Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2012. június 16. - 22:04

2 700 km van a fogaskoszorúban és a láncban is, ha lecserélem a láncot, vajon ugrál a fogaskoszorún majd?
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2012. június 15. - 10:54

Fulcrum racing 5 kerékrõl van szó, azon van shimano kazetta. fulcrum racing 5 evolution « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Az enyém egy campagnolo daytone agyas kerék.
Illetve még az érdekelne hogy ha mondjuk vennék egy shimano sort a kerékre, és pont jó rá a 9es sor, amilyen az én campa sorom is, akkor azt észre lehetne vneni mondjuk a váltásban?
Shimano kontra Campagnolo
Ilyen agyam van mint itt lejjebb a képen.
A Fulcrum katalógus szerint: FULCRUM Wheels - F.A.Q.: WHEELS
R5-014 cikkszám a Campa 9-10-11 szabadonfutó
R5-020 cikkszám a Shimano 8-9-10 szabadonfutó
és cserélhetõ egyik a másikra, csak meg kell venni külön.
Ha Campa váltókarod van, az nem fog jól mûküdni Sh. sorral és fordítva se.
Írta 2012. június 14. - 08:42

Dante, 10-es Connex láncot használsz te is; múlt héten feltettem az új láncot és gondoltam rámérek nyúlásmérõvel és eléggé meglepõdtem. 0.0 nyúlás! Egy vadiúj Shimano lánc vagy SRAM alapból 0.3-0.4. Ha tartós lesz, egy darabig biztosan nem váltok márkát! :-D
Én szóltam.

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2012. június 14. - 05:50

ahogy Kisherceg is írta, a 8-as, 9-es, 10-es fogsorok szélessége azonos, csak a fogaskerekek vannak sûrûbban/ritkábban.Hézagolásnál lehet valami gond, ha ugye Shimano lánc, Deore váltó, Deore agy van? Vagy igazából azt az elemet is cserélni kell, amire felmegy a sor?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. június 13. - 23:07

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. június 13. - 23:03

korábban keservesen szenvedtem a patetszemekkel, de ez 5 másodperces, kevés erõfeszítést sem igénylõ mûvelet összerakni

Írta 2012. június 13. - 22:56

Írta 2012. június 13. - 22:20

Írta 2012. június 13. - 22:01

Szerintem is hülyeség. Az elsõ váltás egy kockázati tényezõ (láncleesés stb.). Aki freeride minimál bringát épít, inkább 1x8-9-10-eset csinál, okkal, megoldható a tökéletes láncvonal és lesz váltásod. Persze láncterelõ kelleni fog elõre.
Dante, 10-es Connex láncot használsz te is; múlt héten feltettem az új láncot és gondoltam rámérek nyúlásmérõvel és eléggé meglepõdtem. 0.0 nyúlás! Egy vadiúj Shimano lánc vagy SRAM alapból 0.3-0.4. Ha tartós lesz, egy darabig biztosan nem váltok márkát! :-D
Írta 2012. június 13. - 21:58

(pedig tök májer lett volna

Írta 2012. június 13. - 21:24

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2012. június 13. - 20:13

Van egy montim, amibõl szeretnék egy háromsebességes bringát építeni, ha lehet ilyet csinálni egyáltalán. Az a nagy ötletem, hogy a hátsó fogaskoszorút levenném, helyére egy 20t körüli racsnit pattintanék, a váltót fenthagynám, hogy a láncfeszítés meglegyen, csak bepozicionálnám, hogy fókuszáljon az egyetlen lánckerékre, elöl pedig maradna a három lánckerék, mert van, amikor emelkedõn kell magamhoz képest sokat tekernem, ehhez kell a kisebb lánckerék elöl

Ha agycserével oldható csak meg, az se feltétlen baj, mert valami rondán elment a hajtásomban, hegymenetben nagyjából pedálfordulatonként egyszer ugrik 10-15 fokot a pedál, gondolhatjátok, mennyire hatékony így a tekerés :S, ahogy utánaolvastam, valószínûleg a lánc nyúlt meg, de olyan véleményt is hallottam, hogy a racsni ment tönkre, szóval ezt még ki kell derítenem.
Persze könnyen lehet, hogy valami általam nem látott okból kifolyólag nem lehet megcsinálni, vagy már rég van ilyen és akkor feltaláltam a lukat a csõben

Az lenne a kérésem, írjatok véleményt pro vagy kontra, hülyeség / nem hülyeség és miért, mire vigyázzak esetleg, minden tanácsot szívesen fogadok!
Írta 2012. június 13. - 19:48

Az enyém egy campagnolo daytone agyas kerék.
Illetve még az érdekelne hogy ha mondjuk vennék egy shimano sort a kerékre, és pont jó rá a 9es sor, amilyen az én campa sorom is, akkor azt észre lehetne vneni mondjuk a váltásban?
Shimano kontra Campagnolo
Ilyen agyam van mint itt lejjebb a képen.
Írta 2012. június 13. - 17:20

és figyelembe kell e venni esetleg valamit?
Persze! Azt, hogy pontosan milyen típusú kerékrõl van szó. Anélkül senki nem fog tudni segíteni.
1. és igen Meghajtás... topic
2. gugli a barátod, ha nem túl régi cucc, akkor biztosan van hozzá dokumentáció.
Írta 2012. június 13. - 16:47

Van egy campa kazettás kerekem, de venni akarok egy jobbat amin shimano kazetta van.
Láttam hogy azt a kereket gyártják campagnolo kazettával is csak nekem nem új kellene.
Ki lehet cserélni a két kazettát?
Ha igen hogyan? és figyelembe kell e venni esetleg valamit?
Írta 2012. június 12. - 23:31

Kérdezd meg 1-2 boltban, biztosan van nekik ilyenbõl maradék valami doboz mélyén.Ma vettem egy Shimano BB-UN55 monoblokkot itt hála a bal oldali menetes csésze már aluból van és nem mûanyagból mint a UN26-os tipusnál, sajnos a mûa. megrepedt és azért vettem egy jobb fajtát!
A kérdésem az lenne hogy ilyen mûanyag csészét lehet-e külön kapni? .........mert a monoblokk hibátlan állapotban van
Amúgy, régebben az XT monoblokk is mûanyag csészés volt. De csak egyszer láttam repedtet, jól bírták a mûanyagok is.
Írta 2012. június 12. - 22:47

Írta 2012. június 12. - 22:32

Írta 2012. június 12. - 21:38

A kérdésem az lenne hogy ilyen mûanyag csészét lehet-e külön kapni? .........mert a monoblokk hibátlan állapotban van