Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha tobb lancot cserelgetsz egy fogaskereksorral az mitol vetesforgo? marmint a "forgo" reszt ertem, de mi koze a veteshez? :)

on
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Na pár amatõr kérdés: Mik különbségek a hg-53-73-93 láncok között?? anyag, tartósság, "nyúlásállóság"??? (esetleg a 9sebességes xtr megéri a plusz forintokat? (ez öszvissz 7000 pénz, ennyit megér? :D)
Valamint, honnan tudhatom hogy ha egy rendszerben cserélem a sort meg a láncot, nem-e kell a kis tányért is elöl? (esetleg középsõt?!?!) (félek boltba menni, nehogy a "naná, hogy cserélni kell" stílussal jöjjenek :D) az ismerõs bolt akikben bízok (bringavarázs), az messze van, nincs idõm kimenni, és a héten meg el akarom intézni... :/ )

Az 53as láncból vegyél többet és cserélgesd õket vetésforgóban 5-600 km-enként.
Általában ha cserélsz sort és láncot, akkor szokták elöl is cserélni a tányérokat. Ez így egy rendszer. Ha nem cserélsz és már jó kopott a kis és középtányérod, akkor az új lánc ugrani fog ha erõsebben odalépsz neki.
Marci

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok,

létezik 16 fogszámosnál kisebb hátsó szabadonfutó (egysebességes persze)? Illetve az érdekelne inkább, kapható-e ilyen. Jelenleg egy noname 16 fogas szabadonfutó van ss paripámon, de keresek ennél csendesebbet, kicsit talán minõségibbet is, ha lehet kisebb, ha nem, akkor azonos fogszámmal. :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
A Sram 10-es patentszeme használható idei shimano (105) láncokkal?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na pár amatõr kérdés: Mik különbségek a hg-53-73-93 láncok között?? anyag, tartósság, "nyúlásállóság"??? (esetleg a 9sebességes xtr megéri a plusz forintokat? (ez öszvissz 7000 pénz, ennyit megér? :D)

HG-53 a legjobb vétel.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

A Shimano FC-M411 és FC-M410 hajtómû között mi a különbség?Ezekhez lehet kapni külön lánctányért?CN-HG50-es lánccal mindkettõ kompatibilis?

m411-bõl van 48-38-28-as fogkiosztás is, m410-bõl csak 42-32-22.

lehet. kompatibilisek egymással a tányérok (amik meg minimálisan nem, azokat is meg lehet oldani)
igen.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Valamint, honnan tudhatom hogy ha egy rendszerben cserélem a sort meg a láncot, nem-e kell a kis tányért is elöl? (esetleg középsõt?!?!) (félek boltba menni, nehogy a "naná, hogy cserélni kell" stílussal jöjjenek :D) az ismerõs bolt akikben bízok (bringavarázs), az messze van, nincs idõm kimenni, és a héten meg el akarom intézni... :/ )

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az mennyire normális, hogy használatban lévõ és rendszeresen kent lánc több szeme is megszorult (Sram PC 991)?
A lánc már elég sokat futott, kopott, ezért nem értem.

nekem is a szarrá kopott lánc kezdett szorulni

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
A Shimano FC-M411 és FC-M410 hajtómû között mi a különbség?Ezekhez lehet kapni külön lánctányért?CN-HG50-es lánccal mindkettõ kompatibilis?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Az mennyire normális, hogy használatban lévõ és rendszeresen kent lánc több szeme is megszorult (Sram PC 991)?
A lánc már elég sokat futott, kopott, ezért nem értem.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a gyors válaszokat.
Nem teljesen egy "csak" van a háttérben,hanem mert a fr gépen úgy érzem nem mindig elõnyös a 180 -as hosszúságú xt és akarok építeni lassacskán egy merevfarú xc gépet is és abba szerintem jobban illene.
(Na meg most elég jó áron tudnék szerezni egy slx hajtómûvet. :D)
Az a 20 gramm nem a lánctányérok miatt van az xt javán?
Szép a jövõ évi feka xt, még el is gondolkoztam rajta,de van egy olyan érzésem,h a cipõ oldala a feka hajtómûvet nagyon látványosan meg koptatja.

De igen. Kb a lánctányérok és a csavarok adják a különbséget. A 180as xt karokat jó pénzért el lehet adni, mert ritkák itthon.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
9-es rendszerhez gondolom próbáljunk meg másik hajtómávet is szerezni a méret problémák miatt (a 9es, vékonyabb rendszer)? , vagy jó lehet ideiglenesen a gyári egyszerû 7es rendszerhez használt hajtómû? Szerintem szétszedné a láncot egy idõ után. Jól gondolom? (de minimum nem váltana elõl rendesen asszem)

- hangonsan gondolkodom, de azért megerõsíthet valaki. :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszi a gyors válaszokat.
Nem teljesen egy "csak" van a háttérben,hanem mert a fr gépen úgy érzem nem mindig elõnyös a 180 -as hosszúságú xt és akarok építeni lassacskán egy merevfarú xc gépet is és abba szerintem jobban illene.
(Na meg most elég jó áron tudnék szerezni egy slx hajtómûvet. :D)
Az a 20 gramm nem a lánctányérok miatt van az xt javán?
Szép a jövõ évi feka xt, még el is gondolkoztam rajta,de van egy olyan érzésem,h a cipõ oldala a feka hajtómûvet nagyon látványosan meg koptatja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

tanult kollégák szerint az slx okosabb egy acélpersellyel a pedálfuratnál. én hiszek nekik és slx-re gyúrok. súlyra meg tán ~20g az xt javára.

3 tányérosoknál 60 g de kb pont ki nem sz....a le.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nagyon szemezek az slx hajtómûvel meg az xt-vel is de....
Az slx jobban tetszik kinézetre,színvilágban jobban menne az épülõ géphez,viszont a mostani hajtómûvem egy 2006-os xt és ezzel megbontanám a full xt szettet. :D
Arra lennék kíváncsi,h a két hajtómû között a lánctányérokban és a dizájnon felül van eltérés? A lánctányér nem szempont,mert nem a gyári méreteket akarom használni.
Szóval nem tudom eldönteni,h van-e értelme új xt-re cserélni a régit vagy slx-re.
Elõre is köszi a segítséget. :)

én a helyedben azt tisztáznám magamban, hogy mi az, ami miatt új hajtómûvet kéne venni

ha csak egy "csak" van a serpenyõben, akkor kár kérdezni, hogy jobban járnál-e egy tulajdonságaiban tökugyanolyan hajtómûvel, mint ami most van

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Az slx jobban tetszik kinézetre,színvilágban jobban menne az épülõ géphez,viszont a mostani hajtómûvem egy 2006-os xt és ezzel megbontanám a full xt szettet. :D
Arra lennék kíváncsi,h a két hajtómû között a lánctányérokban és a dizájnon felül van eltérés? A lánctányér nem szempont,mert nem a gyári méreteket akarom használni.
Szóval nem tudom eldönteni,h van-e értelme új xt-re cserélni a régit vagy slx-re.

tanult kollégák szerint az slx okosabb egy acélpersellyel a pedálfuratnál. én hiszek nekik és slx-re gyúrok. súlyra meg tán ~20g az xt javára.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
mostaniakból én slx-et vennék. az tetszik a legjobban

viszont a jövõ évi fekete xt :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a shimano középrészek "ipari csapágyasak" helyesebben szólva mélyhornyú golyóscsapágyasak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Igen,rosszul fogalmaztam.Race Face,Truva,stb.,ezek zárt csapágyasok.A Shimano is az lenne?Ha ki kell cserélni a középrészemet,megtudom,mert úgyis szétszedem!:-)Már kaptam infót-és köszönöm-a zárt csapágyról,amit bele lehet "préselni az alu házba.
Magellan-os