Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Kell még az a láncos szerszám is, amivel meg tudod fogni a sort.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Cseréhez elég ez a szerszám? Gondolom letekerem egy záróanyát vele és lehúzom az agyról...
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Fákk, rámértem az aszfaltbetyárra is, cserés szintén a sor :mad:
Fitness gépre PG850(11-28 v 12-26)+PC870, montira PG850+PC890, mindkettõhöz PC1es sram patentszem kellene pluszban ha nem patentszemesek(?), bár sram honlap szerint no tools needed, aszerint nem kéne...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az oké hogy lehet kapni (pénteken már be is raktam itt a kosárba egy PG850 PC870 kombót egyelõre) csak a érdekelt melyiket érdemes, melyik a legtartósabb - de úgy tûnik a nikkelezés és a sártûrés miatt 850es lesz a nyertes.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Szerintetek ezek eredetiek?:

shimano cn-hg73 | eBay

shimano cn-hg50 | eBay

Én rendeltem konkrétan a Fibica-tól Ebay-en keresztül. Igazi gagyi hamisítvány volt. Silány anyag, felületkezelés nélkül, félre nyomott feliratok és varrógép olajban áztatva mindez. Elsõ szóra vissza utalták a pénzt. Ha olcsó sh láncot akarsz akkor bikecomponents.de

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Szerintetek ezek eredetiek?:

shimano cn-hg73 | eBay

http://www.ebay.com/...n-hg50&_sacat=0

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

szerk: Ajánlott nyolcas sor/lánc úgy látom nincs, vagy régebbre kéne visszakeresnem...

Ha 8as sort szeretnél venni, lehet kapni: Kerékpár alkatrész, kiegészítõ pl. az Alivio könnyebb, mint a régi xtr-em.
Marci

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Másik oldalon mondjuk Szilvás elõtt gondoltam szintén kap kenést, de ott nem akart kijönni a mûanyag rendesen, kiszedni a vázból meg nem volt már kedvem.

Szét lehet szedni, úgy hogy benne van a vázban?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok!

Beázott Szilváson a középcsapágy. Shimano press fit. Ez vajon újra kenhetõ, javítható?
Van valakinek tippje, tapasztalata, melyik lehet, ami jobban szigetelt? esetleg javítható?
Én ezt néztem: Race Face 2013

Nem tudom miben tér el az enyémtõl, Salz után a BB50-est szétszedtem, majd egy órás mosogatás után sikerült megmozdítani, bezsírozni, és egyelõre azóta is az van a gépben (megérkezett azóta persze az új, de gondoltam amíg szépen megy nem cserélem).
Másik oldalon mondjuk Szilvás elõtt gondoltam szintén kap kenést, de ott nem akart kijönni a mûanyag rendesen, kiszedni a vázból meg nem volt már kedvem. Most meg lesz idõm velük foglalkozni, mert a **** Reva merevillává vált félúton :mad:

szerk: Ajánlott nyolcas sor/lánc úgy látom nincs, vagy régebbre kéne visszakeresnem...

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Beázott Szilváson a középcsapágy. Shimano press fit. Ez vajon újra kenhetõ, javítható?
Van valakinek tippje, tapasztalata, melyik lehet, ami jobban szigetelt? esetleg javítható?
Én ezt néztem: Race Face 2013

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

igen. elektromos bringakhoz fejlesztettek ki, ott ugyanis meg eleg gyakori a menetes rendszer

imádom ezt a keresõt, beírom a pedelec meg screw on freewheel kulcsszavakat, és dobja amit kell.. És tényleg. De egybõl bennem van a fullánk: a menetes agyakat nem szeretik sokan, mert kevésbé bírja a terhelést, nem oly' tartós.

Egy pedelec esetében, ahol a felhasználó mellé még a motor is terheli-terhelheti a hátsó tengelyt, nem jelent ez extra kompromisszumot? Vagy csak az olcsóbb kategóriában megoldás ez?

Életemben össz-vissz 2 pedelecet láttam, egy KTM-et meg egy Haibike-ot, egyik sem az a hûde olcsó lehetett, s a hátsó agy sem menetes volt, ha jól rémlik. : (

Kövezzetek, ha ezt benéztem.

edit: ha már itt vagyok..

http://apro.bikemag....ua-l164067.html

pár dolog.
1. túl van árazva.. a vázszett külön boltban 85, a kerékszett is kb. 65, egy chorus szett a nyolcas érából meg hülyén néz ki egy modern vázon.
2. a nyolcas campa koszorút tényleg rá lehet tenni a mostani rotorra, de állítólag nem kicsit teszi tönkre, belemarja magát a bordákba. Le lehet majd azt szedni onnan erõzés nélkül?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen. elektromos bringakhoz fejlesztettek ki, ott ugyanis meg eleg gyakori a menetes rendszer
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez sunrace?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy van 9es racsni is, sot nem akarok senkit elkeseriteni de 10es is.

[ATTACH=CONFIG]2800[/ATTACH]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Küllõk felõl benézva ott a kazetta vége. De 9s rendszer az kazettás.

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
No akkor majd ránézek, ha lesz kedvem és alkalmam :D (gondoltam én is valami ilyesmire :D)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Valaki megtudná mondani, hogy a fogaskoszorú leszerelése nélkül hogyan tudom megállapítani hogy racsnisat vagy kazettásat kell vennem?

Ránézésre is meg lehet mondani. :) Enyémen legalábbis látszik.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
9= kazetta
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
,most látom, mivel 9-es rendszer, jó esély hogy kazettás? vagy ez még nem garancia rá?

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Valaki megtudná mondani, hogy a fogaskoszorú leszerelése nélkül hogyan tudom megállapítani hogy racsnisat vagy kazettásat kell vennem?