Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2018. August 03. - 06:32
Jónak tűnik. Még nem mértem meg a méreteit.
Posted 2018. August 02. - 15:38
Posted 2018. August 02. - 14:16
Outi topikban már írtam, de
ZTTO bottom bracket keresőszó a kulcs. Aliexpressz, ZTTO :))
aliexpress.com/item/BB386-EVO-PF30-30-bicycle-Press-Fit-Bottom-Brackets-Axle-for-MTB-Road-Rotor-3D-SRAM/32866031313.html
igen, tényleg összecsavarós
Shimano kozepcsapagy helyett akarna masikat, aminek 41 mm az atmeroje. Csak ezt talaltam, ami 41 mm-es atmeroju es belemegy a 24 mm-es tengely, vagyis shimano pressfit helyett jo. De a kozepso tavtarto muanyag, csak a csesze alu.
aliexpress.com/item/ZTTO-BB92-BB90-BB86-Press-Fit-Bottom-Brackets-for-Shimano-Prowheel-24mm-Crankset/32803812780.html
A teljesen femhazasbol nincs 41 mm-es atmerovel, csak 46 mm-es:
aliexpress.com/item/ZTTO-BB386-EVO-PF30-30-bicycle-Press-Fit-Bottom-Brackets-Axis-for-MTB-Road-bike-Rotor/32829339165.html
Bar van ez, s ehhez mar csak 30-rol 24 mm-re valo szukito kell hozza, ami biztos fasza lehet, ha bejut oda retek:
aliexpress.com/item/Spcycle-BB86-BB90-BB92-30mm-Press-Fit-Bottom-Brackets-For-Road-MTB-Mountain-Bike-30mm-Crankset/32882606623.html
Korabban tetszett ez a ketoldalrol osszecsavart megoldas, de annyira mar nem tetszene, ha azokkal a kis bevagasokkal tarkitott peremmel kene kihajtani, ha egyszer jol osszerohadt az alu aluval. Hasonlo, vagy inkabb pont ugyanez a Wheels Manufacturing megoldasa, csak dragabban meg me'g dragabb csapagyakkal valaszthatoan:
Amit me'g nezegettem, az a bbinfinite kozepcsapagya volt, meggyozoen bemutatjak, hogy miert is fasza a megoldasuk, csak ennyibol is veszek legalabb tiz SM-BB71-41 csapagyat...
Edited by blash, 2018. August 02. - 14:21.
Posted 2018. August 02. - 13:01
Míg egy 32T ovális tányér esetén ~2mm offset elég, hogy ne érjen a lánc a spiderbe, a 30T ovális tányérnál más probléma is akad. Itt már el sem fér a hagyományos hajtómű csavar. Helyette 2 db hézagoló gyűrűt ad a gyártó és hozzá 1-1 db T25-ös fejű acél csavart.
A kék hajtómű csavarok pedig nem a gyári absoluteBlack csavarok, helyette 2 db 10mm-es WolfTooth csavart választottam inkább, nagyobb velük a menetek közti átfedés. Tudni kell ehhez azt, hogy a Quarq spider vastagabb, mint a spiderek többsége, hosszabb csavarok szükségesek hozzá.
Megvilágosodtam, köszönöm!
Posted 2018. August 02. - 12:26
@Zsolt: Ezt már több embernél látom, hogy nem egyformák a lánctányér csavarok. Mi ott az a fura kicsi torx csavar, és miért van rá szükség?
Míg egy 32T ovális tányér esetén ~2mm offset elég, hogy ne érjen a lánc a spiderbe, a 30T ovális tányérnál más probléma is akad. Itt már el sem fér a hagyományos hajtómű csavar. Helyette 2 db hézagoló gyűrűt ad a gyártó és hozzá 1-1 db T25-ös fejű acél csavart.
A kék hajtómű csavarok pedig nem a gyári absoluteBlack csavarok, helyette 2 db 10mm-es WolfTooth csavart választottam inkább, nagyobb velük a menetek közti átfedés. Tudni kell ehhez azt, hogy a Quarq spider vastagabb, mint a spiderek többsége, hosszabb csavarok szükségesek hozzá.
Posted 2018. August 02. - 12:19
Outi topikban már írtam, de
ZTTO bottom bracket keresőszó a kulcs. Aliexpressz, ZTTO )
https://www.aliexpre...iceBeautifyAB=0
igen, tényleg összecsavarós
Edited by Vejne, 2018. August 02. - 12:21.
Posted 2018. August 02. - 11:38
Korabban gondolkodtam en is valami femhazas pressfit csapagyon, de inkabb vettem par darab shimano kozepreszt, s me'g igy is joval olcsobb, meg eddig csak akkor recseget, mikor mar csere erett lett a csapagy. Nekem sincs eddig tul sok bajom a pressfittel.Egy ilyen PF középrész mennyivel jobb vajon, mint a sima gyári műanyagcsészés shimano?
bike-components.de/en/Chris-King/PressFit-24-Innenlager-p40408/
Hamarosan cserélnem kell a középrészt, és bár semmilyen problémám nem volt a shimano slx szintű csapágyaival, mégis szeretném (ha van értelme), hogy valami jó, megbízható és tartós dolog kerüljön a vázba, mert úgy vélem, hogy az megérdemli az ilyen szintű alkatrészeket is. (scott scale)
A shimano műanyagcsészés megoldásával sincs gond, sosem recsegett, mindig szépen forgott, csupán a benne lévő csapágyak kezdenek elhasználódni, morogni, de pl még nem kotyognak. Mivel úgyis csak csészéstől lehet ezeket a csapágyakat cserélni, ezért gondoltam valami fejlettebb megoldásra. (ha fejlettebb)
Edited by blash, 2018. August 02. - 11:39.
Posted 2018. August 02. - 10:58
@Zsolt: Ezt már több embernél látom, hogy nem egyformák a lánctányér csavarok. Mi ott az a fura kicsi torx csavar, és miért van rá szükség?
Posted 2018. August 02. - 08:49
Egy ilyen PF középrész mennyivel jobb vajon, mint a sima gyári műanyagcsészés shimano?
https://www.bike-com...nlager-p40408/
Hamarosan cserélnem kell a középrészt, és bár semmilyen problémám nem volt a shimano slx szintű csapágyaival, mégis szeretném (ha van értelme), hogy valami jó, megbízható és tartós dolog kerüljön a vázba, mert úgy vélem, hogy az megérdemli az ilyen szintű alkatrészeket is. (scott scale)
A shimano műanyagcsészés megoldásával sincs gond, sosem recsegett, mindig szépen forgott, csupán a benne lévő csapágyak kezdenek elhasználódni, morogni, de pl még nem kotyognak. Mivel úgyis csak csészéstől lehet ezeket a csapágyakat cserélni, ezért gondoltam valami fejlettebb megoldásra. (ha fejlettebb)
Posted 2018. July 31. - 23:09
még egy waxos megoldás.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Posted 2018. July 12. - 10:51
Pressfit középcsapi. Hajtás oldalán raktam egy 2mm-es távtartót de utólag jöttem rá, hogy nem volt rá szükség.
Okozhat ez valami nagy bajt ? Azon kívül, hogy a láncvonal kicsit kijjebb került.
+ ugye így a bal oldalon a kilógó tengelyvég rövidebb lett 2 milivel. De remélem ebből sem lesz nagy baj, fogja még ott elég a hajtókart. (azaz a hajtókar a tengelyt)
Posted 2018. July 11. - 19:18
Egy ismerős múlt héten vett, rákérdeztem, az alábbi választ kaptam:
Ebay.
Vagy van egy srác a keleti mögött a Retro Kerékpárboltban lehet még van neki.
Próba cseresznye.
Koszi, felhivom! 2 honapja rendeltem kettot az ebay-rol, es maig nem jott meg...
Posted 2018. July 11. - 16:38
Legközelebb tedd be a fagyasztoba a hajtokart a tengellyel
A vázat meg a sütőbe !!! Biztos ami biztos.
Posted 2018. July 11. - 15:47
@Bikertigger: Ilyen: https://bikelogistic...valtotarto-ful/ elérhető Nálatok jelenleg? Vagy azt is kérdezhetném, hogy van valaki, aki tud valakit, akinek van ilyen valamije, és eladó? Köszi!
Egy ismerős múlt héten vett, rákérdeztem, az alábbi választ kaptam:
Ebay.
Vagy van egy srác a keleti mögött a Retro Kerékpárboltban lehet még van neki.
Próba cseresznye.
Posted 2018. July 10. - 21:01
Legközelebb tedd be a fagyasztoba a hajtokart a tengellyelHát, őőőő...Belement. De "elvileg" ennek elég lenne egy-két gumikalapácsos ráütés és akkor belemegy a hajtómű. De itt konkrétan vaskalapáccsal püfölni kellett. Nagyon !!! A kiszedésnél meg a tengelyen rajtamaradt a csapágy. Amúgy más baj nem volt.
Haver szerint inkább szoros legyen, mint lötyögjön. Ezzel nem tudok vitázni.
Posted 2018. July 09. - 23:28
akkor csak belement, nem?
Hát, őőőő...Belement. De "elvileg" ennek elég lenne egy-két gumikalapácsos ráütés és akkor belemegy a hajtómű. De itt konkrétan vaskalapáccsal püfölni kellett. Nagyon !!! A kiszedésnél meg a tengelyen rajtamaradt a csapágy. Amúgy más baj nem volt.
Haver szerint inkább szoros legyen, mint lötyögjön. Ezzel nem tudok vitázni.
- Kisherceg likes this
Posted 2018. July 09. - 22:14
Köszi szépen!már nem ott ...
de megnéztem nincs
holnap megkérdem volt kollégát mikor lesz, illetve esetleg tud e boltot aki készletre vett...
Posted 2018. July 09. - 22:03
@Bikertigger: Ilyen: https://bikelogistic...valtotarto-ful/ elérhető Nálatok jelenleg? Vagy azt is kérdezhetném, hogy van valaki, aki tud valakit, akinek van ilyen valamije, és eladó? Köszi!
már nem ott ...
de megnéztem nincs
holnap megkérdem volt kollégát mikor lesz, illetve esetleg tud e boltot aki készletre vett...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2018. July 09. - 14:33
Edited by Mars, 2018. July 09. - 14:33.