Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Szorul egy láncszem a láncomban, szerencsére tekerési irányban még egész jól megy, nem akad annyira. Lehet ezzel valamit kezdeni?
2 700 km van a fogaskoszorúban és a láncban is, ha lecserélem a láncot, vajon ugrál a fogaskoszorún majd?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Fulcrum racing 5 kerékrõl van szó, azon van shimano kazetta. fulcrum racing 5 evolution « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Az enyém egy campagnolo daytone agyas kerék.

Illetve még az érdekelne hogy ha mondjuk vennék egy shimano sort a kerékre, és pont jó rá a 9es sor, amilyen az én campa sorom is, akkor azt észre lehetne vneni mondjuk a váltásban?

Shimano kontra Campagnolo
Ilyen agyam van mint itt lejjebb a képen.

A Fulcrum katalógus szerint: FULCRUM Wheels - F.A.Q.: WHEELS
R5-014 cikkszám a Campa 9-10-11 szabadonfutó
R5-020 cikkszám a Shimano 8-9-10 szabadonfutó
és cserélhetõ egyik a másikra, csak meg kell venni külön.

Ha Campa váltókarod van, az nem fog jól mûküdni Sh. sorral és fordítva se.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante, 10-es Connex láncot használsz te is; múlt héten feltettem az új láncot és gondoltam rámérek nyúlásmérõvel és eléggé meglepõdtem. 0.0 nyúlás! Egy vadiúj Shimano lánc vagy SRAM alapból 0.3-0.4. Ha tartós lesz, egy darabig biztosan nem váltok márkát! :-D

Én szóltam. ;) Mindig is jók voltak, csak egy kicsit drágák.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Hézagolásnál lehet valami gond, ha ugye Shimano lánc, Deore váltó, Deore agy van? Vagy igazából azt az elemet is cserélni kell, amire felmegy a sor?

ahogy Kisherceg is írta, a 8-as, 9-es, 10-es fogsorok szélessége azonos, csak a fogaskerekek vannak sûrûbban/ritkábban.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
Dormi: pontosan mit is szeretnél? deore agyra 8-as sram sor felmegy, a 8-as, 9-es agyak ezen része egyforma. a deore váltód és váltókarod viszont nem lesz jó a 8-as sorhoz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
kmc patentszem nagyon egyszerûen mûködik

korábban keservesen szenvedtem a patetszemekkel, de ez 5 másodperces, kevés erõfeszítést sem igénylõ mûvelet összerakni :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hézagolásnál lehet valami gond, ha ugye Shimano lánc, Deore váltó, Deore agy van? Vagy igazából azt az elemet is cserélni kell, amire felmegy a sor?
Ott virágozz, ahova elültettek!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
igen.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Shimano Deore agyat össze lehet hozni valahogy Sram 8-as fogsorral?
Ott virágozz, ahova elültettek!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szerintem is hülyeség. Az elsõ váltás egy kockázati tényezõ (láncleesés stb.). Aki freeride minimál bringát épít, inkább 1x8-9-10-eset csinál, okkal, megoldható a tökéletes láncvonal és lesz váltásod. Persze láncterelõ kelleni fog elõre.

Dante, 10-es Connex láncot használsz te is; múlt héten feltettem az új láncot és gondoltam rámérek nyúlásmérõvel és eléggé meglepõdtem. 0.0 nyúlás! Egy vadiúj Shimano lánc vagy SRAM alapból 0.3-0.4. Ha tartós lesz, egy darabig biztosan nem váltok márkát! :-D

alienbaby

alienbaby

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi, akkor inkább abban az irányban kezdek nézelõdni! :)
(pedig tök májer lett volna :))

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem is hülyeség. Az elsõ váltás egy kockázati tényezõ (láncleesés stb.). Aki freeride minimál bringát épít, inkább 1x8-9-10-eset csinál, okkal, megoldható a tökéletes láncvonal és lesz váltásod. Persze láncterelõ kelleni fog elõre.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

alienbaby

alienbaby

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló mindenkinek!

Van egy montim, amibõl szeretnék egy háromsebességes bringát építeni, ha lehet ilyet csinálni egyáltalán. Az a nagy ötletem, hogy a hátsó fogaskoszorút levenném, helyére egy 20t körüli racsnit pattintanék, a váltót fenthagynám, hogy a láncfeszítés meglegyen, csak bepozicionálnám, hogy fókuszáljon az egyetlen lánckerékre, elöl pedig maradna a három lánckerék, mert van, amikor emelkedõn kell magamhoz képest sokat tekernem, ehhez kell a kisebb lánckerék elöl :)
Ha agycserével oldható csak meg, az se feltétlen baj, mert valami rondán elment a hajtásomban, hegymenetben nagyjából pedálfordulatonként egyszer ugrik 10-15 fokot a pedál, gondolhatjátok, mennyire hatékony így a tekerés :S, ahogy utánaolvastam, valószínûleg a lánc nyúlt meg, de olyan véleményt is hallottam, hogy a racsni ment tönkre, szóval ezt még ki kell derítenem.
Persze könnyen lehet, hogy valami általam nem látott okból kifolyólag nem lehet megcsinálni, vagy már rég van ilyen és akkor feltaláltam a lukat a csõben :) de visszanéztem a topicokat és nem találtam ilyen címet.
Az lenne a kérésem, írjatok véleményt pro vagy kontra, hülyeség / nem hülyeség és miért, mire vigyázzak esetleg, minden tanácsot szívesen fogadok!

lincolnppl

lincolnppl

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Fulcrum racing 5 kerékrõl van szó, azon van shimano kazetta. fulcrum racing 5 evolution « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Az enyém egy campagnolo daytone agyas kerék.

Illetve még az érdekelne hogy ha mondjuk vennék egy shimano sort a kerékre, és pont jó rá a 9es sor, amilyen az én campa sorom is, akkor azt észre lehetne vneni mondjuk a váltásban?

Shimano kontra Campagnolo
Ilyen agyam van mint itt lejjebb a képen.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

és figyelembe kell e venni esetleg valamit?

Persze! Azt, hogy pontosan milyen típusú kerékrõl van szó. Anélkül senki nem fog tudni segíteni.

1. és igen Meghajtás... topic
2. gugli a barátod, ha nem túl régi cucc, akkor biztosan van hozzá dokumentáció.

lincolnppl

lincolnppl

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.
Van egy campa kazettás kerekem, de venni akarok egy jobbat amin shimano kazetta van.
Láttam hogy azt a kereket gyártják campagnolo kazettával is csak nekem nem új kellene.
Ki lehet cserélni a két kazettát?
Ha igen hogyan? és figyelembe kell e venni esetleg valamit?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Ma vettem egy Shimano BB-UN55 monoblokkot itt hála a bal oldali menetes csésze már aluból van és nem mûanyagból mint a UN26-os tipusnál, sajnos a mûa. megrepedt és azért vettem egy jobb fajtát!
A kérdésem az lenne hogy ilyen mûanyag csészét lehet-e külön kapni? .........mert a monoblokk hibátlan állapotban van

Kérdezd meg 1-2 boltban, biztosan van nekik ilyenbõl maradék valami doboz mélyén.
Amúgy, régebben az XT monoblokk is mûanyag csészés volt. De csak egyszer láttam repedtet, jól bírták a mûanyagok is.
Marci

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Shimano BB-UN25/26 bal csésze (Hajtás | Monoblokk | Négyszögtengelyes) | Kerékpár Webshop
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
esetleg esztergaltatni egy alut?

(nallam mindenre ez a megoldas:D)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Ma vettem egy Shimano BB-UN55 monoblokkot itt hála a bal oldali menetes csésze már aluból van és nem mûanyagból mint a UN26-os tipusnál, sajnos a mûa. megrepedt és azért vettem egy jobb fajtát!
A kérdésem az lenne hogy ilyen mûanyag csészét lehet-e külön kapni? .........mert a monoblokk hibátlan állapotban van