on
Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2011. április 27. - 23:40
on
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 27. - 22:56
Az 53as láncból vegyél többet és cserélgesd õket vetésforgóban 5-600 km-enként.Na pár amatõr kérdés: Mik különbségek a hg-53-73-93 láncok között?? anyag, tartósság, "nyúlásállóság"??? (esetleg a 9sebességes xtr megéri a plusz forintokat? (ez öszvissz 7000 pénz, ennyit megér?
)
Valamint, honnan tudhatom hogy ha egy rendszerben cserélem a sort meg a láncot, nem-e kell a kis tányért is elöl? (esetleg középsõt?!?!) (félek boltba menni, nehogy a "naná, hogy cserélni kell" stílussal jöjjenek) az ismerõs bolt akikben bízok (bringavarázs), az messze van, nincs idõm kimenni, és a héten meg el akarom intézni... :/ )
Általában ha cserélsz sort és láncot, akkor szokták elöl is cserélni a tányérokat. Ez így egy rendszer. Ha nem cserélsz és már jó kopott a kis és középtányérod, akkor az új lánc ugrani fog ha erõsebben odalépsz neki.
Írta 2011. április 27. - 22:34
létezik 16 fogszámosnál kisebb hátsó szabadonfutó (egysebességes persze)? Illetve az érdekelne inkább, kapható-e ilyen. Jelenleg egy noname 16 fogas szabadonfutó van ss paripámon, de keresek ennél csendesebbet, kicsit talán minõségibbet is, ha lehet kisebb, ha nem, akkor azonos fogszámmal.
Írta 2011. április 27. - 20:46
Írta 2011. április 27. - 20:19
HG-53 a legjobb vétel.Na pár amatõr kérdés: Mik különbségek a hg-53-73-93 láncok között?? anyag, tartósság, "nyúlásállóság"??? (esetleg a 9sebességes xtr megéri a plusz forintokat? (ez öszvissz 7000 pénz, ennyit megér?
)
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 27. - 20:04
A Shimano FC-M411 és FC-M410 hajtómû között mi a különbség?Ezekhez lehet kapni külön lánctányért?CN-HG50-es lánccal mindkettõ kompatibilis?
m411-bõl van 48-38-28-as fogkiosztás is, m410-bõl csak 42-32-22.
lehet. kompatibilisek egymással a tányérok (amik meg minimálisan nem, azokat is meg lehet oldani)
igen.
Írta 2011. április 27. - 20:04
Valamint, honnan tudhatom hogy ha egy rendszerben cserélem a sort meg a láncot, nem-e kell a kis tányért is elöl? (esetleg középsõt?!?!) (félek boltba menni, nehogy a "naná, hogy cserélni kell" stílussal jöjjenek
Írta 2011. április 27. - 19:52
Az mennyire normális, hogy használatban lévõ és rendszeresen kent lánc több szeme is megszorult (Sram PC 991)?
A lánc már elég sokat futott, kopott, ezért nem értem.
nekem is a szarrá kopott lánc kezdett szorulni
Írta 2011. április 27. - 19:47
Írta 2011. április 27. - 19:35
A lánc már elég sokat futott, kopott, ezért nem értem.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. április 26. - 23:30
Köszi a gyors válaszokat.
Nem teljesen egy "csak" van a háttérben,hanem mert a fr gépen úgy érzem nem mindig elõnyös a 180 -as hosszúságú xt és akarok építeni lassacskán egy merevfarú xc gépet is és abba szerintem jobban illene.
(Na meg most elég jó áron tudnék szerezni egy slx hajtómûvet.)
Az a 20 gramm nem a lánctányérok miatt van az xt javán?
Szép a jövõ évi feka xt, még el is gondolkoztam rajta,de van egy olyan érzésem,h a cipõ oldala a feka hajtómûvet nagyon látványosan meg koptatja.
De igen. Kb a lánctányérok és a csavarok adják a különbséget. A 180as xt karokat jó pénzért el lehet adni, mert ritkák itthon.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 26. - 23:27
- hangonsan gondolkodom, de azért megerõsíthet valaki.
Írta 2011. április 26. - 22:28
Nem teljesen egy "csak" van a háttérben,hanem mert a fr gépen úgy érzem nem mindig elõnyös a 180 -as hosszúságú xt és akarok építeni lassacskán egy merevfarú xc gépet is és abba szerintem jobban illene.
(Na meg most elég jó áron tudnék szerezni egy slx hajtómûvet.
Az a 20 gramm nem a lánctányérok miatt van az xt javán?
Szép a jövõ évi feka xt, még el is gondolkoztam rajta,de van egy olyan érzésem,h a cipõ oldala a feka hajtómûvet nagyon látványosan meg koptatja.
Írta 2011. április 26. - 22:27
tanult kollégák szerint az slx okosabb egy acélpersellyel a pedálfuratnál. én hiszek nekik és slx-re gyúrok. súlyra meg tán ~20g az xt javára.
3 tányérosoknál 60 g de kb pont ki nem sz....a le.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 26. - 22:22
Nagyon szemezek az slx hajtómûvel meg az xt-vel is de....
Az slx jobban tetszik kinézetre,színvilágban jobban menne az épülõ géphez,viszont a mostani hajtómûvem egy 2006-os xt és ezzel megbontanám a full xt szettet.
Arra lennék kíváncsi,h a két hajtómû között a lánctányérokban és a dizájnon felül van eltérés? A lánctányér nem szempont,mert nem a gyári méreteket akarom használni.
Szóval nem tudom eldönteni,h van-e értelme új xt-re cserélni a régit vagy slx-re.
Elõre is köszi a segítséget.
én a helyedben azt tisztáznám magamban, hogy mi az, ami miatt új hajtómûvet kéne venni
ha csak egy "csak" van a serpenyõben, akkor kár kérdezni, hogy jobban járnál-e egy tulajdonságaiban tökugyanolyan hajtómûvel, mint ami most van
Írta 2011. április 26. - 22:19
Nagyon szemezek az slx hajtómûvel meg az xt-vel is de....
Az slx jobban tetszik kinézetre,színvilágban jobban menne az épülõ géphez,viszont a mostani hajtómûvem egy 2006-os xt és ezzel megbontanám a full xt szettet.
Arra lennék kíváncsi,h a két hajtómû között a lánctányérokban és a dizájnon felül van eltérés? A lánctányér nem szempont,mert nem a gyári méreteket akarom használni.
Szóval nem tudom eldönteni,h van-e értelme új xt-re cserélni a régit vagy slx-re.
tanult kollégák szerint az slx okosabb egy acélpersellyel a pedálfuratnál. én hiszek nekik és slx-re gyúrok. súlyra meg tán ~20g az xt javára.
Írta 2011. április 26. - 22:16
viszont a jövõ évi fekete xt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 26. - 22:10
Írta 2011. április 26. - 21:49
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 26. - 21:16

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére