FSA Super MTB Chainring | Buy Online | ChainReactionCycles.com
a másik egy 36-os SLX-féle karbon-acél

Melyik vegyem?

slx

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
lánctányérvásárlás lesz a jöbõhéten és 36-os tányért keresek....van két versenyzõ

az egyik ez: FSA Super MTB Chainring | Buy Online | ChainReactionCycles.com
a másik egy 36-os SLX-féle karbon-acél

Melyik vegyem?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Én országutin cseréltem a doki tanácsára átételt 44/54 röl 22/32/42 re
ingencsak pörgös volt ez elsõ 1-2 hétben a combom majd szét szakadt pedig jó pár éve én sem éreztem ilyet
pár hét és szerintem belejösz

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!
Pár nappal ezelõtt írtam a problémámról de nem jutottam még dûlõre!
Ezért újra kérném a segítségeteket a problémám megoldására!

Eddig 175-ös hajtõmûvem volt, de most vettem egy 170mm-est! 184cm vagyok
Tegnap voltunk egy szokásos 45km-es tekerésen és semmi változást nem vettem észre, hegyre nagy sárban meglepõen jól mentem ,talán annyit hogy pörgõsebben lehet lefelé menni!
Viszont az utolsó haza felé vezetõ 5-6Km-en eléggé bedurrant a combom amit utoljára 10éve éreztem elsõ tekeréseim során!
Ez a tudható a lábmozgás megváltoztatásának???
Remélem hozzászokok mert nem szeretném lecserélni az új hajtómûvemet!

Nem hinném hogy attól durrant volna be a combod hisz azt írtad mintha pörgõsebb lett volna bár szerintem ez is csak placebo hatás mivel a két hajtókar hossz közt a különbség 2.91% ez a hátsó soron két fogas kerék közötti különbségnek a 1/3-a ezt nem hiszem hogy észreveszed inkább a geometriához lehet köze.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Az még szerintem a jobbik eset hogy nagyobbra váltasz!
De ha maradok a 170mm-nél akkor utol kell érnem magam!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Tegnap szereltem be én is az új hajtómûvemet a montimra.Pont fordítva, 170-rõl 175-re váltottam, bár csak 180cm vagyok.Kíváncsi vagyok a különbségre, de nem hiszem, hogy bajos lesz.Sztem mindent meg lehet szokni.Pláne, h a kezem és a lábam majomvégtag hosszúságú.:D

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Sziasztok!
Pár nappal ezelõtt írtam a problémámról de nem jutottam még dûlõre!
Ezért újra kérném a segítségeteket a problémám megoldására!

Eddig 175-ös hajtõmûvem volt, de most vettem egy 170mm-est! 184cm vagyok
Tegnap voltunk egy szokásos 45km-es tekerésen és semmi változást nem vettem észre, hegyre nagy sárban meglepõen jól mentem ,talán annyit hogy pörgõsebben lehet lefelé menni!
Viszont az utolsó haza felé vezetõ 5-6Km-en eléggé bedurrant a combom amit utoljára 10éve éreztem elsõ tekeréseim során!
Ez a tudható a lábmozgás megváltoztatásának???
Remélem hozzászokok mert nem szeretném lecserélni az új hajtómûvemet!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Neuheit! Kettenführung Bionicon rot Eurobike-Gewinner bei eBay.de: Fahrradteile (endet 02.04.11 14:07:49 MESZ)

ezen mi ér enyi monétát? Megyek a pincébe csinálok egy hasonlót :)

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

Amikor majd fel akarod rakni a lánckereket látni fogod, hogy mit és hol. Minden hajtómûvön másképp van megoldva.

Idokozben talaltam egy ilyen cikket, gondoltam beteszem ide, hatha vkit meg erint.
FAQLoad - Shimano XT M770 32t middle ring on XT M760 crank

En ez alapjan inkabb a kompozitot csiszolnam le, gondolom hasonlo a helyzet az M660 - M580 kombinacional is.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy az alábbi Sram Rival GXP (172,5mm - 53/39) országúti hajtómûvel van e valakinek tapasztalata? Jó választás lenne e, valamint a melyik országúti Shimano termékkel van egy szinten?
Feltöltött kép

A fenti hajtómûhöz / 68 mm csapágyházszélesség / megfelelõek lennének az alábbi integrált középcsapágyak?
Sram GXP Team
Feltöltött kép
SRAM / Truvativ GXP
Feltöltött kép
A két középcsapágy miben különbözhet és melyiket érdemes választani/használni? / az elsõ képen lévõ középcsapágy a drágább /

Segítségeteket elõre is köszönöm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a peremet hol ?

Amikor majd fel akarod rakni a lánckereket látni fogod, hogy mit és hol. Minden hajtómûvön másképp van megoldva.

A sebesség mindent megold.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

Nem a lánckereket kell reszelni, hanem a hajtómûrõl lereszelni a peremet.

a peremet hol ?

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

mármint arra gondoltam,lehet hogy rövid a lánc,ha egy az egyben raktátok át merev vázról a dolgokat össztelósra,és az bemozgáskor már rövid

Na úgy néz ki, hogy megoldódott a dolog. Visszatettem a régi láncot és azzal nem volt semmi gond. Ezután megnéztem a hosszukat és a régi rövidebb volt két szemmel. Az újból is kivettem két szemet, visszatettem a hajtás oldalra a hézagolót és minden jó lett. Na ebbõl is tanultam, nem is gondoltam volna, hogy rövidebbre kell venni a láncot. Megnéztem a Cube oldalán a bringámhoz tartozó láncot és szerencsére még a szemek száma is meg volt adva, most pont ott vagyok, amit írtak (106 szem).
Még egyszer köszi a tippeket!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a lánckereket kell reszelni, hanem a hajtómûrõl lereszelni a peremet.

A sebesség mindent megold.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

érdemes megnézni, nekem a saint-hoz szinte teljesen át kellett volna reszelni a karbon merevítést :)

hmhm... a baj,hogy itt nem tudom boltban megnezni, csak megrendelni ...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
érdemes megnézni, nekem a saint-hoz szinte teljesen át kellett volna reszelni a karbon merevítést :)

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

rá fog menni, de lehet, hogy reszelgetni kell majd

es mennyit ?:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rá fog menni, de lehet, hogy reszelgetni kell majd

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
sziasztok, valaki meg tudja mondani hogy az M580-as hollowtech II-es LX hajtomure ramegy-e az M660-os SLX kozepsotanyer ? (32-es). a csavarkor atmero, vagy minek hivjak az azonos, de ebbol meg nem derul ki, hogy tenyleg ramegy-e. szivesen felraknam ezt a kompozit tanyert, mert az LX tenyer eleg hamar elkezdett meghajlani, es mostanra egy fogat is elveszitette :(