Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hello!

Tudja valaki, hogy a BSA rendszerû csõtengelyes hajtõmû kompatibilis-e a BB30 rendszerû csapágyazással?
(Mostani országútimon a hajtómûvet (Sram Rival) meg szeretném tartani, és a vázat karbonra szeretném cserélni, viszont az elvileg BB30 lesz.)

Köszi!

nem kompatibilis. mas tengelyatmero
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Marton: én azt hittem az FSA jó lánctányérban.....

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hello!

Tudja valaki, hogy a BSA rendszerû csõtengelyes hajtõmû kompatibilis-e a BB30 rendszerû csapágyazással?
(Mostani országútimon a hajtómûvet (Sram Rival) meg szeretném tartani, és a vázat karbonra szeretném cserélni, viszont az elvileg BB30 lesz.)

Köszi!

dahla

dahla

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
én sem tudtam... köszi a segítséget, akkor a monoblokk kilõve, megy bele egy hagyományos középcsapágy

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

de a csészékre ami benne volt, meg a 36x24 van írva, a francia meg 35x1 nem? vagy ez a szám mit takar?
esélytelen lecserélni akkor?

Ezt akkor nem tudom hova tenni. A 36×24 az olaszra utal, a jobb menet 68-as csapágyházzal viszont franciára.

dahla

dahla

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
de a csészékre ami benne volt, meg a 36x24 van írva, a francia meg 35x1 nem? vagy ez a szám mit takar?
esélytelen lecserélni akkor?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello
Lenne egy olyan problémám, hogy egy ismeretlen márkájú acélvázba szeretnék monoblokkot tenni, viszont méretbeli érdekességek adódtak. Ami biztos, hogy olaszmenetes, viszont a szélessége nem a mindenhol szereplõ 70mm, hanem csak 68. Eddig egy 71eset tudtam csak venni, de ez meg túl széles (és nagy a túlnyúlása). Mitévõ legyek?

Akkor francia menetes.

dahla

dahla

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello
Lenne egy olyan problémám, hogy egy ismeretlen márkájú országútiacélvázba szeretnék monoblokkot tenni, viszont méretbeli érdekességek adódtak. Ami biztos, hogy olaszmenetes, viszont a szélessége nem a mindenhol szereplõ 70mm, hanem csak 68. Eddig egy 71eset tudtam csak venni, de ez meg túl széles (és nagy a túlnyúlása). Mitévõ legyek? Esélytelen ebbe monoblokkot tenni?

fbal

fbal

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi mindenkinek, de ez már magas nekem. Elviszem egy szervízbe, remélem ott ki tudják cserélni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi a segítséget akkor megpróbálom az eBike-on.

Végülis vehetsz, csak akkor még kell egy új racsni/rotor/szabadonfutó is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor még ez segíthet:

Shimano Cassettes & Freehubs

fbal

fbal

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi a segítséget akkor megpróbálom az eBike-on.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ahogy látom UG rendszerû kazetta kell rá, sok sikert a levadászásához. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mond, mert most már azt tudjuk, hogy kazettás agyról van szó.

És mondjuk innen vehetsz:

akkor mégse

fbal

fbal

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Csak annyi van oda írva, hogy Shimano 105 FH-1051, mond ez neked vmit?:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Megnézhetnéd, hogy mi van az agyra írva, mert a kb. 20 évesbõl nem lehet beazonosítani.

fbal

fbal

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy kb. 20 éves országúti Bianchim.
Fogaskoszorút kellene cserélnem (Shimano 105ös szett, 7fogas), de ennyi idõs géphez nem tudom milyen kell ill. egyáltalán hol találhatok hozzá.

Elõre is köszi

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Olcsóból vegyél többet és cserélgesd 5-600km-enként. Sokkal tovább elmegy az egész hajtáslánc.

Pont ezt akarom csinálni ;)
"Ride today, heal tomorrow"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

lánctányérvásárlás lesz a jöbõhéten és 36-os tányért keresek....van két versenyzõ
az egyik ez: FSA Super MTB Chainring | Buy Online | ChainReactionCycles.com
a másik egy 36-os SLX-féle karbon-acél
Melyik vegyem?

Egyértelmûen a Shimano a tartósabb ! Aluban is nagyon jók, acélból meg legalább 2x annyit elmegy. FSA alu tányérok nagyon gyorsan kopnak.

A HG 53,73 és 93 láncok között tartósságban ha jól tudom nincs különbség.(?)Azt olvastam, hogy csak a láncszemeken levõ bevonatban különböznek egymástól. Eddig 73-as láncot használtam, de most fontolgatom, hogy az olcsóbb 53-ast veszek.

Olcsóból vegyél többet és cserélgesd 5-600km-enként. Sokkal tovább elmegy az egész hajtáslánc.
Marci

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A HG 53,73 és 93 láncok között tartósságban ha jól tudom nincs különbség.(?)Azt olvastam, hogy csak a láncszemeken levõ bevonatban különböznek egymástól. Eddig 73-as láncot használtam, de most fontolgatom, hogy az olcsóbb 53-ast veszek.
"Ride today, heal tomorrow"