Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Ez a tiéd vagy találtad?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,175 posts
aauu...

Feltöltött kép

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

wincmd32

wincmd32

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Na ezzel mondasz valamit, még jó hogy cserélhetõ tányéros a hajtómû (deore LX) :)
köszi a tippet

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Vettem használtan egy bringát.
És olyat tud, hogy amikor pl 2x7 vagy 8 vagy a többiben nagyobb erõvel tekerem meg pl ha mondjuk nem váltok vissza lámpánál és igy akarok elindulni, szal ilyenkor a váltókanál elõrehajol, majd hirtelen hártaugrik. ez általában max 1-2 tekerésig tart amig nagyobb az erõkifejtés, normál tekerés közben, (amikor nem indulok vagy gyorsitok hirtelen) nem jelentkezik a probléma. érdekeség még, hogy 2x akárhányban tudja a mutatványt, de ha pl 3x akárhányba teszem (persze nem keresztbe) és ugy indulok el vele akkor birja, csak akkor nem ha elõl a középsõ tányéron van. nem szalajt. racsnit néztük nem kopott. szemre a lánc se tünik rossznak bár ki tudja. hajtómû szintén jo állapotunak néz ki. váltó és lánctakarítás megvolt.
váltóállítás rendben.valakinek ötlete van? mert én kifogytam
köszi!

A leírás alapján kopott hajtómû lánctányérnak tûnik, kapkodja fel a láncot alul ahol elválik a lánc, a lánctányértól.

wincmd32

wincmd32

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Vettem használtan egy bringát.
És olyat tud, hogy amikor pl 2x7 vagy 8 vagy a többiben nagyobb erõvel tekerem meg pl ha mondjuk nem váltok vissza lámpánál és igy akarok elindulni, szal ilyenkor a váltókanál elõrehajol, majd hirtelen hártaugrik. ez általában max 1-2 tekerésig tart amig nagyobb az erõkifejtés, normál tekerés közben, (amikor nem indulok vagy gyorsitok hirtelen) nem jelentkezik a probléma. érdekeség még, hogy 2x akárhányban tudja a mutatványt, de ha pl 3x akárhányba teszem (persze nem keresztbe) és ugy indulok el vele akkor birja, csak akkor nem ha elõl a középsõ tányéron van. nem szalajt. racsnit néztük nem kopott. szemre a lánc se tünik rossznak bár ki tudja. hajtómû szintén jo állapotunak néz ki. váltó és lánctakarítás megvolt.
váltóállítás rendben.valakinek ötlete van? mert én kifogytam
köszi!

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
...Neki se...! :)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ha olvasgatás helyett tekernél is, akkor 44-11 elég lenne mindenhová. :D

Nagyon igazad van, ez eszembe se jutott:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ha így érzitek, biztosan így van. :) De mivel nem akarok túlságosan a terhetekre lenni, majd többet olvasok egy néhány informatívabb külföldi fórumot.

Ha olvasgatás helyett tekernél is, akkor 44-11 elég lenne mindenhová. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Feltéve ha nem felejted éppen otthon, nekem szimpatikusabbak a karosak, Canyonnál a Syntace van, jobban tetszene egy karos.

Tényleg mindig van nálam. ;)
A Syntace balolali vége viszont kúpos, valszeg nem csereszabatosak. Megkérdeztem a vázas embert, várom a választ.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nincs tapasztalatom átütõs tengelyekkel, és nem is akarnám mellényúlással kezdeni az örök barátságot.
Szerintetek a lenti három tengely egymással teljesen csereszabatos, közülük nyugodtan választhatom azt, amelyiknek legjobban tetszik a színe?
DT Swiss RWS MTB thru bolt X-12mm Alu HR Schnellspanner
Syntace X-12 Steckachse 135+ (142mm)

És valamelyik shimano a lentiek közül:
Shimano XTR M988 Rear 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay
Shimano AX75 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay
Shimano AX65 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay

Második kérdés, van-e valami érdemi különbség a shimanók között? Bár legszimpatikusabb a syntace lenne, nincs igazán szükségem a gyorszárra, imbusz meg úgyis mindig van kéznél.
Kösz!

Feltéve ha nem felejted éppen otthon, nekem szimpatikusabbak a karosak, Canyonnál a Syntace van, jobban tetszene egy karos.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Nem jár hozzá, olcsóság van... :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A vázhoz szokták adni ezeket, nem kellene külön megvásárolnod. Vagy nem adták a vázhoz?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Nincs tapasztalatom átütõs tengelyekkel, és nem is akarnám mellényúlással kezdeni az örök barátságot.
Szerintetek a lenti három tengely egymással teljesen csereszabatos, közülük nyugodtan választhatom azt, amelyiknek legjobban tetszik a színe?
DT Swiss RWS MTB thru bolt X-12mm Alu HR Schnellspanner
Syntace X-12 Steckachse 135+ (142mm)

És valamelyik shimano a lentiek közül:
Shimano XTR M988 Rear 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay
Shimano AX75 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay
Shimano AX65 12x142mm Thru Axle Q R Unit | eBay

Második kérdés, van-e valami érdemi különbség a shimanók között? Bár legszimpatikusabb a syntace lenne, nincs igazán szükségem a gyorszárra, imbusz meg úgyis mindig van kéznél.
Kösz!

Moric

Moric

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts
Vettem egy kereket de nem tudom áttenni rá a mostani soromat.
A régi kerék Sora aggyal van szerelve az új meg Ultegrával.
Az Ultegra dobon a borda hátsó részén van egy perem (0.1-0.2 mm lehet a magassága), ami miatt nem lehet feltolni a hármas csoportban lévõ fogaskereket. A Sora dobon ilyen perem nincs.

Olvasgattam a techdoksit a Shimano oldalán mikor is találtam egy érdekes dolgot:
Az agy leírása
Kerék ugyanazzal az aggyal
Itt ezt írja: "Note: The CS-6600 (13-25T, 14-25T, 15-25T, 16-27T) cannot be used with the WH-6600 / R601 / R600."
Ezek szerint kétfajta kazetta dob létezik?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nem tudom, hogy volt-e már, de én mostanában láttam élõben és nagyon tetsztett a meghajtás ilyen innovatív felhasználása:
Feltöltött kép

off:
sajnos, még csak idáig skerült eljutnom:

Feltöltött kép
silca pumpa, lánckeréksor..

Feltöltött kép
ruhatárhoz, fékkarok

Feltöltött kép

ne csapjunk rá dühösen.

Feltöltött kép

ha nem egy Colnago vázra tesznek tárcsát, még akár dekoratív is lehet :)

recikli felsõfokon ;)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Nem tudom, hogy volt-e már, de én mostanában láttam élõben és nagyon tetsztett a meghajtás ilyen innovatív felhasználása:
Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
megneztem a felhejezeserol a videot es pont azt lattam amitol tartottam.eleg szenvedos feltenni.
meg mivel erintkezik a lancal biztos jo hangja van.

masreszt az a gegecsoveset siman meg/ki tudom venni/vagni itthon nem kell rendelni.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Szia!
Ez is hasonló, csak ez a kütyü beburkolja az egész láncot. Nekem tetszik. Hebie makes your bike complete : Chainglider 350 38/42/44 Agyváltósra is lehet tenni. Jól néz ki, és nem lesz olajos a gatyám szára. :D

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

szemely szerint ezzel lekoteleznel.

Hallgatni arany.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Ha így érzitek, biztosan így van. :) De mivel nem akarok túlságosan a terhetekre lenni, majd többet olvasok egy néhány informatívabb külföldi fórumot.

off:
szemely szerint ezzel lekoteleznel.

on:
FreeDrive

ezzel van valakinek tapasztalata?vagy baromsag vessem el.

regi/hibas agyvaltokat veszek.