Ami igazán izgivé teszi az az, hogy a két tányér távolsága egymástól is más. Ergo egy 2X10 es XT elsõ váltó nem lesz jó egy 3X10 es ajtómûre. (ugyanis ugyanakkora bovdenhúzásra nagyobbat emel, gyakorlatilag összehozhatatlan )Nem tudjátok,h a 2 tányéros xt hajtómûnek a láncvonala más mint a 3 tányérosé? Vagy a kar ugyanaz a kettõnél csak kevesebb tányér van rajta?
Azért érdekelne,mert elöl szerettem volna 40/28-ra váltani,de középen nem fér el a 40-es tányér,de még a 38 is necces nagyon.
Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2013. April 28. - 14:43

Posted 2013. April 28. - 13:50

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. April 27. - 21:27

Posted 2013. April 27. - 21:21

Posted 2013. April 27. - 08:09

Nem tudjátok,h a 2 tányéros xt hajtómûnek a láncvonala más mint a 3 tányérosé? Vagy a kar ugyanaz a kettõnél csak kevesebb tányér van rajta?
Azért érdekelne,mert elöl szerettem volna 40/28-ra váltani,de középen nem fér el a 40-es tányér,de még a 38 is necces nagyon.
2013-as FC-M780 láncvonala 50.0, amit úgy kell értelmezni, hogy a középsõ tányér hosszanti metszetének az egyenesével számolt. Az FC-M785-ös láncvonala 48.8mm, ami a két tányér távolságának felezõ merõlegesével számolt láncvonal. Ha egy háromtányéros hajtómûvet kéttányérosítasz, a láncvonalat onnantól kezdve utóbbi módon kell számítanod, ha jól emlékezem, így 46.8mm lesz. Ebbõl következik, hogy a kéttányéros rendszerek a hagyományos távolságokkal mivel beleérnének a legtöbb vázba a nagyobb tányérokkal, így a gyártók az eleve kéttányéros hajtómûveknél a láncvonalat valamivel kijjebb tolták.
XT esetén nem tudom, hajtókarok különbözõek-e (valószínûleg igen), XTR például különbözik.
Csak érdekességképp, az FC-M985-ös eleve kéttányéros XTR Q-Faktora viszont jobb, mint az FC-M980 háromtányéros modellé (vagy az ebbõl is létezõ, 46.8-as láncvonalú kéttányéros trail verziójé), ~6mm-rel.
Posted 2013. April 27. - 06:57

szerintem más a láncvonal.Nem tudjátok,h a 2 tányéros xt hajtómûnek a láncvonala más mint a 3 tányérosé? Vagy a kar ugyanaz a kettõnél csak kevesebb tányér van rajta?
nálam ugyanez van a 980-as XTR-rel

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2013. April 26. - 22:28

Szerintem vedd az 54/55-öst, nem sokkal drágábbak !
Posted 2013. April 26. - 21:10

Posted 2013. April 23. - 19:05

Posted 2013. April 23. - 13:49

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. April 23. - 12:55

a kazettatest mintha a régi 8s campy lenne, az eladó ír valamit, amiben kételkedem. (9-10?) Egyáltalán van valami õrült, aki próbált már 8s campa agyra mást is tenni, esetleg megpróbálta a 8s koszorút rátenni egy modern kazettatestre? Nem vág bele a kazettatest anyagába a fogaskoszorú, mert hogy a koszorún a bordák "sekélykék", míg magán a kazettatesten a hornyok elég mélyek? Vagy ennek csak akkor van jelentõsége, ha alu kazettatestes campy agyra próbálja valaki ezt eljátszani, acél kazettatest bírja a kiképzést?
Érdekességképp.. : )
Posted 2013. April 22. - 22:39

Posted 2013. April 22. - 14:28

Posted 2013. April 21. - 18:01

üdv, szereltem már bringát vagy 50x, de a hajtással még sosem volt dolgom, mivel eddig nem volt vele gond :S ha lehet magam szeretném csinálni mert elég csóró vagyok a szerelõ meg sokat kér. persze ha ennyire rossz a helyzet ahogy mondod el kell vinnem
Eleve kell néhány speciális szerszám mindegy milyen hajtómûved van. Elõször ezt kéne megvenned aztán kéne a tudás hogy használd ezeket, mivel azt sem tudod milyen hajtómûved van ezért eddig 2-bõl 2 hiba pont, ergó nem drága a szerelõ.
+ Hova küldjünk jó szerelõhöz? Mivel azt az infót sem osztottad meg hol laksz.
Csak azoknak tudunk segíteni akik információkat szolgáltatnak magukról és a gondjuk pontos miben létérõl.
Ennyi infóval amennyit te osztasz meg velünk max a TV-s telejósdában kapsz segítséget.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. April 21. - 13:18

Sziasztok!
Szeretnék új hajtókart és középrészt venni a bringámhoz, mert a mostanit eltörtem. Sajnos nincs sok tapasztalatom szerelés terén, de szeretném magam csinálni, ha nem feltétlenül szükséges szerelõ a melóhoz. Azt szeretném kérdezni hogy ezek az alkatrészek méretre szabottan kaphatóak-e, ez esetben milyen hajtókar passzol milyen középrészhez és a vázban lévõ helyhez. Vagy ez mérettõl független? Ha nem az hogy tudom meg hogy a bringámba milyen való?
Nem tudjuk milyen típusú a hajtómûved, ill milyenre akarod cserélni, ezért így tényleg nehéz lesz...
Addig is:
Csináld magad-Középcsapágy csere - Bringa.hu
Hajtómûvek szerelése, karbantartása
Bringaszerelési videósorozat 3. rész - A hajtómû - YouTube
Posted 2013. April 21. - 12:56

Posted 2013. April 21. - 12:16

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ezek az alkatrészek méretre szabottan kaphatóak-e, ez esetben milyen hajtókar passzol milyen középrészhez és a vázban lévõ helyhez. Vagy ez mérettõl független? Ha nem az hogy tudom meg hogy a bringámba milyen való?
Szia.
Ennyi(nem)tudással biztos hogy magad akarod csinálni?Bocs,de ebbõl annyi jön le,hogy 70%-os biztonsággal felismersz egy kerékpárt,ha vékony a váza és nincsen benne motor.
Posted 2013. April 21. - 11:56

Szeretnék új hajtókart és középrészt venni a bringámhoz, mert a mostanit eltörtem. Sajnos nincs sok tapasztalatom szerelés terén, de szeretném magam csinálni, ha nem feltétlenül szükséges szerelõ a melóhoz. Azt szeretném kérdezni hogy ezek az alkatrészek méretre szabottan kaphatóak-e, ez esetben milyen hajtókar passzol milyen középrészhez és a vázban lévõ helyhez. Vagy ez mérettõl független? Ha nem az hogy tudom meg hogy a bringámba milyen való?
Posted 2013. April 20. - 20:00

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. April 20. - 19:48

Van egy shimi BB-UN26-os monoblokkom. Szerintetek ezt szét lehet szedni újrazsírozni, vagy kuka? Az egyik oldalát sikerült szétbontani és hozzáfértem a golyókhoz, de a másik oldal elég necces.
Ridley Noah Fast