nem csak itthon, máshol sem elérhetõ más, mint a CS-HG50, mert megszüntette a gyártását a nyolcas CS-HG70-nek a Shimano 3 éve (2008.10.31)
Köszöntem szépen!

nem csak itthon, máshol sem elérhetõ más, mint a CS-HG50, mert megszüntette a gyártását a nyolcas CS-HG70-nek a Shimano 3 éve (2008.10.31)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Amit az ebike-on egyformának látsz az nem a lánc szélessége (2 mm-es lánc ugye azért elég elképzelhetetlen). A keskenyebbek (elvileg) rövidebb élettartamúak.
Sziasztok!
Mi a különbség a 9, 10 és 11 sebességes láncok és fogaskerekek között? Ebike-on azt látom, hogy mindhárom típusú lánc azonos szélességû. Mégis különbözõ kategóriába sorolták õket. Mi lehet az eltérés? Kompatibilisek egymással?
Élettartamban van különbség?
Köszi!
A hátsó váltón is lehet görbe valami (vagy a kanál, vagy maga a test).
9-es rendszer sokkal kényesebb minden kis hibára , mint a régi 6-os vagy 7-esek voltak.
A távolságot amúgy a kis csillagcsavarral lehet állítani a váltó tövében hátulról, de az szerintem nem okozhat ilyent.
Görbe a váltófül, vagy a sor és a váltó távolsága nem jól van belõve.
Alivio
A 2000 forintos shimano hg (talán 40?) lánc bõven jó szerintem. Biztos jobb nála a kétszer drágább, de én nem tapasztaltam semmiféle hátrányt. Deore-alivio váltó szettnél jól mûködik.
&
Köszi a válaszokat, akkor UG felejtõ!
KMC K82-rõl jókat olvasok. Szerintetek érdemes ilyet venni, vagy maradjak valami Shimano HG láncnál?