Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

csak én nem értem miről beszélsz?
láttál már félláncszemet?

Ha nekem szólt:
Én úgy értettem, hogy egy fél láncszemet akar beiktatni, nem egy félláncszemet :)

Amúgy:
1: biztos, hogy be lehet egy normál láncba minden további nélkül egy félláncszemet illeszteni?
2: ebike-on csak 1 sebességeshez látok ilyet, bár ez nem zárja ki, hogy van 8 sebességeshez is. Meg az sem, hogy képtalálatok között sem látok ilyen half-link chain kereséskor.

mgy: kell-e? :D

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Na, ilyet még sose láttam... :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

groot-HalfLink_1pitchsilver.jpg

062209chains.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás

csak én nem értem miről beszélsz?

láttál már félláncszemet?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Sziasztok!

Félláncszem beiktatásról mi az álláspont?

Hogyan biztosítod, hogy egyenes maradjon a lánc? Hogyan raksz a csapágyra görgőt úgy, hogy ne lötyögjön? Bár ha a széles láncszemeket egyesíted, a hozzá való szegecs nem fogja átérni, ha meg a keskenyebbeket, akkor meg túl széles lesz, a görgő meg nem fér bele.
Az a fél col biztosan akkora probléma? Nem tudja a lánfeszítő kompenzálni?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Sziasztok!

Félláncszem beiktatásról mi az álláspont?

Pro/kontra?

Túl ballonos külsőt raktam a városi gépbe, ezért hátrébb kéne húzni a kereket, de csak pár mm-el. Ezért nem akarok betenni egy teljes láncszemet, így jött az ötlet a félláncszemre. (sram pc850 a lánc amúgy)

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!

hg-50-es láncomat leoperáltam az országútimról, de megsérült 1 szempár. A lánc amúgy nincs megnyúlva, 1000-1500km van benne. Felraktam helyette egy hg-40-est, amiből pár szemet le kellett szednem, mert hosszú volt. Ha a felesleges hg40-es szemekkel helyettesítem a sérült részt, az úgy járható út?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Jól.

Sziasztok!

Jól gondolom hogy XT hajtóműre (FC-M770) fel tudok tenni SLX (FC-M660) tányérokat? A Lyukkör elvileg ugyanaz. Elkoptak és cserélném.

Köszi

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Sziasztok!

Jól gondolom hogy XT hajtóműre (FC-M770) fel tudok tenni SLX (FC-M660) tányérokat? A Lyukkör elvileg ugyanaz. Elkoptak és cserélném.

Köszi

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Aha! Most, hogy tudom a nevét, elkezdtem nézni a videókat. Ebből így már lehet valami, köszi mindkettőtöknek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

jahogy.
akkor a csapágyhoz más kell, de a kar leszedéséhez és felrakásnál a csapágyfeszesség beállításához kell az a kis csillag alakú műanyag.

stp1 módosította - 2013. november 24. - 18:55

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

press fit rendszer.vagy annak valamelyik mutacioja.

a csapagyak preselve vannak a vazban.

youtube on vannak jo szerelesi videok erdemes rajuk keresni.

ridelife módosította - 2013. november 24. - 18:50

regi/hibas agyvaltokat veszek.

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Köszi, de biztos, hogy ez? Lehet, hogy az előbb nem sikerült jó képet felraknom, de nekem nincs ez a külső kazetta rajta, amire talán a szerszám való.

IMG_1778_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

IMG_1780_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

http://www.parktool....lo-ultra-torque

http://ebike.hu/term...hajtomuleszedo/

plusz imbusz, pedálkucs.

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Egy kis szerelői tanácsadásra vágynék, remélem itt jó helyen járok. Menetrendszerűen elkezd kattogni a hajtásom, mellyel ilyenkor szervizt kell felkeresnem. Ezen a gyakorlaton változtatnék, de hajtást még életemben nem szereltem szét, pedig nem gondolnám lehetetlennek. Ahhoz szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen célszerszámokat vásároljak, illetve néhány lépésben a szét(össze)szerelésre is kíváncsi lennék.

Ez pediglen az a bizonyos kattogó SLX:

197897746DSC_9071_www.kepfeltoltes.hu_.j

246414021DSC_9072_www.kepfeltoltes.hu_.j

951178034DSC_9073_www.kepfeltoltes.hu_.j
Köszi!

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Nem, ráadásul a 70-es az olasz menetes. 36x24-es. Olasz menetes középrészt keressél.

köszi!

és ha van már egy olasz mentes középrészem, aminek a tengelye túl hosszú a láncvonalamhoz, akkor ugye ki lehet cserélni csak a tengelyt?

ha igen akkor nem tudjátok hogy honnan lehet szerezni csak tengelyt, mert én nem találtam seholse

köszi a választ!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Sziasztok!

Ha a vázam középrész szélessége 70mm, akkor tudok használni hozzá 68mm-es monoblokkot, vagy ott valami nem fog stimmelni?

köszi a válaszokat!

Nem, ráadásul a 70-es az olasz menetes. 36x24-es. Olasz menetes középrészt keressél.

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Sziasztok!

Ha a vázam középrész szélessége 70mm, akkor tudok használni hozzá 68mm-es monoblokkot, vagy ott valami nem fog stimmelni?

köszi a válaszokat!

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Nem kísérletezem tovább a garancia miatt. Amúgy a nyolcas a gumiban van.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Próbáld még meg azt kivett kerékkel, hogy lefogod a fogaskeréksort, hogy reteszeljen és megforgatod, úgy hallod a hangot? De egyébként lehet jobb lenne ha próbálnál garanciát érvényesíteni vagy szerelőhöz fordulnál.

Ha már bent van a kerék és rá van húzva a gyorszár, a villára rá tudsz szorítani egy kábelkötegelőt, hogy a kilógó vége a felni oldalára essen és levágni pont akkorára, hogy épp ne érjen a felnihez. Ezzel a kereket megforgatva meg tudod nézni van-e 8-as a felniben. Valahogy így (nem találtam szebb képet). Ugyanezt meg tudod nézni az ujjaddal is ha tudod annyira stabilan tartani. A gumiban ettől függetlenül lehet 8-as, ha nem túl nagy az nem probléma. Nem gondolnám, hogy ezeknek köze van a jelenséghez.

freddyke módosította - 2013. november 16. - 21:48