Az mitől lehet, hogy egy Shimano hajtómű tengelye nem megy bele egy Shimano pressfit középcsapágyba ??? Azaz csak nagyon erős kalapálás hatására ?
Az mitől lehet, hogy egy Shimano hajtómű tengelye nem megy bele egy Shimano pressfit középcsapágyba ??? Azaz csak nagyon erős kalapálás hatására ?
Nekik van 26-38-ig SLX karra (is) single lánckerekük, szerintem klassz termékeket gyártanak:
https://www.wolftoot...himano-xt-m8000
Van hozzá csavar is kifejezettem a beleér-nem ér bele problémára:
https://www.wolftoot...lts-nuts-for-1x
Nekem egyébként Blackspire volt régebbi XT karon és alátételeznem kellett. Azzal is működött, a Wolf elegánsabb és talán nem a világvége árban az a pár csavar.
nekem is van 30T Snail, LX karral, itt már ugye integrált a lánctányér anya, meg az "alátét" is, szóval csak megerősíthetem, hogy a lánc ennél szépen a karokon belül fut.
A 32T acél Surly nekem annó 960-as xtr-en volt fent, ami ilyen módon volt átalakítva:
Az említett slx (gyárilag két-tányéros) karon most SNAIL tányér van, és igen, meglehetősen vastag maga a tányér, úgyhogy bőven előfordulhat, hogy csak emiatt lett teljesen jó.
szép a bicajod, a külsők is nagyon klasszak!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
érdekes, nekem a Surly 32T egysebis tányérjával (ami kb egy acéllapból van kivágva) már beleért a csillag karjainak csücskeibe a lánc és másoknál is olvastam, hogy így van. milyen tányért használsz? lehet, hogy a tiédnek kicsit szélesebb a tányér alsó/belső, a csillaggal érintkező része, így elég helyet hagy a láncnak felül/kívül. (azt meg sem kérdezem, hogy ugye nem 3 tányéros hajtóműved van?)
ezen a képen 32T van, de a srác kicsit reszelt a csillag csücskeinek belső oldalán, hogy elférjen (a problémát is jól szemlélteti):
itt írja a fenti kép feltöltője (friz) válaszolva a kérdésre, hogy nem ért-e bele a lánc a karba:
"It did. I ground a small bevel on the spider to make room for the chain."
(a 30T más tészta, az a legtöbb 104-es karon csak alátétekkel használható, tudomásom szerint.)
A 32T acél Surly nekem annó 960-as xtr-en volt fent, ami ilyen módon volt átalakítva:
Az említett slx (gyárilag két-tányéros) karon most SNAIL tányér van, és igen, meglehetősen vastag maga a tányér, úgyhogy bőven előfordulhat, hogy csak emiatt lett teljesen jó.
Mars módosította - 2018. július 05. - 11:34
Így van, nekem viszont az a tapasztalatom, hogy most is 32-es egysebességes tányérral használom, és gond nélkül működik, nem ér bele a lánc a csillagba. A 30-as tányér már valóban nem fér el, ott alátétezni kell a tányér és a csillag között, illetve sok olyan 30t tányért kapni, ami alapból kiemelkedik a menetnél, tehát kvázi "gyári alátétes".
érdekes, nekem a Surly 32T egysebis tányérjával (ami kb egy acéllapból van kivágva) már beleért a csillag karjainak csücskeibe a lánc és másoknál is olvastam, hogy így van. milyen tányért használsz? lehet, hogy a tiédnek kicsit szélesebb a tányér alsó/belső, a csillaggal érintkező része, így elég helyet hagy a láncnak felül/kívül. (azt meg sem kérdezem, hogy ugye nem 3 tányéros hajtóműved van?)
ezen a képen 32T van, de a srác kicsit reszelt a csillag csücskeinek belső oldalán, hogy elférjen (a problémát is jól szemlélteti):
itt írja a fenti kép feltöltője (friz) válaszolva a kérdésre, hogy nem ért-e bele a lánc a karba:
"It did. I ground a small bevel on the spider to make room for the chain."
(a 30T más tészta, az a legtöbb 104-es karon csak alátétekkel használható, tudomásom szerint.)
Kisherceg módosította - 2018. július 05. - 10:31
ja, kicsit kihalt, de így van ez évek óta, csak pár "őslény" jár ide.
az slx kar jó cucc egyébként, volt ilyenem. nagy előnye, hogy alig-alig venni észre rajta a használat nyomait, jó a felületkezelése. amire érdemes figyelni, hogy egysebis tányérból 33T a legkisebb amivel (faragás nélkül) használni tudod. bár mivel a 9-es kompatibilitást kérdezted, gondolom ez nem annyira szempont...
Így van, nekem viszont az a tapasztalatom, hogy most is 32-es egysebességes tányérral használom, és gond nélkül működik, nem ér bele a lánc a csillagba. A 30-as tányér már valóban nem fér el, ott alátétezni kell a tányér és a csillag között, illetve sok olyan 30t tányért kapni, ami alapból kiemelkedik a menetnél, tehát kvázi "gyári alátétes".
Kozben kigugliztam h kompatibilis, de amugy kihalt a forum vagy mi ez a pangas?
ja, kicsit kihalt, de így van ez évek óta, csak pár "őslény" jár ide.
az slx kar jó cucc egyébként, volt ilyenem. nagy előnye, hogy alig-alig venni észre rajta a használat nyomait, jó a felületkezelése. amire érdemes figyelni, hogy egysebis tányérból 33T a legkisebb amivel (faragás nélkül) használni tudod. bár mivel a 9-es kompatibilitást kérdezted, gondolom ez nem annyira szempont...
Értem én, hogy 12-es sor, nade ez a súly azért elég meredek lett
és messze nem működik olyan finoman mint a kicsit nagyobb tesó (gx eagle)
Értem én, hogy 12-es sor, nade ez a súly azért elég meredek lett
https://bikerumor.co...st-impressions/
http://fanaticbike.h...asmero-szerszam
0.2 és 0.5-ös nyúlást is mér. És ugyebár 0.5-nél kukázza az átlagember.. tehát hasznos
Mondjuk a 0.5 körüli nyúlást füllel hamarabb kiszúrod, mert zajosabban fut a lánc, sőt, egyes lánckerekeken már hezitál-lassabban vált. A 0.75 az már nagyon végstádium, ideális esetben (de még optimálisban sem) nem engeded addig futtatni.
Opcionális metódus a campag-féle "6 szemnél max. 132.60mm", szintén kiváló. És itt elég egy tolómérő kaliper...
Én meg csak tekerek, 'szt ha már nem birom, akkor tolom.
![]()
Ez az, hogy én is. Ugyanakkor jó lenne kevesebbet
van erre program http://ritzelrechner.de/
en altalaban sebesseget, fordulatot nezek.
Mindenre (is) van már program, de van, amihez az egyszerű fejszámolás is elég, ez meg épp olyan volt.
van erre program http://ritzelrechner.de/
en altalaban sebesseget, fordulatot nezek.
arn módosította - 2018. május 31. - 19:43
Az csak egy ideig arany színű (Sram) Lekopik róla és akkor az is ezüst színű lesz.
Még soha nem történt meg.
Ha tudsz vegyél arany színűt, egyszerűbb vele a lánc olajozása, onnan kezded, és odáig csepegtetsz.
Az csak egy ideig arany színű (Sram) Lekopik róla és akkor az is ezüst színű lesz.