Erre (is) céloztam a kérdésemmel, örülök hogy nem én mondtam ki. Természetesen nem nevesítek, és remélem nem így történt és alaptalan a gyanú. Csak furcsa volt az egész, fõleg, hogy nem adták vissza a láncot, meg a sort is le akarta az eladó (vagy nemtomki - ezt a fickót ritkán látom a boltban) cseréltetni, és a szerelõ mondta, hogy nem kell.
Egyébként ha jól látom fõleg montisok vannak itt. Nagyrészt jó idõben használt országútira biztos kicsit más kenõanyag a megfelelõ. Én eddig valami 1200ft-os wet láncolajat használtam (asszem et, csak olcsóbban vettem máshol: Motorex Wet Lube lánc olaj (100ml) (Karbantartás | Ápolás | Olaj) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz ) de mivel többen írták itt, hogy elégedettek a teflonos sprével, elõkerestem a sufniból a régrõl meglévõ sprémet ( TF2 Aerosol Spray with Teflon® (400ml) | Weldtite ) és lehet elkezdem most azt használni, kipróbálom. A szagát mindenesetre szeretem 
Valaki használ ilyet?
országutizok én is. én úgy szoktam a láncot karbantartani,h kb havonta leszedem,kimosom benzinben,v vlmi más zsíroldóban. utána megolajozom,vlmi 1xûbb olajjal. mosni úgy szoktam,h 1 nagyobb szájú mûanyag üdítõs flakonba teszem a láncot + a benyát,lezárom,és elkezdem rázni,mint tom cruise

nem kell hozzá sok,2dl elég is. kiszedem a láncot,letörlöm,kirázom belõle a cuccot. ha van lehetõség,akkor még 1x megcsinálom u.ezt tiszta benzinnel. sztem ezzel elég jól kijön belõle minden. ezután +szárítom,hagyom,h elpárologjon amivel kezeltem. most jön a kenés. ha van bõven olajam (régen volt,m olyan helyen dolgoztam ahol volt bõven),akkor befõttes üvegbe rakom a láncot,és az olajat. így tuti be kerül a kenõanyag mindenhova. leginkább ezért használtam olcsóbb olajakat. a másik lehetõség,h visszarakom a bringára a száraz láncot,és ott csepegtetek rá mûszerolajat.
a láncnyúlás méréshez: nem mind1.h tiszta láncot méricskél az ember,v 1 nagyon koszosat. mocskosan lehet,h még jónak mutatja a mérõ,de ha kimosod,akkor már u.az a mérõ már azt mutatja,h kuka a lánc.
természetesen amikor kimosom a láncot,akkor a lánctányérokat,a sort,és a váltógörgõket is letakarítom.
szóval én a többszöri mosásra,és az olcsó olajra szavazok. mtb-n ez nem biztos,h jár6ó út. ott ezt a manõvert sztem hetente lehetne csinálni.