Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Szóval szerinted/szerintetek ez a fordítós trükk váltós gépnél nem biztos, hogy mûködik ?
Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

forditva??? hogyan?

a kis kezemmel.
hogy ne a kikopott oldalra feszujon a lanc.
mozgolepcsoknel is ezert valtozik neha a menetirany.hogy egyenletesen kopjon a ket oldalt a fog.

de KIEMELNEM: nekem egy sebesseg van elol.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Húúú, basszus! Mit tettél Te ezekkel?? Mennyit és milyen körülmények között tekertél és tudtad így leamortizálni?

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

azert ez jol ki van capasodva.

en ilyenkor forditva teszem fel es csokolom.
mondjuk nekem 1 bebesseg van elol.

forditva??? hogyan?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Na ez a cápás!!! :D Önvédelmi eszköz....

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Feltöltött kép

Feltöltött kép

ez meg az enyém kontrollnak :D

tavaly így nézett ki, és még nem ugrott az elsõ lánckerék :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Itt az enyém kontrollnak:

http://www.kephost.c...cngelouxpq8.jpg

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
azert ez jol ki van capasodva.

en ilyenkor forditva teszem fel es csokolom.
mondjuk nekem 1 bebesseg van elol.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Kiderült, nem a racsnin ugrik. Itt vannak a képek a hibás, törött koszorúról. Sajnos nem lettek valami élesek, de a lényeg látszik rajta. Igazán a törés felülete szembõl lenne az érdekes, de sehogy sem tudtam képet készíteni róla.
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
emiatt szerintem amugy sem ugrana hatul a lanc, max nem kapja fel, vagy tuldobja elol. csinalj vegig egy shimanos beallitast az elejetol... ha masra nem, arra jo lesz, hogy megerted a mukodeset.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Vannak a tányéron direkt kisebb fogak. Itt egy kép ezen is látszik Átirányítási figyelmeztetés Hasonlítsd össze, mielõtt vennél egy újat.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Tegyél fel képet róla ha nem gond.... :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Megvan a hiba!!!!!!!!!
Az ugrás csak a hajtómû középsõ tányérján történik. Szétszedtem, két fog törött rajta 180°-ban egyik a váltást segítõ szem elõtt, a másik után. Most már csak az a kérdés, h hol kapok M9 U36-os lánctányért?

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
A görgõk a helyükön vannak, azokat jól tettem vissza, egy nagyon pici oldalirányú mozgást tapasztaltam. Továbbá kicseréltem a patentszemet, a régi elég avétosnak nézett ki. Teszteltem, (és most lehet nevetni) A garázs falának támasztottam az elsõ kereket, majd a hajtókart éppen hogy a felsõ holtpont utáni állapotban jól megtapostam. Egy kicsit hintáztam rajta, már féltem, ha a felnit töröm össze, de így álló helyben nem ugrik. Több láncállásnál is próbáltam de stabil. Nemtom mit jelenthet ez, de egy kicsit biztató. Esik az esõ nem akarom kivinni a dágványba, majd ha egy kicsit javul akkor menet közben is kiprósza. Állítottam még a láncfeszességet manipuláló csavaron, de olyan sok változást nem láttam a váltón, ha tökig becsavarom vagy éppen fordítva. Elméletileg ha a elöl a kicsin van, hátul meg a legnagyobbon akkor a felsõ görgõ és a sor közötti távolságnak változnia kellene, ha állítom. Nem láttam változást. Most kitekertem tövig, egy vagy két menettel nyomtam tovább a lemeznél amiben be van csavarva.

Ridley Noah Fast 

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
A shimano hváltón kicseréltem mindkét görgõt más márkára, jelen esetben bbb csapágyas görgõkre.
Mindegyik görgõ ugyanolyan vagyis felcserélhetõ és egyiknek sincs oldalirányú mozgása.
Ha jól be van állítva a h.váltó ez nem okozhat problémát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ez lenne hat a lancugras megoldasa: a felso gorgo nem helyezte pontosan a lancot, mert fel lett cserelve az alsoval, es nem volt oldaliranyu mozgasa?

Magában nem, de egyéb problémával párosítva okozhatja.

A sebesség mindent megold.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
ez lenne hat a lancugras megoldasa: a felso gorgo nem helyezte pontosan a lancot, mert fel lett cserelve az alsoval, es nem volt oldaliranyu mozgasa?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Az egyik görgõ feszítõ a másik vezetõ görgõ. A shimano alkatrész listában is így van tension and guide pulley. A lényeg, hogy a felsõ görgõ tud oldalirányban csúszkálni. Amikor fut a lánc ez be tud állni a megfelelõ helyre. Talán rá is van írva magára a görgõre, hogy centering guide pulley. A lényeg... amelyiknek van oldalirányú játéka az a felsõ.

Huh köszönöm, ez az írás nekem is jól jött. Én hülye fejjel azt gondoltam, hogy jobb, ha felül nincs axiális játék és megcseréltem a 06os deore váltón a kettõt. Gondoltam "ez degáz, hogy a fenébe fog ez így pontosan váltani, ha ez lötyög..."
De valahogy nem is tetszik most a viselkedése. Persze most egy pozicionálatlan váltókarral használom, olcsó kmc lánccal és 3e forintos shimano racsnin. Majd felteszek egy acera rapidfire váltókart (újat) és ha azzal se lesz jó, akkor szerintem vagy ez a görgõcsere a gáz, vagy a lánc ilyen zajos vacak, de akkor az marad. Eddig olyan 300km lehet a láncban.
Köszi az írást, ha rendes váltókarral se lesz jó, akkor majd visszacserélem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Köszi, megnézem, tegnap az alkatrészlistáját is megnéztem a váltónak, de nem jelöli külön a két görgõt:
http://techdocs.shim...69830625640.pdf

Igen, mert a shimano együtt árulja õket, egy dobozban a kettõ. De a szövegben is látod, hogy írja. Valamint a képen is jól látszik, hogy nem egyforma.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Az egyik görgõ feszítõ a másik vezetõ görgõ. A shimano alkatrész listában is így van tension and guide pulley. A lényeg, hogy a felsõ görgõ tud oldalirányban csúszkálni. Amikor fut a lánc ez be tud állni a megfelelõ helyre. Talán rá is van írva magára a görgõre, hogy centering guide pulley. A lényeg... amelyiknek van oldalirányú játéka az a felsõ.

Köszi, megnézem, tegnap az alkatrészlistáját is megnéztem a váltónak, de nem jelöli külön a két görgõt:
http://techdocs.shim...69830625640.pdf

Ridley Noah Fast