Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jol. De azt is latod hogy ez egy acelvaz amirol a rozsda nyomja lefele a festeket? Siman benne van a nem rendeltetesszeru hasznalat fogalmaban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Jol latom beletort a menet?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk neha a karbantartas nem artott volna ennek a bringanak. Elegge ugy nez ki mintha egesz nap minden nap tekerve lett volna, de szervizelve kb sose. Ha neha kiszedte volna, kitakaritja, megzsirozza es visszateszi akkor lehet nem korrodalt volna sz@arra szerencsetlen alu csesze. De ez persze csak rosszindulatu feltetelezes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Egy linket tudsz esetleg hol kapok ilyet???

ROTFL
ilyet ne keress,nem neked szól a kép.

lacikiru

lacikiru

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Egy linket tudsz esetleg hol kapok[ ilyet???QUOTE=Kisherceg;1197698]Posted Image[/QUOTE]

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
Posted Image

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

lacikiru

lacikiru

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv,meg tudnátok mondani milyen középrész kell nekem ide??

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de, az egesz szettet :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Teljes X0 szett,nem lehet cserélni semmit

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
10 eve mondom hogy ha hajtomu akkor Shimano... :P

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

hm ez fura. ez valami BB30-as butasag? a sima GXP press-fit csapagyhoz ez van irva:

Hát ez az,hogy nem.Sima GXP :(
Legfeljebb kénytelen leszek kivenni a pressfit-et és tenni bele csészét normál kcs-nak.De az sem egyszerû..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hm ez fura. ez valami BB30-as butasag? a sima GXP press-fit csapagyhoz ez van irva:

A variant of the external bottom bracket, PressFit cut weight by up to 40 grams and provide easier installation by allowing you to press the bearing cups into the frame instead of threading them. There's no change to the crank — spindle length and diameter remain the same.

edit: azt irjak hogy a PF30 es a BB30 is kompatibilis. Csak a PF30 MTB vaz 73as.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nem értem akkor :/ kivettem egy normál csapágyas X0 hajtómûvet egy vázból,betettem egy pressfit-esbe és teljesen ráhúztam a kart,de majd' egy centi difi van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
minel hosszabb? en ugyanazt a hajtomuvet hasznalom. Egy speci allez vazam volt, sima BSA menettel es bele valo shimano kozepresszel, most meg cube vaz, amibe shimano pressfit kozepreszt raktam. A hajtomu meg csak kicsusszant a regi vazbol, es be az ujba gond nelkul.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Van valami adapter/gyûrû/stb amivel normál integrált hajtómûvet tudok tenni pressfit csapágyba?Mert így hosszabb a tengely.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Lesheted, nem szabvány méret .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Megnéztem, BB51 a középcsapágyam, hol tudom meglesni mi a csapágymérete? (mielõtt kiszedném?)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Szilvás után én is hasonló gondokkal küzdök és az RWC nekem is szimpatikus. Nem állunk össze páran és rendelünk közösen? Legalább a posta ktg megoszlik. Van egy olyan érzésem nem csak 2-en cserélünk középcsapágyat a sarazás után :S

Részemrõl rendben, de meg kéne nézni, mekkora az az értékhatár, ami alatt a vám nem pöcsöl vele. A sok eus bolt elkényelmesített ezügyben... :D
Sajnos a postaköltség is beleértendõ az áru értékébe a vám szerint.

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Már legutóbb is megnéztem, mikor javasoltad. Most, hogy Szilvás után a balos kicsit "darabosan" mozog, tennék ezzel egy próbát.
Van más beszerzési forrás (eu), vagy csak az ámerikás? Mert onnan pont annyi a postaköltség, mint a csapágy ára. :(
Jól értem ugye, hogy szét kell hozzá szedni az eredeti csapágyat, (nem baj, hogy a mûanyag belsõ rész esetleg sérül), aztán amit az RWC küld (csapágy, tömítés/fedél) azzal összerakni?

* szerk
ahogy nézem a honlapot õk használnak hozzá valami 120 dolcsis szerszámot is, anélkül is értelmesen szét és összszerelhetõ?

Szilvás után én is hasonló gondokkal küzdök és az RWC nekem is szimpatikus. Nem állunk össze páran és rendelünk közösen? Legalább a posta ktg megoszlik. Van egy olyan érzésem nem csak 2-en cserélünk középcsapágyat a sarazás után :S

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Szerintetek a Saint monoblokkja jó az XT-hez? (vagy akármilyan shimano-hoz, ami integrált) Csak mert cserélnem kellene, és annak a színe menne a bringához... Azt látom, hogy az egyik csapágycsésze hosszabban benyúlik a menettel, de más különbséget nem találtam. Természetesen a 68/73 verziót néztem.