Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

nem csak itthon, máshol sem elérhetõ más, mint a CS-HG50, mert megszüntette a gyártását a nyolcas CS-HG70-nek a Shimano 3 éve (2008.10.31)

Köszöntem szépen! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
3 féle van belõlük
az alapkivitelen nincs
a "csúcs" verzión van. és van vmi köztes is már nem emléxem

ettõl független a c verzió sem éri el a shimano váltásteljesítményét
viszont tartósabb (mindez 08 ban , az újabb verzióju simano tányérok már úgy tudom jobbajk)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Gebhardt vagy BBB lánctányérokat (64/104mm MTB méret) ismeri valaki?
Netes képeken úgy látom, hogy nincsenek rajtuk váltást segítõ pöckök. Ez igaz, vagy csak rosszak a képek, amiket nézek?
Ha igaz, akkor ez mennyire hátráltatja a váltást?

Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem csak itthon, máshol sem elérhetõ más, mint a CS-HG50, mert megszüntette a gyártását a nyolcas CS-HG70-nek a Shimano 3 éve (2008.10.31)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szia Rob!

Ha olvasod... Olyan kérdésem lenne, hogy 8-as 12-21 kazetta milyen változatban elérhetõ itthon? Csak CS-HG50? Vagy van más is 70-es stb.

Köszi

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Amit az ebike-on egyformának látsz az nem a lánc szélessége (2 mm-es lánc ugye azért elég elképzelhetetlen). A keskenyebbek (elvileg) rövidebb élettartamúak.

Oké, akkor gondolom, a fogaskerék szélessége az a 2,xxx mm, ugye?

Ha igen, akkor a hajtómû lánctányérok is használhatóak mindegyikhez, nem?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a különbség a 9, 10 és 11 sebességes láncok és fogaskerekek között? Ebike-on azt látom, hogy mindhárom típusú lánc azonos szélességû. Mégis különbözõ kategóriába sorolták õket. Mi lehet az eltérés? Kompatibilisek egymással?
Élettartamban van különbség?

Köszi!

Amit az ebike-on egyformának látsz az nem a lánc szélessége (2 mm-es lánc ugye azért elég elképzelhetetlen). A keskenyebbek (elvileg) rövidebb élettartamúak.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a különbség a 9, 10 és 11 sebességes láncok és fogaskerekek között? Ebike-on azt látom, hogy mindhárom típusú lánc azonos szélességû. Mégis különbözõ kategóriába sorolták õket. Mi lehet az eltérés? Kompatibilisek egymással?
Élettartamban van különbség?

Köszi!

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

A hátsó váltón is lehet görbe valami (vagy a kanál, vagy maga a test).
9-es rendszer sokkal kényesebb minden kis hibára , mint a régi 6-os vagy 7-esek voltak.

A távolságot amúgy a kis csillagcsavarral lehet állítani a váltó tövében hátulról, de az szerintem nem okozhat ilyent.

Igen közben rájöttem, bárhová állítom nem sok minden változik.Attól félek új váltót kell vegyek,csak vicc h ebben 700km van talán.Szal passzolom.....
Kanál egyenes, megnéztem.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
A hátsó váltón is lehet görbe valami (vagy a kanál, vagy maga a test).
9-es rendszer sokkal kényesebb minden kis hibára , mint a régi 6-os vagy 7-esek voltak.

A távolságot amúgy a kis csillagcsavarral lehet állítani a váltó tövében hátulról, de az szerintem nem okozhat ilyent.
Failure is always an option.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Görbe a váltófül, vagy a sor és a váltó távolsága nem jól van belõve.

Távolság?Azt hol lehet állítani?
Látom KMislenyi vagy, én Cserkúti Pécsen melyik szervízt ajánlanád?Bár pár helyen voltam már vele, ott azt mondták h ez így jó! :(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Görbe a váltófül, vagy a sor és a váltó távolsága nem jól van belõve.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözletem!

Volt már pár bringám, kétségbe sem könnyen esek ha szerelésrõl van szó de ezt nem értem.

Deore váltórendszer, RD-M531,Sl-M530, 9-es koszorú, valami CS-HG lánc, új bringa, benne 700km.

Általában a hátsó koszorút középtájt használom és elöl az alsó középsõ kereket.Ha elöl a kicsin van és hátúl váltok felfelé, minél feljebb érek annál könnyebben teszi fel és annál nehezebben vált vissza, lefelé fordítva minél lejjebb váltok annál könnyebben megy lefelé a lánc, felfelé pedig az alsó 3 ról nem is vált fel egy kattanásra ,tovább kell nyomjam a következõre h egyet váltson felfelé és középtájt éri utol magát.

???

A régi tán Altus váltókarom, az Alivio váltót a 6os racsnin olyan pontosan váltotta mint az álom, egyszer belõtte és az alul felül úgy mûködött.

Én meg ragaszkodtam a Deore-hoz és nem lehet egyszerûen beállítani.Ha elõfeszítek neki, h lent jól váltson, akkor fenn sok, ha fen okés akkor lenn meg nem vált fel.

És egy érdekes dolog, ha álok a bringával és megdöntöm jobbra, simán lemászik a hátsó koszorún a lánc 1-2 fokozatot.
Az már csak hab a tortán, h erdõben kicsit rázós úton ha tekerek össze vissza mászkál a lánc hátul, hol le egyet és majd leesek a bringáról, mert ugye közben szalajszt is.

Ez egy Kross Level A4, sztem irtó jó felszereléssel, de nem értem, eddig minden szar volt rajta.3éves a bringa, gari már nincs rá és 700km van benne.

Ötlet?Javaslat?

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Az alivió agyak nagyon jó minõségûek, ennyi.

Okés, köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az alivió agyak nagyon jó minõségûek, ennyi.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Alivio

Szia! Köszönöm a választ!

Ezt azért javasoltad, mert a Sunrace-szel vagy B+-val rossz atapasztalataid vannak? Esetleg megosztanád ezeket?
Ne érts félre, nem megkérdõjelezni akarom a tippedet, csak úgy szeretnék dönteni, hogy ismerem a fenti agyak minél több tulajdonságát. A B+-ról én is hallottam rosszakat (meg kevés jót is), de a Sunrace-rõl párat azt mondják, hogy Deore színt, mások meg azt, hogy kerüljem el, mert Sunrace.
A meglévõ ismereteim alapján én is az Alivio-ra szavazok, de csak azért, mert a másik kettõt nem ismerem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Alivio
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Még egy kérdés:

A három közül melyik agyat érdemes megvenni?
- BikePositive Country
- Shimano Alivio (FH-M430)
- Sunrace HBM-53R

XC/Cross/Túra felhasználásra kell. Néha csomaggal együt 130 kiló vagyok, de általában csak 80-85 kilót kell vinnie.

Köszi!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

A 2000 forintos shimano hg (talán 40?) lánc bõven jó szerintem. Biztos jobb nála a kétszer drágább, de én nem tapasztaltam semmiféle hátrányt. Deore-alivio váltó szettnél jól mûködik.

Rendben, köszi!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

&

Köszi a válaszokat, akkor UG felejtõ! :)

KMC K82-rõl jókat olvasok. Szerintetek érdemes ilyet venni, vagy maradjak valami Shimano HG láncnál?

A 2000 forintos shimano hg (talán 40?) lánc bõven jó szerintem. Biztos jobb nála a kétszer drágább, de én nem tapasztaltam semmiféle hátrányt. Deore-alivio váltó szettnél jól mûködik.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9